Vissa hästar gillar man lite extra. Så är det bara.

Så är vi väl allihop i den här halvt tokiga kapplöpningsvärlden.

Vissa kommer och går. En del stjärnor kan uträtta hur mycket de vill, det fastnar likväl aldrig riktigt. Medan vissa etsar sig för evigt. Och vissa – blir Mack Lobell-unika.

När alla storlopp sedan ett tag är i gång har en av de där läckerbitarna jag fallit för lite mer än andra; stått och stampat i stallet. Och såklart också ute i hagar och lika givet har han fått stånka i på träningsbanorna, i Holm och Halmstad.

Vi talar om Day or Night In, den urmysige Muscle Hill-sonen som var trea i Derbyt ifjol och stark tvåa på Vincennes på självaste juldagen. Idag smög han ut i årsdebut i Kalmar, lite via bakvägen så där; backades sist sedan bilen släppt iväg fältet (det tog förresten ett litet tag), lät Royal Fighter få husera i ledningen, men hade likväl inga problem att fullkomligt susa förbi i avslutningen. På ett sådant här underbart lufsande vis.

Det blir Frankrike även kommande vinter för Day or Night In, meddelade Johan Untersteiner efteråt; man har en långsiktig plan för hästen, men flaggade också för lite större lopp i Sverige framåt hösten. Då är såklart Jubileumspokalen ingen vild gissning, detta femåringslopp hos Solvalla på deras andra stora sommardag, där ju till exempel motståndare kan komma att heta Target Kronos, Twister Bi, Tobin Kronos, In Vain Sund, Cruzado dela Noche, Wild Honey; bland många andra.

Och nej, jag skulle inte bli helt förvånad om de får se upp lite för Day or Night In.

Även om det är ord som en smula är uttryckta med hjärtat då.

Till sist. Mer godsaker i Halmstad i Kalmar blev det i Dan Widegrens talang Gomez. Ja, det var så pass att jag snudd på kände Derbyvibbar ända upp till huvudstadssolen här på Nationaldagen. Sättet sonen till Ready Cash avgjorde hade faktiskt det mesta, distinkthet, kraftfullhet, fart, en aktion som slukar, och så lite lagom flegmatiskt när det hade avgjorts. Kanske kommer fyraåringen rent av in på morgondagens nya Derbybarometer här på sajten…? Dan Widegren (bilden) har alltså inte bara en skaplig tolvåring i stallet, hela Sveriges älskling Spring Erom som ju förresten startar igen i Jämtlands Stora Pris i Östersund på lördag.

Henrik Ingvarsson

2 KOMMENTARER

  1. Jag gillar Untersteiners. Far och son lägger sällan upp loppen för att den andra ska vinna. PU sitter inte och låter huvudet gå som en vindrutetorkare för att se om han kan ”hjälpa” grabben under loppet. Och deras tips är ofta sakliga och hederliga. Men ibland blir det fel . Som idag. Maken till avslag på Day or Night In får man leta efter. Vi siktar på Vintermeetinget i Paris!(sic) Vi är precis i juni. Var tanken att det skulle smygas i sex månader. Knappast. Allt var iordningställt. Även Dubbel Oddset. Någon brydde sig inte om avslaget trots att det skreks ut hela tiden från Live-sändningen. Växlade ner Royal Fighter i ledningen på några steg. Hmm.. hade nog inte tränat så pjåkigt ändå.

    • Lurigt det där med avslag. Hur man tolkar snacket och behandlar informationen. Vad jag kunde höra under dagens sändning var att hästen hade tränat till belåtenhet men sannolikt skulle behöva några lopp i kroppen för att prestera på topp. Samt att Johan skulle bli överraskad om han vann loppet. Detta snack kan man ju ta som ett klockrent avslag. Men hur pass bra koll har Johan på motståndets form egentligen? Inte heller kan han ha stenkoll på sin egen häst efter så långt uppehåll. Jag kom fram till att avslaget nog inte va nåt avslag för min del och att hästen skulle streckas ändå

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar