Så kan vi lägga ytterligare en vecka till handlingarna och det är dags för en ny tio-i-topp-lista som den här gången, inte särskilt oväntat, toppas av Cash Crowe.

Det är kanske inte alltid de bästa som platsar på listan. Lite udda saker som sticker ut hör också hemma här.

Vem, eller vad, som helst kan hamna på listan. Det enda kravet vi har är en anknytning till svensk travsport.

1. Cash Crowe

Petri Puro är en mästare på att plocka fram stjärnor. Den senaste i raden är detta fyraåriga sto som imponerade så stort när hon i lördags vann Drottningens Pokal. Cash Crowe var så bra att vi genast började jämföra med världsstjärnor som Ina Scot, Queen L., Lovely Godiva och Hilda Zonett.

2. Cruzado della Noche

Trots att han inte var först över mållinjen imponerade Stefan Melanders femåring stort när han vann Copenhagen Cup. Att trava utvändigt om ledande Nadal Broline och ändå knäcka denne var riktigt strongt. Den insatsen gav, mycket välförtjänt, Cruzado della Noche en plats i Elitloppet.

3. Christoffer Eriksson

Det finns dom som har tvivlat men nu har Christoffer Eriksson definitivt tagit steget in i landets kuskelit. Hans kryssning med Diamanten i lördags gör ingen annan om. Den lite annorlunda styrningen ledde fram till segern i Kungapokalen. Erikssons tredje V75-seger samma dag. ”Ove” fortsatte sedan till Köpenhamn där han vann ett V75-lopp med Re Doc.

4. Diamanten

Trots det sämsta utgångsläget lyckades Robert Berghs häst på ett något märklig sätt vinna Kungapokalen. Inte så konstigt egentligen. Den här hästen har nu vunnit i tolv av sina 17 starter och har redan tjänat 2,6 miljoner kronor. Dessutom har han fått den rätta hårdheten efter några tuffa lopp i Frankrike. Lite trist att han inte är anmäld till Derbyt.

5. Remy Nilson

Efter fem års besvärande tystnad tog Remy äntligen bladet från munnen, i en insändare i Travronden. Han ruttnade helt enkelt på Hasse Skarplöths ständiga försök att skylla allt på sin företrädare. Dessutom kom Remy med ett förslag som det kanske är dags att anamma: att köra V75 två gånger i veckan, onsdagar och lördagar.

6. Spring Erom

Aldrig slutar vi att förvånas över denne kämpe som tycks ha hur många liv som helst. Det är inte bara en gång som Spring Erom har varit utdömd. Den nu tolvårige hingsten har alltid komma tillbaka och hans kämpainstinkt är unik. Segern i lördags belönades med en palts i Elitloppet. Räkna med att han kommer att ha många supportrar på Solvalla om en dryg vecka.

7. Lutfi Kolgjini

Tonläget från Svensk Travsport höjdes rejält när Lutfi Kolgjini meddelade att han skrivit på ett sponsoravtal med Legolas.bet. ST-juristen sa till Travronden att det kommer att bli ett ärende för disciplinnämnden. Dagen efter gick Johan Lindberg, i samma tidning, till reträtt. Kolgjini ”är lagd på is”.

8. Sofia Adolfsson

Foto: Erik Widén.

Sofia framstår allt tydligare som den bästa svenska montéryttaren just nu och under onsdagen vann hon dessutom ett för ett i sadelgrenen sällsynt V86-lopp med Nantucket. På sina 79 ritter i år har hon segrat i 20. Sofia vinner alltså i mer än var fjärde start. Ifjol vann hon i 22 % av sina 179 starter. Nu ser vi fram mot att få se henne under Elitloppshelgen.

9. Mathias Gustafsson

Med ett gediget jobb har Gävles sportchef trummat ihop ett mycket intressant fält i Prins Daniels lopp på lördag. Man skulle mycket väl kunna kalla det för ”Lilla Elitloppet”. Där finns en handfull hästar som kandiderar för att få en plats i det stora Elitloppet.

10. Harry Haythrow

Foto: Kanal 75.

Många hade säkert mer eller mindre glömt av denne häst som under lång tid var en följetong i V75. Så dök han upp på Jägersro igår och vann ett V86-lopp. Elva år gammal är ”Heders-Harry” fortfarande med på noterna och nu lär det nog inte dröja innan vi får se honom i V75 igen. Eller om det blir Sweden Cup?

 

Inte ens nära:

Top 7. Hur än ATG vrider och vänder, hur mycket reklam och snack man använder, så lyfter inte spelet som den stora massan spelare en gång för alla har vänt ryggen. Men prestigen tycks denna gång segra över det sunda förnuftet.

LP

Förra veckans lista.

5 KOMMENTARER

  1. Olika kategorier har ju olika längd på preskripstionstiderna. Är det 5 år inom travsporten i Sverige ? Om man ser till Atle Hamre och Norge verkar det ju vara livstid !

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar