Signaturen Jack är från sin utpost i Paris en av våra trognaste läsare och lyssnare. Dessutom en av dom som ofta syns i kommentarsfälten. Efter vår senaste podd fick vi den här berättelsen från Jack. Den är så vacker och säger så mycket att vi därför gärna vill att flera skall få ta del av den:

Jag har en liten ritual när jag lyssnar på eran Pod och det är fint väder, som idag. Jag går ut i min trädgård här i Paris. Ja det finns sådana. Om man går in genom portarna till de stora Haussmannfasaderna eller ser in precis innan en dörr av frostat glas och jugendarabesker slår igen ser man dom. Trädgårdarna.

Dom är mycket vackra och dom tillhör fastigheterna och är inte privata. Jag tar med mig ett glas vin till mitt trädgårdsbord av gjutjärn, en bit roquefort, rågbröd med färskt smör från Normandie och några oliver som jag köper på min matmarknad. Mild inläggning, mycket olja, mycket smak, men inte för salt.

Sedan spelar jag upp Poden via min trådlösa högtalare. Inga hörlurar när man dricker ett bra vin. Och så får jag mig till livs fantastisk hästkultur, sprängstoff och inpass, rövarhistorier och journalistisk precision. Och så minnen och topplistor så jag håller mig ajour med det gamla landet.

Chapeau!
Efter röker jag en cigarett och dricker en kopp hett, svart kaffe. Franskrostat. Det passar utmärk om man har en bit av roqueforten kvar. Så gör hamnarbetarna i Dunkerque. Sen sluter jag ögonen för en stund och tänker på kvinnor och hästar och barn och politik. Sen läser jag Paris-Turf och funderar på morgondagens lir.

Jack

Här kan du också lyssna på vår podd:

Acast:
https://aca.st/3dc63e

Itunes:
ingvarssonoperssonloggan liten

3 KOMMENTARER

  1. Själv lyssnar jag oftast på podden när jag kör bil och tyvärr är inslagen med Kari nästan omöjliga att höra med minsta lilla bakgrundsljud, dessa inslag kräver absolut tyst omkring dig. Annars har ljudet blivit generellt bättre. Innehållet är dock alltid på topp!

  2. Underbart! Läste upp detta för min fru som genast kommenterade att det lät som mina egna drömmar. Lyssnar dock själv oftast, på rationellt svenskt vis, under gräsklippning.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar