Ifjol fick Darling Mearas dela titeln Åres sto med Galactica. I lördags visade Galactica (bilden till höger)  att hon har en ny spännande säsong framför sig när hon blev tvåa i Stoeliten på Solvalla.

Darling Mearas har vi dock ännu inte sett till i år.

– Jag har inte varit helt nöjd med henne i träningen. Hon har inte varit 100 procent. Därför stod vi över Drottningens Pokal. Det gjorde inte så mycket, varken för mig eller för ägarna. Vi har ett annat lopp i siktet, säger tränaren Stefan Persson.

Loppet som Stefan pratar om är förstås Stochampionatet på Axevalla. Den bana där Stefan Persson började sin travkarriär.

– Klart att det vore häftigt att få vara med där, säger Stefan.

På söndag är det dags för Darling Mearas att avverka sin årsdebut. Och det sker just på Axevalla, i ett test inför Stochampionatet.

– Efter söndagens lopp kommer Darling Mearas att starta i ytterligare ett lopp innan kvalen till Stochampionatet. Det blir troligen i Rättvik på Midsommarafton när det är försök i Breeders´ Crown där, säger Stefan.

Darling Mearas gjorde ifjol, som treåring, tio starter och vann i sex av dom. I prispengar blev det drygt 3,5 miljoner kronor. Den stora potten sprang Darling Mearas hem när hon vann  Oaks på Solvalla. Förstapriset var 2,8 miljoner kronor.

– Min största seger hittills i karriären. Kanske kan en seger i Stochampionatet slå ut den, säger Stefan.

I årsdebuten på söndag ställs Darling Mearas mot riktigt bra hästar. Bland motståndarna finns bland andra Uncertain Ace, Undine, Unrestricted och Xperia Knick.

– För mig är det huvudsaken att Darling Mearas gör ett bra lopp så att jag får ett kvitto om att vi är på rätt väg, säger Stefan Persson.

LP

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar