Det har stormat, pratats, stötts och blötts. Det har tyckts mycket, det har skällts på – och många har också hyllat.
Kring det det nya, Maltabaserade och Rune Andersson-ägda nya hästspelbolaget Legolas.bet.

Nu är det dags att gå från prat till handling. Efter mycket hysch-hysch och spekulerande, just denna fredag i Elitloppsveckan drar Legolas igång.

Så … Martin Bengtsson, CEO (vd, koncernchef), på Legolas.

Varför blir det start just nu?
– Det känns som om det är rätt läge. Vi har en skön travvecka framför oss och stämningen är på topp. Sedan känns det som om vi är på en lagom nivå med Legolas för att lansera, det vi går upp med nu är väldigt långt från hur det kommer att se ut när vi till exempel är i slutet av året. Eftersom vi ända från början sagt att vi vill skapa detta tillsammans med Sveriges travspelare resonerar vi så här: det bättre att köra igång nu, så får vi tillsammans med publik och spelare skruva och finslipa allt eftersom. Vi har utvecklat en riktigt skarp spelmotor som ligger till grund för kommande produktutveckling, det är grunden, sedan det kanske inte är så mycket innehåll runt själva spelen just nu, men vi kommer successivt efter starten göra nya releaser flera gånger i veckan. Vi har många nya spel i ”pipen”, men den närmaste tiden satsar vi framförallt på att fylla på med nya tjänster runt innehåll och kontent, allt för att ge alla spelarna en riktigt skön spelmiljö. Så för att sammanfatta: vi lanserar nu, men tar spelarna i handen och går in framtiden tillsammans för att skapa en underbar travspelsupplevelse.

Ni har sannerligen inte flaggat för något startdatum på förhand, hur har ni resonerat kring det?
– Vi har inte haft någon stress, det viktigaste har varit att få fram en produkt som kan utvecklas till något riktigt bra. Nu har vi fått fram en bra grund, och då är det lika bra att ”släppa på” och utifrån det fortsätta att skapa en speltjänst som spelarna vill ha. Att vi inte gått ut med något datum är av den enkla anledningen att allt ju kan hända och det vore trist att inte leverera något på den tidpunkt man sagt att man ska göra det, säger Martin Bengtsson.

Många kan nog känna att lanseringen dröjt, och nyligen hoppade bolagets vd Oscar Croon (bilden) av, utifrån kan det te sig ”stökigt”…?
– Jag har ju inte varit med på hela resan så jag tycker vi haft ett jäkla tempo. Och organisationen vi har nu jobbar fantastiskt snabbt, organiserat och inspirerande, så där är jag inte riktigt med på vad du menar… Skämt å sido, det är klart att det dröjt lite om man tittar in i historien runt Legolas Bet, men man ska veta att det inte alltid alla gånger är spikrakt att skapa ett spelbolag. Nu har vi i alla fall börjat få saker och ting på plats, ett bra avstamp produktmässigt och en otroligt talangfull organisation. Det känns superkul, och otroligt häftigt nu att få komma igång och bidra till Svensk Travsport. Att Oscar Croon har slutat är ingen dramatik alls, han har små barn och har helt enkelt flyttat hem till Sverige och sin familj. Och jag har tagit över som CEO.

Vad ser ni för risker med att ”gå upp” just under Elitloppsveckan, som kanske innebär extra hård belastning och dålig publicitet om det strular…?
– Jag resonerar så här; vi vill bidra till svensk travsport, och ju fortare vi kommer upp – desto mer pengar kan vi hjälpa till att bidra med till sporten. Sedan att det är Elitloppsveckan är ju bara fantastiskt, då är vår älskade sport på mångas läppar. Skulle vi mot förmodan drabbas av strul, så kan det lika väl hända en vanlig vecka, vår spelmotor känns stark och pålitlig. Av erfarenhet vet jag dock att allt såklart hända – och om det händer något, gäller det bara för oss att vara rustade för att ta hand om våra kunder på bästa sätt och att verkliken säkra att det inte inträffar igen. Så det är lika bra att ta tjuren vid hornen och köra på – full gas.

Och vilka är fördelarna?
– Fördelarna kanske är många men har inte tänkt så mycket på det, vi har en långsiktig plan, och har som sagt ingen stress. Men självklart så är det ju kul att lansera en vecka när det pratas mycket trav. Vi som håller på med detta inom Legolas älskar trav och såklart har vi lite extra energi denna vecka, och förhoppningsvis speglar det sig i vår kontakt med alla spelare. Vi är här för travsporten, och kan vi bidra till extra energi och ökat intresse denna vecka så blir vi glada.

”Den som säger att det är svårt att skapa spel på trav har fel”


Många är spända på er, vad blir det för typ av spelformer inledningsvis?

– Nu i början, kommer spelen att påminna om de som redan finns ute på marknaden, men under året kommer även nya spelprodukter att lanseras. Vi lever för travspel och just precis den faktorn ska k-ä-n-n-a-s i våra spel, du kommer inte att hitta några turspel eller casinoliknande spel hos oss… Självklart kommer vi erbjuda klassiska poolspel som vi vet att spelarna gillar, men vi har många intressanta spelvarianter som väntar i bakvattnet; sajten kommer att utvecklas konstant, det kunderna ser nu i början är som sagt långt ifrån den version som kommer att vara verklighet vid årets slut. Till exempel kommer varje lördag erbjuda en ”klassisk” P76:a, med ett radpris på 50 öre, där vi jämfört med V75 alltså plockar bort femrättspoolen och trycker upp vinstpotterna. Vinstpotten går till de som prickat rätt på alla sju lopp och den andra halvan går till de med sex rätt. I stället för 40-, 20- och 40 procent som andra spelbolag har. Vi kommer heller inte att skicka iväg spelarnas pengar till en kommande vecka. Allt betalas ut varje omgång.
– Vidare har vi vår P54, som vi kommer att köra alla vardagskvällar samt söndagseftermiddagar. Halva potten delas upp bland de rader som har alla fem rätt och den andra halvan går till de rader som har fyra rätt. Om ingen rad med fem rätt hittas går hela potten till de rader som har fyra rätt. Är det till och med så svårt att ingen har fyra rätt, delas potten av dem med tre rätt. Radpriset för P54 kommer att vara tre (3) kr.

– På Legolas.bet är vi noga med att potten alltid skall delas ut till de spelare som bidragit till den. För oss är ingen utdelning för låg för att betalas ut. Återbetalningen ligger på 70 procent vilket är högre än de nuvarande allternativ som finns, och i alla våra streckspel har vi avstått från öresavrundningen.

Kommer det att gå att spela redan till kvällens tävlingar?
– Ja.

Och vad kan bli aktuellt i ett senare skede?
– Det finns massor av godbitar att vänta framöver, som jag tidigare sade kommer vi att göra releaser varje vecka med nya spel och tjänster. Vi har tillsammans med många spelare jobbat fram en rad olika nya spel som vi kommer att lansera inom kort. Den som säger att det är svårt att skapa spel på trav har fel, det finns massor att hitta på, jag kan med glädje kan jag säga att det kommer många nya och roliga spelformer framöver – och alla andas travsport och kunskap. Vissa fina saker som jag verkligen längtar efter att få visa upp, men först och främst ska vi ta hand om den här lanseringen, samt även trycka in lite mer kontent och tjänster runt befintliga spel.

Än en gång, många har väntat på er, ser fram emot att ni ska starta, det är inte utan att det går att se er som ett missnöjesparti som ska frälsa massorna – hur ser du på det?
– Legolas startades på grund av kärleken till travsporten och den stora viljan av att försöka hjälpa till att skapa bättre vilkor för alla som är inblandade i sporten. Det är både bra och kul att det finns ett intresse för oss, det är ju ingen hokus pokus det här, och inga hemligheter. Hela 40 procent av spelnettot kommer att gå tillbaka till sporten, mer än något annat spelbolag. Så alla som brinner för sporten borde ha lätt att stödja det.
– Vi är otroligt inspirerade och glada över att få komma igång. Vi ska göra allt vi kan för att ge det alla vill ha – och då bidra till bättre vilkor för svensk travsport. Och för att kunna bidra till bättre vilkor så måste vi ju skapa en speltjänst som levererar intäkter som i sin tur går tillbaka till sporten, allt hänger ihop.
– Det handlar inte om att frälsa massorna, men jag tror många upplever det som att vi åtminståne försöker göra något åt sporten. Vi är inte nöjda med hur det sköts idag, så vi vill försöka bidra på ett positivt sätt – skapa förutsättningar för alla som är den av travsporten. Vi öppnar armarna och vill samarbeta med alla inblandade, Svensk Travsport och alla härligt engagerade personer i svenskt trav, vi har ingen dold agenda.

Av ATG och Svensk Travsport ses ni däremot som det svarta fåret, vilken är din syn just nu på det?
– Att ATG känner av ett hot är inte så konstigt, det är rätt naturligt. Men sedan kan man ju hantera konkurrens på olika sätt; och hade jag varit dom så skulle jag sett över mitt eget hus innan jag började fokusera på att göra allt man kan för att bromsa en konkurrent som inte ens lanserat. Och som även brinner för sporten. Det kan jag tycka känns en aning komiskt, och också lite sorgligt. Det finns en lång och fin historia runt ATG som jag tyvärr tycker man slarvar bort just nu. Men det finns många smarta människor på ATG, så jag hoppas vi kan göra dom bättre – det är bra för svensk travsport att det kommer så mycket medel som möjligt till sporten.

– Att däremot ST springer ATG:s ärenden, eller hur man nu ska uttrycka det, är för mig otroligt märkligt. Jag vet att det finns personer inom ST som verkligen brinner för sporten och vill den väl, därför gör det mig lite ledsen och förbluffad att de istället inte fokuserar på att lägga sin tid på att utveckla sporten i rätt riktning.

– Vår agenda är supertydlig; Legolas är redo att ge tillbaka 40 procent på sitt spelnetto till sporten. Vi tar avdraget direkt av spelnettot, så att eventuella kostnader eller investeringar inte påverkar pengarna till sporten. Det finns inget annat bolag som gör detta, är beredda att kavla upp armarna på detta sätt och jobba tillsammans med sporten och alla andra aktörer som också är det. Så med tanke på detta, borde ju ST jubla… Så låt oss hålla tummarna att de styrande vaknar och hör av sig. Min telefon är påslagen dygnet runt.

Vem vinner Elitloppet på söndag?
– Oj, en delikat fråga. Som den Malmöpåg jag är så håller jag såklart tummarna för Adrian Kolgjini och Dante Boke, jag tror de kan skrälla och skaka om i resultatlistorna lite. Och jag gillar en utmanare!

Henrik Ingvarsson

55 KOMMENTARER

 1. Ska man se detta som ett reklaminlägg?

  Har ni reflekterat i övrigt nånstans kring Legolas upplägg?
  ”Hela 40 procent av spelnettot kommer att gå tillbaka till sporten, mer än något annat spelbolag.”
  ATG hade väl exempelvis inte haft några problem med ovan i ett licenssystem.

  • I övrigt så är också en reflektion att 70% återbetalning på ett maltabaserat bolag är ganska kass.
   ATG har 65% återbetalning och staten tar 12,25%. Hade Legolas velat utmana på riktigt så hade man ju flyttat den statliga andelen (totoskatt) till återbetalning. Det här är knappast framtiden för svensk travsport men kanske för Rune Andersson.

  • Såg precis skribenten ovan även skriver på Legolas. Det kanske var kommunicerat ovan att ni var så hårt knutna dit? Kritiken mot ATG hamnar i lite ny dager då…

 2. Intressant, givetvis, men tyvärr har de (som så några andra, sulkysport.se bl.a.) inte ”svarat på min mailadress”, usel teknik (?) och jag kommer således fortsatt omsätta mina och mina spelkompisars hundra lax varje vecka (då är det en defensiv vecka) hos ATG, tills jag märker några plus för egen del hos legolas.bet., samt att inte läsa/köpa sulkysport, utan istället ägna tid åt den nya härliga travronden utan en massa amerikanskt, för mig, ointressant icke spelfrämjande skräp.

 3. ”Vi vill bidra till svensk travsport” – det där Robin Hood-mantrat har Legolas levt gott på, inte minst genom att många är så innerligt trötta på ATG och därför beredda att tro på det. Men varför skulle en intressesfär som av ren snikenhet spelat rabatterat utomlands värna om svensk travsport? Att man vill dra igång i Elitloppshelgen känns mer som äkta girighet för mig….

 4. Äntligen spel där eventuella vinstpengar går tillbaka till de som har satsat. Vi slipper galenskapen Jackpott.

 5. Tyvärr tror jag inte alls på detta. Dels detta med pengar till travsporten där det lite luddigt sägs att 40% av spelnettot går till travet. Man kan ju undra hur investeringar/löner m.m. ska betalas om omsättningen blir mycket låg, skjuter investerarna till nya pengar och gäller då fortfarande 40% i alla lägen ?

  Men för mig som spelare känns det hela som ett fiasko, återbetalningen som jag tolkar till 70% oberoende av spelform räcker inte.Tant Agda och hennes kompisar lär inte hitta till Legolas och då blir det inga ”döda pengar” utan proffs som fightas mot proffs. Marknadsföringen har heller inte imponerat, hemsidan Legolas.bet ser likadan ut som tidigare och hela lanseringen känns amatörmässig. Med tanke på att man rekryterat en hel del duktiga medarbetare så är det förvånande, en lansering ”fem i tolv” en elitloppshelg där all publicitet med rätta riktas mot sporten kan knappast vara optimalt.

 6. Ingen länk till denna sajt?
  Har sökt o endast hittat en sida där man måste registrera sin e- post adress men har tyvärr ingen lust att det pumpas reklam till min mail som väl är syftet med e- post registreringen?

  OM dom nu har andra spännande spelobjekt på G så undrar man ju varför dom inte pumpar på med dessa nu när det är Elitloppsvecka o som då skulle sticka ut från ATG´s spelobjekt.

  Kanske blir bra detta på sikt men denna ”intervju” gjorde mig knappast mer intresserad av Legolas utan det gav mer frågetecken än jag haft tidigare.

 7. Ser nu att hemsidan är uppe med spelmöjlighet och sedvanlig bonus som dock är avsevärt lägre än konkurrenternas. Det som skulle behövas är att man initialt ”vattnar” potterna med extrapengar för att skapa intresse. Mervärdet att spela på Legolas är just nu obefintligt.

 8. Straffspark för Skarpen i öppet mål.
  Ser ej seriöst ut på hemsidan.

  Skarpen känner sig nog som Ferrari B R i
  150 m ledning.

 9. Var visar Legolas loppen de erbjuder spel på? Har man egen live-sändning eller är tanken att parasitera på ATG-Live?

 10. Har varit inne o kollat mer nu o konstaterar bla att:
  # båda ni LP o Henrik är inblandade i denna sajt då ni skrivit artiklar där. Dvs, Trottosport är en del av Legolas. Märkligt att ni inte varit öppna med det.

  # det som jag bla tycker är kasst med ATG är att man inte kan se var dom olika tilläggen är i olika lopp som ex Harpers o där har Legolas misslyckats lika mkt o frågan är ju då hur jädra svårt kan det vara o tydligt markera tilläggen?

  # denna sajt inte riktar sig till små lirare o det kanske är bra med utdelning på 6 o 7 rätt på P76 men för mig som lirar smått så känns utdelningen på 5 rätt saknad.

  Dock ska det bli skoj o se var detta tar vägen o ATG behöver verkligen konkurrens o hoppas nu att ST fattar att det är dags o klippa navelsträngen dit o även inleda samarbete med Legolas.

   • Men Henrik, det är ju inte så konstigt att frågan ställs om Trott Sport har med Legolas att göra.
    Dom har på sin hemsida fem stora artiklar. Fyra skrivna av Dig och den femte av Lennart Person.
    Sen att Legolas annons ligger överst på Er sida kanske bara är en tillfällighet…..?
    Så nog har Ni med Legolas att göra.
    I varje fall lite, eller hur?
    Sen att Ni inte har ägarintressen i bolaget är ju en annan femma.

    • Och vad spelar det för roll om de säljer sina artiklar till Legolas, eller säljer annonsplats till dem? Ska de inte tjäna sitt levebröd någonstans? Ska de sitta här och skriva gratis?

     • Lunkan, det är klart att Henrik och Lennart säljer sina artiklar till vem dom vill. Självklart!
      Alla vill vi ju ha mat på bordet.
      Men Henriks svar att ”Trott o Sport här ingenting med Legolas att göra”
      lät i mina öron en aning diffust när artiklarna är skrivna av just dom två.
      För övrigt önskar jag Legolas all framgång.

     • Nej då, de har rätt att sälja sina texter och sin sida till vem de vill. Men vi läsare kan inte vänta oss en objetiv granskning av bloggarnas betalande kunder.

    • Det kan inte vara så enkelt som att Legolas köpt ett antal artiklar skrivna av två travjournalister? Är väl ganska vanligt att journalister frilansar åt olika uppdragsgivare så jag ser inte vad det är som är så känsligt med det. Båda mycket kunniga och har varit med länge, perfekt att kunna anlita om man vill ha lite innehåll med sportsligt perspektiv.

     Har f ö funnits många banners gällande ATG och även andra spelbolag på den här bloggen, så det kan knappast vara kontroversiellt att även Legolas syns.

   • Jag säger inget om att ni säljer era tjänster däremot blir eran kritik mot atg lite avigare att se ngt objektivt i. När de enda artiklar som finns är skrivna av er två på legolas.bet
    Sen att hela upplägget är helt åt fanders är en annan 5a som ni har föga med o göra räcker o ju se deras hemsida.
    Ngt från internets barndom.
    Atg vs Legolas är ungefär som En ferrari vs trampbil.
    Tyvärr blir det lite svartfötter över hela upplägget . Jag ger det hela ett halvår om inriktningen inte breddas från travspel till även andra spel som då ev kan generera ngt till travet som älska travet folket på Malta vill hoppas jag,

   • Henrik
    Du och Lennart skriver på legolas.bet, oavsett om ni får betalt eller arbetar som volontärer (åt en miljardär), kommer du inte ifrån att ni har med det nya spelbolaget att göra.

    • Om jag skriver en artikel och säljer den till Expressen betyder inte det att jag har med Expressen att göra. Det betyder att jag sålt något som är mitt levebröd. Nästa gång kanske jag säljer till Aftonbladet, eller DN. Man måste förstå hur en frilansjournalist tjänar sina pengar. Man kan sälja sina alster till vilken tidning som helst, utan att för den sakens skull ha med deras verksamhet för övrigt att göra.

 11. Och ett, rent ut sagt, jävla tjat om att dom
  ”älskar trav”.
  Låter som en jobbig telefonförsäljare…..!

 12. Att ta 30% på P76 känns inte som ett vinnande koncept det är för högt 25% känns mer rimligt. Två vinstgrupper och att alla pengar delas ut är bra för de som spelar varje vecka. De stora spelsyndikaten och storspelare som små spelarna göder genom jackpots lär inte göra sig besvär på Legolas med tanke på det.

  Någon som vet spelavdragen för övriga spelformer?

 13. 70% återbetalning – det var det sämsta! Då kan jag verkligen inte begripa hur man ska kunna locka spelare. En P76 med 80% hade kanske kunnat konkurrera men 30%, no way.

  Och nya häftiga spel låter väl kul. Men problemet med att få andra än dom initierade att gå in på siten kvarstår. Initierade vill inte spela mot varandra.

  Nä, det här luktar flopp. Big time.

  • Unibet hade väl 90% återbetalning på V/P.
   Ska man lansera och attrahera mot spelkåren så får man nog flytta upp procenten en bit!
   Minst 5% till i återbetalning rakt över för att de ska bli intressant.

 14. Känsligt det här tydligen – det är ju faktiskt så enkelt att de spelare som vill är fria att välja att spela hos ATG även fortsättningsvis om de så önskar. Skarplöth tackar och bockar, spelpengarna kommer väl till pass när de nu nyrekryterar för brinnande livet på ATG. Själv stöttar jag Legolas alla dagar i veckan än så länge och har all förståelse för att inte precis allt funkar från första dagen, det är högst normalt. Kör på, det här kommer att bli bra.

 15. 12 % på omsättningen blev 40 % på vinsten.
  Med det upplägget lär det dröja innan det blir ngra summor till travet.
  Överhuvudtaget går det inte tro på vinst med bara travspel.
  Det hade väl Ström kunnat förtälja för RA

 16. För att det här ens ska fungera så krävs det en enorm annonskampanj i TV, radio, på internet och reklam på stan. Det kostar miljoner. Det kommer ju inte nämnas ett ord om legolas.bet i travsändningarna. Det är först om några år som man kommer kunna dra några slutsatser av det här alternativet om spelsajten ens finns kvar då vill säga.

 17. Det positiva är väl att P76 inte betydde ”alla 7 på plats”, vilket hade varit ett värre stolpskott än top7 som spelform. Men då hade det i vart fall varit något nytt, nu plankar man ju bara ATG rakt av. Inga andra spel än travspel och plankning av ATG lär betyda inga nya unga spelare och inga nya pengar till sporten. Och det är ju just detta som behövs!!! Men så länge de inte tar allt för många av de gamla spelarna, så att det påverkar storleken på ATG:s vinstpooler märkbart, och håller det svävande löftet om 40% till sporten, så är nog ingen större skada skedd. Och lite press och prestigekamp i tävlingen med ATG:s och Kanal75:s alla anställda skadar såklart inte. Men det känns ändå som att ATG plötsligt blev ett väldigt mycket proffsigare spelbolag, när man fick något att jämföra med…

  • 40% av totonetto klår ju inte ens ATG som hade dryga 41% förra året.

   Fördelen för travsporten är ännu höjd i dunkel.

   • Hahaha, ja det har ju gått EN hel dag. Tänk så mycket som är höljt i dunkel när det gäller ATG och de har hållt på i drygt 40 år.

    • 40% av totonettot är väl Legolas CEO som säger? Det har ingenting med en dag att göra.
     Spel på Legolas ger alltså mindre tillbaks till sporten än vad ATG gör. Vad är grejen?

    • Om Sofia hade varit med under alla 40 åren så hade du nog insett ATGs oerhörda betydelse för svensk hästsport, hur den tack vare ATGs sätt att driva verksamheten utvecklats från en bakgårdsaktivitet på 70-talet till en av de stora TVsporterna med direktsändningar VARJE lördag året runt på en av de stora markbundna kanalerna på bästa sändningstid.
     Vad betyder f ö 40% av spelnettot? Nettot efter vadå? efter vilka avdrag? Svensk travsport har ingen som helst insyn i Legolas, inga bindande avtal om någon form av ersättning till den sport som Legolas erbjuder spel på utan att i nuläget på minsta sätt bidra till förutsättningarna för detta spel.
     Ordet är parasit

     • Jadu Berra från Valla ,jag har varit med rätt många av de 40 åren. Min kommentar ovan anspelade på uttrycket ”höljt i dunkel” och det tycker jag passar ganska bra in på ATG de senaste åren, medan det var roligt sagt om ett bolag som varit igång en enda dag. Vad det blir framöver vet ingen av oss än.

      Själv tillhör jag den grupp som tror att det är bra för svensk travsport med konkurrerande spelbolag, och att det kommer att göra ATG till ett bättre spelbolag både för kunderna och ägarna. Det förutsätter dock en förflyttning från ett passivt föreningstänk till aktivt affärsmannaskap. D v s det handlar inte om att ST ska ha insyn i andra spelbolag, att de ska få bidrag eller att pappa staten ska säga åt de andra spelbolagen hur mycket de måste ge till svensk travsport. Det handlar om att svensk travsport ska ingå affärsmässiga avtal som innebär att man får betalt, vilket är svårt att uppnå när man lämnar förhandlingsbordet. Jag är inte emot ATG, jag är för svensk travsport.

     • Man kan inte leva på gamla meriter! Det är vad man gör här och nu som räknas inte vad man gjorde för 40 år sen, eller ens vad man gjorde för fem år sen. Här och nu har ATG inte gjort mycket bra som gjort kunderna nöjda eller höjt intresset för travet. Inte ett piss faktiskt.

     • Klyschan ¨bra med konkurrens¨ passar illa i sammanhanget. Än så länge har ATG ensamrätt på hästspel i Sverige och därmed också försörjningplikt för svensk hästsport. Ingenting kan tvinga ett utlandsregistrerat bolag att över huvud taget betala någonting till sporten, så tills dess att det finns bindande avtal som garanterar sportens fortsatta försörjning så är andra spelbolag än ATG parasiter på den svenska hästsporten.
      Konkurrens uppstår när flera olika aktörer verkar på samma marknad enligt samma lagar.

     • Berra från Valla, om du tycker att det blir en helt annan sak om sisådär max ett par år när nya spellagstiftningen är på plats så är det givetvis upp till dig. Även då kommer det vara upp till ST att ingå bra avtal för sporten, och min åsikt är att man borde göra det nu. Så man tjänar pengar på alla som spelar på trav.

      ATG har själva, trots att den nya spellagstiftningen ännu inte är på plats, skapat produkter som är tänkta att konkurrera om bl a Svenska spels kunder, genom VR, Boost och Top7. I något/några fall har de fått avslag, men försökt har de gjort. Enligt ditt sätt att se det är de därför också parasiter som utnyttjar en mängd lärdomar som tagits fram av andra spelbolag och, om de hade lyckats bra, hade de tagit från exempelvis ungdomsidrotten för att ge till travsporten (nåja, så mycket det nu blivit).
      Påminner också ännu en gång om att ATG relativt nyligen själva hotade med att flytta verksamheten till Malta, så de måste ju själva tycka att just den detaljen är ok.

     • Ja givetvis blir det en helt annan sak med en ny spellagstiftning.
      Då blir det ju lagllgt för ST att ingå avtal med andra spelbolag, vilket det inte är idag.
      Så din åsikt att ST borde göra det redan nu är alltså en uppmuntran att bryta mot gällande lag. Det tycker inte jag skulle ställa ST i en bättre dager
      Hur du sedan kan få ATGs spelformer på hästar typ top7, Boost och VR är en parasit på Svenska Spel är för mig helt obegripligt. Dessa är spel på hästar, och det har ATG ensamrätt till i Sverige

 18. Spelavdragen är för höga.
  På vinnarspelet borde det vara dynamiskt mellan 5 och 15% beroende på hur många hästar som startar, så för ett lopp med tolv hästar 12% spelavdrag och ett lopp med fem hästar 5%

  Legolas borde också fondera prispengar till varje enskild travbana direkt på omsättningen och visa summan på sin hemsida efter varje tävlingsdag.
  Kunde dom exempelvis då erbjuda Solvalla några extra miljoner i prispengar till nästa års elitloppshelg så blir det lite svårt att tacka nej

 19. Det bästa med Legolas är att det nu rörs om i både grytor och små kastruller. Strategin att gå ut lugnt och sen öka är nog inte så dum. Och ang. reklam, hur många miljoner har ATG satsat på marknadsföring egentligen? Pengar som alldeles säkert hade kunnat ges direkt till sporten. Legolas marknadsföring kanske är att just INTE marknadsföra. För uppmärksamhet får de ju, och snackas görs det! Nåja, spännande i alla fall tycker jag.

  • ATG behöver inte göra reklam av samma anledning som Ferrari inte behöver det. Det är ett inarbetat varumärke som alla känner till. Ändå gör ATG reklam när det t ex är jackpott på V75. Hur Legolas, utan reklam, ska kunna nå ut till spelaren som kanske bara spelar en eller två gånger i veckan är för mig ett mysterium. Hur ska dessa människor ens få veta att Legolas existerar? Jag är helt för det har initiativet men jag ser gärna att de blir så stort som möjligt så att mer pengar kommer in i sporten. Jag förstår dock inte hur det ska gå till med dagens upplägg.

 20. Jisses. Man skulle kunna tro att ni alla blivit tvångsanslutna till Legolas.bet… Vad är problemet? Ingen tvingar någon att nyttja Legolas. Själv tycker jag att det är bra med konkurrens och det är verkligen något ATG behöver. Jag följer utvecklingen med spänning. Angående den här sidan har jag uppfattat denna sida som en ideell blogg. Ingvarsson och Persson är fria att sälja sina alster/artiklar till vem de vill. Denna gång har Legolas köpt deras material. Big Deal?

 21. Vad är det för konkurrens du pratar om?

  Legolas är ljusår från att vara en konkurrent till ATG.

  Hade trott de skulle vara mer proffsiga. Istället gör de alla fel som går att göra.

  • De har sökt folk på sin hemsida sen den startade, varför har du inte sökt tjänst där då om nu du vet hur det ska göras? All konkurrens är bra, och de har precis börjat. Det återstår att se vad som händer framöver. Jag tänker inte döma ut något direkt.

 22. Travälskare? Nja…
  Iden med poolspel utan oddsredovisning varken före eller efter lopp? Vem vill/vågar spela i en pool innehållande 352 kr?

 23. Vilket skämt!
  Gick in och gjorde en rad P76.
  Sen tänkte jag kopiera kupongen men det är bara en lång lista på hästarna jag spelat.
  ATG kan nog känna sig lugn.

 24. ”Lunkan Originalet” och ”Sofia”, så TYDLIGT att ni på något sätt har anknytning till Legolas Bet. Det går inte att vara så okritiska som ni (och Trottosport) är till sådant skräp som vi får se från Legolas Bet. De har lååångt at gå med sin spelsajt. De är inte i närheten av att vara konkurrenskraftiga, och kommer förmodligen aldrig att bli det. Det är feltänkt rakt av. Dessutom ”40% av totalnettot”!? Hur kan ni INTE vara kritiska? Och spelformerna de valt? Hur kan ni INTE vara kritiska? Som det är upplagt nu så kommer varje krona som omsätts på Legolas Bet tas från omsättning på ATG. Det kommer ta ett bra tag innan Legolas Bet kan leverera ett netto. Det innebär att Sporten just nu förlorar i runda slängar 40kr på varje satsad 100 lapp på Legolas Bet.

  • HA HA HA HA, ”så tydligt att ni på något sätt har anknytning till Legolas Bet”. Kan bara säga en sak, käre Anders, det är så TYDLIGT att du är helt ute och reser. Måste man ha anknytning till Legolas för att man tycker konkurrens är bra? Ja, de har lång väg att gå. Ja, sidan är halv katastrof, det finns mycket att jobba med. Har jag påstått något annat? Men jag är inte tvungen att spela där. Jag är inte ens tvungen att gå in på siten. Inte du heller. Gillar du det inte, så skit i det. Det är väl upp till dem hur de vill lägga upp sina spelformer? Gillar du dem inte så skit i dem. ATG förlorar även de insatser för alla som väljer en Trisslott istället för en Harry Boy. jösses. Kom ner på jorden. Och nä, jag har inte ett skit med Legolas att göra. Varken nu eller senare. Har inte lagt en spänn där. Men jag uppskattar att någon åtminstone försöker få ATG att vakna! Rom byggdes inte på en dag. Förhoppningsvis kommer det något gott ur det i förlängningen.

  • P.S. Att SPORTEN förlorar på insatser gjorda hos Legoals är ju faktiskt helt och hållet ST:s fel eftersom Legolas, så vitt jag har förstått, försökt få till ett samarbete men nobbats. Så jag föreslår att du skriver till ST med den kritiken.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar