När 300 meter återstår av det första försöket fick vi se ett leende som säger det mesta. Den franske mästerkusken Franck Nivard kikade lite överlägset ned på Delicious, sätter sig till rätta och visar oss leendet.

Örjan Kihlström gjorde vad han kunde för att knäcka den stora favoriten. Kihlström vägrade att släppa ledningen. Det brydde sig varken Franck Nivard eller Bold Eagle om. När det var dags så stack Bold Eagle ifrån till en överlägsen seger på 1.08,4. Den snabbaste tiden vi har sett en travhäst springer på en svensk bana.

De tär nog som Micke Nybrink sa i TV-sändningen:

  • Bold Eagle är av en annan ras.

Herrejösses, vilken uppvisning.

Många har närt en förhoppning över att Franck Nivard skulle göra något misstag, att han var den stora motståndaren till den häst som han körde. Nivard brydde sig inte om det snacket, han visste att Bold Eagle var den bästa hästen. Och inte ens ett tungt lopp kunde stoppa honom. Ingen var i närheten.

Tyvärr blev det första försöket aningen rumphugget när två av de åtta hästarna gjorde bort sig tidigt (Tjacko Zaz och Cruzado dela Noche).

Därför lyckades Åke Svanstedt hitta den perfekta positionen i andra par utvändigt. Men mer än till en andraplats räckte det.

D.D.’s Hitman knep den tredje finalplatsen efter en långsam inledning och en bra avsslutning. Och så lyckades Spring Erom bli fyra. Därmed kommer denne tolvårige gentleman att göra sina 100:e start i Elitloppets final.

Visst är det fantastiskt?

Däremot får vi inte se Delicious mer idag. Hon gav upp strax före mål. Örjan Kihlström gjorde ett försök men den här gången sprack det.

Frågan är om det var sista gången vi såg Delicious i ett travlopp?

LP

2 KOMMENTARER

  1. Sista gången vi ser Nuncio i finalen oxå. Kass i försöket där han ramlade undan. Andra bullar i finalen väntar.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar