I söndags skulle franska (stor)spelare göra snabba klipp, tjäna enkla pengar. Åtminstone trodde dom det. I det första försöket av Elitloppet spelades det totalt för över motsvarande fyra miljoner kronor på plats. Nästan alla pengarna hade satsats på Bold Eagle.

Om detta hade skett hos ATG hade spelarna bara fått sina satsade pengar tillbaka men eftersom man i Frankrike spelade i en egen pool fanns pengar att hämta. Det franska spelbolaget PMU garanterar nämligen alltid minst tio procent på satsade pengar i vinst.

Det innebar att oddset på Bold Eagle blev 1,10. De som spelade 100 euro fick 110 tillbaka, de som satsade 1.000 euro fick 1.100 tillbaka de som tryckte in 10.000 euro fick 11.000 euro tillbaka. Cirka 100.000 kronor blev alltså 110.000 kronor. Ren hämtgurka, kanske man kan kalla det?

För PMU blev det samtidigt en ekonomisk smäll.

I finalen var det dags igen, det gäller ju att passa på när det regnar manna från himlen. Då spelades det för nästan fyra miljoner svenska kronor, närmaste bestämt 374.000 euro på plats hos PMU.

Då sprack ”klippet”. När Bold Eagle bara blev fyra brände många spelare sina fingrar rejält.

För de spelare, inte särskilt många, som chansade på någon av de övriga finalhästarna gick det desto bättre.

Vinnaren Timoko gav 23,60 på plats, tvåan Propulsion 30,70 och trean Resolve hela 55,70.

Och PMU blev då också en vinnare eftersom spelbolaget slapp att betala ut garantisumman.

Hos ATG var omsättningen för platsspelet i finalen 1.136.894 kronor.

Om detta pratar vi veckans podd där Elitloppet naturligtvis dominerar. Dessutom undrar vi hur länge den notoriske återfallsförbrytaren Holger Ehlert. Nu har han åter en gång ertappats som en dopare. För vilken gång i ordningen är omöjligt att hålla reda på.

När skall denne man stoppas för gott?

Så blir det förstås lite om  Francesco Tottis avsked.

LP

Här kan du lyssna:

Acast:
http://aca.st/0ea732

Itunes:
ingvarssonoperssonloggan liten

5 KOMMENTARER

  1. 30 ggr på plats på Propulsion??? Jag som inte ens kunde motstå 15,41 som vinnare innan kvalen (16,05 i finalen).
    Kan man öppna konto hos PMU om man inte är franskmedborgare?

  2. Spelkupp i sig är en onödig benämning enär det förutsätter utnyttjande av unik/ hemlig information eller att spelarrangör utsätts för korrupt spel ! Det är oerhört onödigt att urvattna och förminska något så allvarligt som som korrupt spel ! Spelkupp ska användas när så är adekvat , inte för att locka några sensationsjägare ! Förövrigt är risken PMU tar ytterst ringa enär korrekt odds på plats låg på runt 1,03-1,05 och kostnaden i första hamnade på runt 30 000€ samtidigt som omsättningsökning förmodligen återbetalade något liknande i finalen !

  3. Antar att platsoddset påPpropulsion blev så högt beror på att Bold Eagle inte var på plats om så varit hade inte heller Timoko och Propulsion gett nått vidare högt odds

  4. Svar till Pelle:
    Det kan man konstatera. I och med att Bold Eagle gick in på plats så gav Resolve och DDs Hitman bara 1,10 i försök 1. Vilken vettig människa skulle spela dessa (R o DD) till platsoddset 1,10? Men så blev konsekvensen av de gigantiska insatserna på BE.

  5. Varför Bjuds denne Holger in till Sweden Cup överhuvudtaget? Vad hjälper det om ST tog doping när han kom till Solvalla på fredag? 24 timmar till start, och säker på att de inte får ta doping i försöken.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar