400.000 kronor belönas vinnaren av Prins Daniels lopp med i Gävle i eftermiddag.

Men det handlar inte bara om prispengar i det här loppet, där står även en plats i Elitloppet på spel.

Räkna med att det blir en riktig fartfest på Gävles snabba bana.

En plats i Elitloppet, förresten. Det enda vi vet med säkerhet är att vinnaren är garanterad att vara en bland de 16 i Elitloppet. Men det kan kanske bli både två och tre hästar som får en inbjudan av Solvallas sportchef Markus Myron efter loppet?

Det är ju nämligen så att just nu är det bara 13 hästar som bjudits in. Myron skall alltså besätta tre platser till. Dessutom är det väl så att alla ännu inte tackat ja till att vara med?

Stefan Melander brukar hållas oss på halster, han vill gärna vänta så länge som möjligt. Och även om de flesta tar det som självklart att Nuncio kommer att vara en bland de 16 när försöksheaten skall lottas i morgon eftermiddag kan vi inte vara helt säkra.

Dessutom har Daniel Redén ännu inte bestämt sig gällande Delicious. Eller rättare sagt, Daniel har i varje fall inte gett något officiellt klartecken. För honom är det en balansgång, att väga stoets hälsa mot den ära som det faktiskt är att vara med i Elitloppet.

För Markus Myron blir det inget Göteborgsvarv idag. Han har fortfarande ett pussel att lägga för att fylla sitt lopp. För Myron är det som händer i Gävle viktigt, väldigt viktigt. Där finns ju faktiskt fem presumtiva kandidater: Twister Bi, Shadow WoodlandTarget Kronos, Volstead och Wild Honey.

Som sagt, det skulle inte förvåna mig om Markus väljer två eller tre hästar från det loppet när han skall fatta sitt slutgiltiga beslut om vilka som skall röstas bort.

Sen har han ju ett par hyfsade ”reserver” att ta till. Jag tänker då på Västerbo Highflyer och Tjacko Zaz. Den senare är ju faktiskt Sveriges snabbaste häst i år med sina 1.09,5. Tränaren Timo Numros har ju också flirtat lite med Myron. Till trav365 säger Timo att han gärna ser att John Campbell kör hans häst i Elitloppet.

Jag vill ha Campbell.

Bara en sådan sak!

Till sist: Ulf Ohlsson kör mest i Sverige, och han vinner mest.  Igår vann Ulf med Hibo Viking på Umåker. Det var hans 5000:e seger. Bara sex svenska kuskar ha nått dit tidigare, plus Jorma Kontio. På söndag kör Ulf Elitloppet där han har halkat in på ett bananskal. I Finlanda Ajo fick Ohlson hoppa in som reserv bakom D.D.’s Hitman eftersom Johnny Takter tvingades lämna återbud på grund av problem med ryggen. Nu vill ägaren Reima Kuisla uppenbart inte ändra på ett vinnande lag. Därför blir det Ulf även i Elitloppet.

LP

Läs också:

Flagghästar

10 KOMMENTARER

 1. Det är hårt att vara catchdriver ibland. Takter hade kört dd’s Hitman tre gånger i rad med bravur. Han fick sedan lämna återbud till Finlandsresan pga ryggont. Vips så gick en Elitloppsstyrning upp i rök och Ulf Ohlssons lycka var gjord istället.
  Elegante filosofen Takter hör hemma i Elitloppet känns det som. Topparna är höga och dalarna lika djupa. Men när han är där uppe på toppen är det få som slår honom på fingrarna i vagnen. Inget ont om Ohlsson, han är som en evighetsmaskin, jämn och säker, men inte samma krydda i ett elitlopp.

  Jorma Kontio är en annan som haft hårda dagar. Åker på en drivningsförseelse och blir således avstängd under Elitloppet och missar styrningen av Elian web. Mycket surt för Kontio som inte har så många chanser kvar att få köra Elitlopp.

  • Varför då? Vad såg du sista varvet på Solvalla den 10:e maj? Det går inte springa så mycket fortare i andra och tredje spår än vad han gjorde. Han har ju givetvis även gått framåt med det loppet samt att värmen nu också kommit. Han fick i stort sett samma sluttid som förra året i Meadow Roads lopp. 10,5 mot 10,3.

 2. Om nu Shadow Woodland vinner idag så blir det säkert elitloppet, undrar vad han största kund Reijo tycker om att Ulf då väljer annan styrning ? För övrigt så är väl chansen stor att Takter dyker upp i elitloppet ändå med någon häst från Reden/Melander. Örjan kan ju inte köra alla hästar och Adielsson och Takter ligger väl närmast att få uppsittningar.

  När nu Hitman vinner Finlands största lopp till ägarens glädje så har jag full förståelse att Reima K. vill ha samma kusk på hästen.
  Just i storloppen så brukar hästägare normalt få vara med och bestämma kusk när ordinarie kusk inte kan köra, hade Puro fått sista ordet så hade säkert Takter fått köra hästen.

   • Då känner du inte Reima Kuisla. Han har sista ordet när det gäller hans hästar, alltid! Torgför Puro någon annan åsikt, så har han inte längre hästen i träning. Krångligare än så är det inte i multimiljonären Kuislas värld.
    Sen tycker jag att Kuisla gjort helt rätt när han valt Ohlsson. Kan behövas lite stabilitet kring hästen i en Elitloppsstart. Takter och Puro har, som alla vet, sina svagheter. Veterinären som, åtminstone själv, utmålar sej som frontfigur kring hästen är mer intresserad av att fläka ut sej i sociala medier. Då har säkert Kuisla insett att den trygge och stabile Ohlsson är rätt person för att ge hästen optimala förutsättningar i Elitloppet.

 3. Synd om Myron som har ett så jobbigt svårt arbete….
  När bjuds vinnaren Tesoro Degli Dei in? Gärna med Pippo Gubellini i jollen.
  Extremt färglöst med en massa nordiska hästar med trista svenska hyrkuskar.

 4. Sex svenska travkuskar har tidigare nått 5000 segrar. Ulf Ohlsson är alltså den sjunde. Kontio ej medräknad.

 5. Egentligen borde både Västerbo HighFlyer och Tjacko Zaz gå före de kandidaterna som springer på Gävletravet idag. D v s om man ska gå efter form. Speciellt Västerbo Highflyer som gjorde ett kanonlopp på ett nollgradigt Solvalla efter att solen gått ner. Jag var där och det var även väldigt blåsigt och byigt. Vinnaren på Gävle och Volstead borde annars ligga närmast en plats. Om det blir en skräll så är det inte alls säkert att ägarna vill ha elitloppsplatsen.

 6. Tjacko Zaz och Campbell är roliga kryddor även var för sig, när den sista handen ska läggas vid anrättningen. Tillsammans är de väl givna?

  Två platser kvar, och den italienska flaggan safar Christoffer Eriksson upp i en stång på innerplan genom att se till att Twister Bi går med full fart över mål idag.

  En plats kvar, vinnaren i Gävle, och den platsen går till en som till skillnad från Twister Bi är tvungen att vinna för att bli inbjuden. För att stallet redan har två. Om det blir Wild Honey eller Volstead som sätter nosen först har jag inte riktig bestämt ännu, men det lutar åt att det blir Redén som får baxa en trio Elitloppare i bussen en solig söndagsmorgon i en inte allt för avlägsen framtid.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar