Efter den övertygande segern i Drottningens Pokal är Cash Crowe ohotad på denna lista. Bild. Kanal 75.

Inget snack, Cash Crowe är ohotad drottning på tronen just nu när vi här rankar hästarna inför Stochampionatet. Sedan senast har det gjorts en del omkastningar på listan. Dessutom har en ny häst dykt upp – direkt till femteplatsen.

1 (1) Cash Crowe (Petri Puro)

Efter den övertygande segern i Drottningens Pokal befäster Cash Crowe den förstaplats hon hade sedan tidigare på denna lista. Många tror att Petri Puro här har en blivande stjärna av internationellt snitt. Om det får framtiden utvisa men att hon just nu är stor favorit till segern i Stochampionatet råder det inget tvivel om.

2 (5) Inga In Heaven (Fredrik Wallin)

Efter en fin invändigt löpning spurtade Inga In Heaven vasst till andraplatsen i Drottningens Pokal. Det såg faktiskt ut som om ett tag skulle kunna hota Cash Crowe. Inga In Heaven uppträder lugnt och samlat i loppen och kommer nog inte ha några problem med den långa distansen i Stochampionatet.

3 (4) Ultra Bright (Fredrik Persson)

Var inte med i Drottningens Pokal men visade att formkurvan pekar åt rätt håll när hon vann ett försök i Breeders´ Crown (Halmstad) på mycket fina 1.12,1a/2140 meter. Det var Ultra Brights tredje raka seger. Den insatsen innebär att hon klättrar ett steg på listan. Hästen har hittills visat både styrka och speed.

4 (2) Unique Juni (Hans R Strömberg)

Har inte startat sen den 3 maj då hon satt fast bakom vinnande Ultra Bright i Påskägget i Gävle. Tidigare hade Ultra Bright vunnit ett lopp i Maggans Tidiga Unghästserie på Solvalla. Ifjol vann Unique Juni den korta E3-finalen. Hon verkar även stark så distansen i Stochampionatet bör hon klara. Unique Juni var inte anmäld il Drottningens Pokal.

5 (ny) Dream Lane (Stig H Johansson)

I sin andra start för Stig H Johansson vann hästen på ett övertygande sätt och i läcker stil. Stig H fick den här hästen i träning så sent som den 12 mars i år. Ifjol vann hon tre lopp för sin tidigare tränare Jacob Croon. När flera av de tidigare hästarna på listan ramlar ned är det dags för Dream Lane att ta plats här.

6 (6)Quebec C.D. (Peter G Norman)

Trots galoppen i Drottningens Pokal behåller den här hästen sin plats på denna lista. Hon såg länge fin ut på Åby men tappade travet och galopperade mitt på upploppet. Möjligen var det en tredjeplats som rök där? Tränaren Peter G Norman misstänkte att det blev för tätt mellan försök och final i Drottningens Pokal.

7 (ny) D’ Laina (Claes Sjöström)

Efter fjärdeplatsen i Drottningens Pokal, och andraplatsen i försöket, kliver D’ Laina in på listan. Hon har tidigare i år också vunnit ett försök i Breeders´Crown.  På Åby spurtade D’ Laina vasst och var mycket knappt slagen om tredjeplatsen. Ifjol inledde hon sin karriär med tre raka segrar. Och nu verkar det som hon återfunnit formen.

8 (8)Schatzi Fayline (Veijo Heiskanen)

Precis som flera andra av hästarna på listan var hon inte anmäld till Drottningens Pokal. Hästen visade ändå att formen håller i sig när hon blev tvåa bakom Ultra Bright i BC-försöket i Halmstad. Scahtzi Fayline gick då ett tungt lopp och visade åter en gång att hon har styrkan som sitt vapen.

9 (7)Amalia Cash (Jörgen Westholm)

Inte heller hon var med i Drottningens Pokal och har inte startat sedan hon vann ett lopp i Maggans Tidiga Unghästserien på Solvalla den 5 februari. Amalia Cash har dock visat hög kapacitet och fin styrka i sina fyra segerlopp. Hon har bara förlorat en enda gång hittills i karriären.

10 (3) Undine (Catharina Lundström)

Övertygade när hon vann ett försök till Drottningens Pokal för att sedan bli femma i finalen. Hon spurtade då hyggligt utan den rätta gnistan. Till hennes försvar skall säga att hon inte hade något med positionerna och i början av upploppet satt Undine sist i fältet.

Utpetade från listan: Luck Is Back, Xperia Knick.

Vi som vill in: Genta, Rhyme Broline, Dear Friend.

Väntar vi på: Darling Mearas.

LP

 

 

 

 

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar