Gårdagens publiksiffra på Solvalla, 26.400, är sannerligen imponerande. Över 5.000 personer fler än motsvarande dag ifjol.

Däremot sjönk V75-omsättningen rejält, drygt åtta procent ned. Och då blev ändå konkurrensen från Legolas.bet så gott som obefintlig.

Gårdagens siffror: rejält upp när det gäller publiken, ett ordentligt tapp på V75, lär bli underlag för diverse analyser. Framför allt kring starttiden för V75.

Ifjol inleddes V75 med den första avdelningen klockan 15.15. Numera är vi vana vid 16.20 men igår var den gamla starttiden tillbaka, 14.30 alltså.

För publiken på Solvalla var det säkert tacksamt att V75 drog igång så tidigt. De flesta ville ju ha tid för att vaska sig, och möjligen stärka sig med något svalkande, inför besöken på stadens vattenställen. För de bankettlystna blev det också bättre tid för att kliva i sina kostymer och balklänningar.

Efter gårdagen får nog ATG:s ledning det lättare att motivera just 16.20 som starttid framöver. Positiva publiksiffror brukar ju väga ganska lätt mot spelet i det här sammanhanget.

En faktor att möjligen fundera över är att spelarna blir ganska förvirrade över de olika tiderna. De flesta av oss är ju vanemänniskor.

Jag hörde igår kväll av flera personer som helt enkelt hade missat att starttiden var framflyttad till 14.30. I synnerhet när en till ATG närstående kvällstidning angav spelstoppet till 16.20. Där försvann kanske några miljoner?

Till sist: Precis som igår är det 14.30 som gäller för V75 idag.

LP

Bild från Solvalla: Kanal 75.

 

14 KOMMENTARER

 1. Jag gillar 16.20 och det gör många andra spelare också, det var uppenbarligen ett misstag att gå tillbaka till 14.30.

  • Gå tillbaka? Inget som ATG har kommunicerat.

   Att de är så korkade att de hattar fram och tillbaka skapar bara förvirring och förtroendet skadas hårt. Jag följer travet slaviskt men hade inte en susning om 1430 igår. Då kan vi gissa vad random Svenne Banan fick för ansiktsuttryck i spelbutiken 1610.

  • Du föll direkt i fällan. Klart det är ett misstag att flytta starttiden när det inte kommunicerats tydligt! Man kan inte bara flytta saker hux flux.

 2. Ja, många är nog vanemänniskor. Att hålla på att flytta tiderna fram och tillbaka på olika tider när det är V75 är ju krångligare än att hålla sig till 16.20-tiden (som jag inte är så mkt för – framför allt om man vill vara på plats, som TV-tid är den mycket bättre). Märkligt att man på söndagarna väl genomgående startar 14.30 när det är V75, men inte på lördagar (undantaget igår då). Dessutom är ju just 16.20 en märklig (udda) starttid. Halv eller hel timme är lättare att minnas.

  • Antingen finns det ingen på ATG som kan tänka längre än nästippen, eller så är det här Skarplöths taktik för att kunna stå där sen med sitt självbelåtna flin och säga ”Vi har testat och det slog inte väl ut” när/om det ska diskuteras flytt av starttid för V75. Jag tror på det senare alternativet. HS är en duktig manipulatör. Men då bet han sig i svansen, för om man inte kommunicerar ut en sådan sak i god tid och stort så får man skylla sig själv. Undrar hur många ombud som fick tala om för sina kunder vid 16-tiden igår att tyvärr det är för sent att lämna in nu. Loppen är körda.

 3. Jag är inte förvånad över att omsättningen sjönk. Vanligt folk, småspelare som inte följer travet slaviskt, har vant sig vid att man kan lämna in fram till 16:20 och många har säkerligen totalt missat att det skulle gå tidigare. Det är ju inget ATG slagit på stora trumman för direkt. Många Harry-köpare tex som vet att man kan köpa fram till 16:20 missade säkert. Jag höll på att missa det, upptäckte det av en slump och tack vare den tidiga tiden spelade jag, något jag inte gjort annars eftersom jag var uppbokad med annat senare. Men smart drag av ATG att smyga in en ny starttid hux flux så de har något att slänga fram om det ska diskuteras. Jag kan höra Skraplotten stå där med sitt självbelåtna flin ”Vi har testat och det slog inte väl ut”…

 4. Hur svårt kan det vara,

  skicka ut ett mail med info om ändrat starttid, de har väl 100 000 talls kundadresser i systemet

  ett enkelt, inte de vanliga överarbetade med en massa färger och där man lagt ner timmar för att få en flashig layout, ett meddelande som max tar 5 minuter att få klart , helst 2-3 minuters

  tydlig rubrik
  kort o enkelt meddelande

  Kostar nästan gratis,
  Joans

 5. Jag missade den annorlunda starttiden igår, väldigt dålig info, men Vinny kunde man se förstås. Och ändå läser jag massor om trav.
  Men, jag sparade 1000 sekiner då det gick extra dåligt igår. Tack ATG !

 6. Förmodligen ett medvetet beslut av ATG att inte tydliggöra den tidigare starten tillräckligt. Nu kan de ju bevisa att det är förödande för omsättningen. Det kostade bara 10 miljoner i omsättning att bevisa att de har haft rätt hela tiden.
  End of discussion!

 7. Trots massiva marknadsinsatser har spelet på V75 har tappat under 2017, så Skarplöths sena starttid är bevisligen inte den halelujalösning som ATG vill framhäva. Men givetvis är den vanliga argumentationen ett klipp från en dåres försvarstal ”Hade vi inte senarelagt starttiden, hade omsättningen varit sämre” .

  Tyvärr är Svensk Travsports styrelse svaga och har varken modet eller insikten för att stå upp för aktiva och sportens bästa. Men nu kanske även ST vaknar, när det åter ska gödslas med V75, allt för att försöka rädda spelomsättningen på årsbasis. Det går fort att rasera ett varumärke och en mindre folkrörelse. Bromspedalen sitter jämte gaspedalen, bara ett par centimeter ifrån – kanske dags att byta till en pedal som gynnar sporten?

  • Ska man behöva dubbelkolla det när starttiden är 16:20 ALLTID på lördagar? Själv går jag alltid direkt in på atg.se/dag och väljer startlistan för V75 direkt, utan att passera den blaffiga startsidan och då utgår jag från att loppen körs vid samma tid varje lördag. Sen finns det många som köper Harry Boy, de går inte in på atg.se för att kolla alls. De står där i kassan vid 15/16-tiden som de brukar med lång näsa. Ibland får man försöka tänka lite längre än utanför sin egen lilla bubbla. Det var MÅNGA som missade lämna in i lördags. Många…!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar