Med superfloskeln ”Med sport i världsklass vill vi också kunna erbjuda spänning i världsklass, vi kommer därför att erbjuda en riktig drömjackpot den 26 augusti”, bekräftar Mikael Hagberg, som är produkt- och affärsutvecklingschef på ATG, i ett pressmeddelande idag det vi på trottosport redan i slutet av mars, för 1,5 månad sedan, kunde avslöja.

Att det, föga oväntat efter de efter omständigheterna klart fina omsättningssiffrorna under ifjol decembers ”Winter Burst”, nu också alltså blir en sommarupplaga av V75-maraton.

Med V75 varje dag från och med onsdag 23/8 (derbykval på Jägersro) till och med söndag 27/8 (Charlottenlund). Däremot ingår inte den sistnämnda dagen i det som ska bli en superjackpot på Bergsåker den 26 augusti, enligt travronden.se.

Från och med den 27 maj ackumuleras 10 procent av alla jackpots på V75 till en stor multijackpot. Sammanlagt blir det minst 40 miljoner i potten till lördagen den 26 augusti, men förhoppningen är att det ska bli ännu mer.
Under denna vecka omvandlas också en V86-omgång och två V64-omgångar till V75. Som en uppladdning inför lördagens multijackpot kommer 20 miljoner kronor att garanteras till en ensam vinnare mellan den 23:e till 25:e augusti.

Det skriver ATG vidare i sitt pressmeddelande.

Nu kan jag ha missat någon omgång här, det börjar bli lätt hänt, men i och med dessa nya fyra V75-dagar är vi nu uppe i 78 bekräftade V75-dagar för 2017. Då några Winter Burst-dagar inte är fastställda, men som lär bli fallet, så ”höftar” jag till med ytterligare tre kring årsskiftet. Då hamnar vi på 81.
Som sagt, jag kan ha missat någon nu, men där ungefär landar vi.

Som jag skrivit tidigare. Vi börjar komma nära två i veckan redan som det är nu. Närmare 1,6 är vi uppe i för tillfället.

Och i ett sådant läge är det svårt att låta bli att både upprepa, tänka och än en gång utropa: som jag och många andra vurmat för – släpp loss V75 två dagar i veckan istället! För så himmelens många knutar det dessutom skulle lösa…
Senast att lansera det hela var ju förresten en viss tidigare ATG-vd i Remy Nilson, som i en insändare i tisdagens Travronden skrev det enda rätta, att V86 Xpress ”är ett mord på storbanorna”.

Onsdag. Lördag. Alltid V75.

Så fiffigt, så mycket enklare.
Folk skulle då veta när det är V75. Onsdag, lördag.
För det kommer att sätta sig, det kommer att fungera. Inte som nu, när man plötsligt en första maj-måndag som från en blixt från den klaraste av himlar blir varse att det tydligen knatas V75 i Sundsvall.

Onsdag. Lördag. Alltid. Och alla vet.

Tävlingsplaneringen för 2018 är, antar jag, i full gång just nu. Pusslet, det krångliga, håller på att – eller ska snart – läggas.
Johan Lindberg har enligt bekräftade uppgifter fått klar order från ST:s styrelse att lösa Solvallas situation; efter år av makaber behandling ska huvudstadsbanan få tillbaka en egen tävlingsdag.
Den knuten löses i en molnlätt handvändning – om V75 standardinförs på onsdagar.

Så skicka mordet V86 Xpress en gång för alla dit det, höll jag på säga, hör hemma. Så långt pepparn växer.

Och så in istället med V75 onsdag och lördag. Alltid.

Och allting löser sig.

(med allt detta sagt var det av prestigelöshetstekniska orsaker näppeligen något plus att just Remy Nilsson gick ut med ”idén”).

Henrik Ingvarsson

Läs också:

ATG:s plan: att avsluta sommaren med fem V75-dagar

43 KOMMENTARER

 1. Det riktigt stora problemet är att marknaden nu visar mättnad, där de senaste 25 v75omgångarna ( ej v75gs) tappat över 100miljoner i omsättning, jämfört med 2016. Detta påvisar ett klart samband med såväl Winterburst inverkan på spelarna, som att V75 urvattnas. 25 spelomgångar är naturligtvis långtifrån tillräckligt för att påvisa ett FASTSTÄLLT statistiskt samband, till det krävs det 100 omgångar minst, likväl är det symptomatiskt.
  Trots allt har fem månader gått, och normalt hinner jackpots jämna ut sig över en sådan period, ej heller ska kalendariska samband påverka över fem månaders spelperiod.
  Således: V75skutan tappar fart, då är det frågan om man ska hissa fler segel?

 2. De där prestigelöshetstekniska orsakerna väger nog trots allt ganska lätt mot det faktum att V86Express är spelet med klart bäst utveckling just nu. Tränare och uppfödare vill ha PENGAR TILL BIDRAG. Dessa påtryckargrupper struntar i om det är publik på banorna eller inte, om de måste välja. De driver sin rörelse, och tänker inte mycket längre än så om man generaliserar lite grovt. Det är nog den krassa verklighet ST/ATG har att leva i. Alla gapar efter mer. Men han står ju redan mitt i stormen, Skarplöth, så nog tål han att också vara den som var ansvarig för att lägga ner ATG:s bästa spelprodukt. För publikens och sportens skull. Det gör kanske varken från eller till på meritlistan om det skulle gå åt h-e, när han får ta så mycket skit ändå? Eller vad vet jag.

  Men faktum är , precis som du säger, att allt skulle bli så himla bra och enkelt. Har egentligen aldrig gillat tanken själv, men blir mer och mer övertygad om att det är det enda rätta att lägga ner alla ”extra-v75” och flytta dem till onsdagen. Massor skulle lösa sig av sig självt lixom. Alla vet vad som gäller. Det behövs inte timtals med reklamfilmer för att pumpa in att det nya spelet på onsdagar heter V75. Det räcker väl i princip med ett mail till ombuden och ett meddelande på text-tv:n för oss andra, så har alla fattat. 😉 Och om man ska våga sig på en gissning så blir det inte bara mer publik på storbanorna, fler hästägare och en nationalarena värd namnet utav detta, utan också större spelomsättning från vecka 1.

  Vad beträffar V75skutans tappade fart, så tror jag det är allmänt känt att vinden brukar mojna lite mot kvällen. 14:30 brisar det bättre. 😉

 3. Jag är benägen att hålla med Hatten här. V75 riskerar helt klart att urvattnas om det inte redan skett. Winterburst och Summerburst ökar i alla fall inte suget efter att spela V75, snacka om urvattning.

 4. Helt otroligt vad ATG misskött sina produkter under flera år nu.
  Totalförbud på extra v75or (elitloppet undantaget) V75 alla Onsdagar året om på Solvalla. Endast ett triolopp per dag. Bort med gs75 och top7. Möjlighet till att endast deltaga i V7 potten. 14.30 starttid på v75 Lördagar. Varför frågar ni inte era kunder ATG?? Hade ni haft detta upplägg för 3 år sedan hade pokalåret och följade år varit betalda hur lätt som helst.

 5. Oxfilé är gott och festligt. Men om jag äter oxfilé varje dag blir det lika intressant som spagetti och köttfärssås. Det tappar sin tjusning. Så är det med V75 också. Det är redan ett urvattnat varumärke. Det betyder inget längre att det är V75. Att V75 är travets elitserie stämmer inte längre.

 6. Visst kan man köra V75 både på lördagar och onsdagar, varav onsdagarna alltid är på Solvalla under vår, höst och vinter. Det man då måste säkerställa är att prissummorna och kvaliteten på loppen är desamma så att spelet inte lutar över till fördel för en av banorna vissa veckor. V75 på onsdagarna kan hålla lite lägre klass än på lördagarna men absolut inte tvärtom. V75 på lördagar är en svensk klassiker sedan urminnes tider och detta koncept får inte bli lidande av någon anledning. Kan man fixa det så är det bara att köra.

  Om det blir problem så kan man flytta V65 från fredagarna till onsdagarna på Solvalla som jag skrivit tidigare. Hur lockar man publik till Solvalla? Efter att ha tänkt igenom det så har jag kommit fram till att erbjuda halverat radpris för spel på V65 på banan (eller V75) kanske vore en bra idé, samt att höja inträdet till 100 kr för att kompensera intäktsbortfallet. Den som ändå ska spela ett system för ett par hundringar kommer att tjäna på att åka ut till Solvalla. Banan tjänar förmodligen också på det i och med att folk köper något i restaurangerna.

  V86 Xpress? Kör det på två medelstora banor varje söndag.

  • Ian du får nog tänka ett varv till,tror du folk som bor i andra delar av landet skulle spela mot andra spelare som bara betalar halva priset för sina rader på v65, v75 eller vilket spel du nu har tänkt dig.

  • En stilla undran; hur ska det lösas tekniskt ? Atg har ju inte än lyckats få till en fungerande spelsajt . . .

   • Det får några datanissar fundera ut. Det kan väl inte vara så svårt att trycka några speciella V75/V65-kuponger som enbart gäller i totokassorna.

    ATG:s spelsajt är under all kritik, ja. T o m den gamla var bättre.

 7. Ett råd: Undvik sajten Racebets.com , de har börjat slarva med utbetalningar, har inte längre Svensk Support, och ställer ut dubbelt så höga bonusar som tidigare, allt pekar på ett bolag i utförsbacke som har likviditetsbrist (trots uppköpsrykten av betsson) Trots att jag tidigare använt detta bolag, så har de nu börjat fallera och ta ut era pengar om ni har, och framförallt råder jag er till att inte sätta in några !
  // Hatten

  • Tack för tipset Hatten!
   Även om det var länge sedan man var kund där och att de fortfarande finns på marknaden är väl en hundraoddsare eller…?

 8. ”Efter att ha tänkt igenom det så har jag kommit fram till att erbjuda halverat radpris för spel på V65 på banan (eller V75) kanske vore en bra idé, samt att höja inträdet till 100 kr för att kompensera intäktsbortfallet”

  Mycket har man läst… 🙂

 9. Halverat radpris endast för banbesökaren, nu hade du otur när du tänkte till.
  Så då skall den som spelat på banan rimligtvis bara få halva värdet av utdelningen och hur tror du det skall gå till?

  • Bosse V, Pelle S och Inge. De som spelar för halva priset skulle ju givetvis få tillgång till samma utdelningspott som de som spelar för fullt radpris utanför banan. Vi pratar alltså en subvention på att istället för att spela två spikar så får man en extrahäst i ett av loppen. Det blir inte mer. Med vid små och medelstora system så skulle de göra en skillnad. Det är samtidigt den publiken som Solvalla måste få tillbaka. De riktiga storspelarna ser sällan trav live på banorna.

   Säg så här. Någon gör ett system (V75) som normalt kostar 600 kr (1200 rader). På banan skulle det kosta 300 kr eller så lägger samma spelare ändå 600 kr (en extrahäst i ett spiklopp) och får då 2400 rader. Inträde 100 kr samt ett vederbörande handlar något att äta och dricka i restaurangen. Man skulle kunna ha ett system där man även får handla billigare i restaurangen om man visar upp sitt spel man lagt på banan. Dessa spenderade pengar skulle kunna läggas i utdelningspotten. Spelarna i resten av landet gör ingen förlust, banan tjänar på inträde och försäljning och besökaren har större chans att vinna samt att det alltid är trevligare för ägare, kuskar och hästar som tittar på loppen live. Win-win eller så låter man Solvalla och svensk travsport att självdö.

   • Ian du måste väl fatta att man inte spelar mot en annan spelare som får dubbelt så många rader för samma pris!!

    • Varför det? Det borde ju ses som något positivt om de som besöker Solvalla också är de som har störst chans att vinna. Man skulle kunna införa det på prov och se hur väl (eller inte väl) det faller ut. Det skulle ju rent teoretiskt kunna införas på alla banor som kör V75, inte bara Solvalla.

 10. Man måste också komma ihåg att om vi snart får en ny spellagstiftning, fler spelbolag, och sporten skiljs från spelet, så kan man inte längre säga att ”Solvalla arrangerar V75”. Då arrangerar banorna sina travtävlingar, och spelbolagen kör sina spelformer hur de vill, när de vill, och hur ofta de vill.

  Allt det där snacket om att ”Solvalla måste få en egen tävlingsdag” faller då. Solvalla HAR redan en egen tävlingsdag på onsdagarna, med minst lika högklassiga höstar som det alltid varit Åk dit och titta om ni inte tror mig.

  • Solvalla har inte en EGEN tävlingsdag i veckan.

   Den nya spellagstiftningen kommer inte att innebära just någonting när det gäller ATG och ST, mer än sådant de måste fixa till så att det ser bra ut på papperet och eventuellt en del fysiska omplaceringar. De tänker sig helt klart att det blir business as usual, praktiskt sett. Jag tror de är rädda för förändringar, men det är ju som de själva brukar säga högst mänskligt.
   Så jodå, snacket om egen tävlingsdag för Solvalla kommer att fortsätta oavsett.

  • Jo, Solvalla har visst en egen tävlingsdag varje onsdag. Däremot har Solvalla inte en egen speldag hos ATG.

   Men jag tror också att sporten kommer fortsätta att äga sitt eget spelbolag, och att de i grunden vill jobba lika tätt som tidigare.
   Även i framtiden. Det är så både travsporten och spelbolaget byggts till vad de är idag. Symbiosen är en förutsättning för båda.

   Så man kan inte samtidigt hylla konkurrerande spelbolag och sportens skilsmässa från spelet, som man ropar efter att ETT av de där spelbolagen ska ta någon slags totalt ansvar för lyckade publikarrangemang på banorna. Som att hela intresset för att besöka en travbana och titta på travtävlingar hängde på ett spelbolags streckspel. Eller jo, man kan tydligen det!? Men man får nog välja om man ska bli tagen på allvar. Tycker man att det där streckspelet från det där bolaget är så himskans viktigt för att en tävlingsdag ska kunna kallas en tävlingsdag, så får man faktiskt sluta hylla skilsmässan mellan sporten och spelet.

   • Nu är det ju så att innebörden av EGEN tävlingsdag i denna diskussion handlar om att kunna åka till i det här fallet Solvalla och se alla lopp live – inte vartannat på tv-skärm. Spelet hör ihop med upplevelsen så självklart har det betydelse för banbesökaren, oavsett vilken spelform det gäller. Och oavsett vad Skarplöth och andra vill få oss att tro så kan du aldrig värdera värmningar, provstarter och allmänna intryck av hästarna genom en tv-ruta, hur stor den än är, på samma sätt som på plats. Inte ens i närheten.

    Jag ropar för övrigt inte efter att ETT spelbolag ska ta något totalt ansvar, jag ropar efter att SPORTEN ska göra det. Och det går alldeles utmärkt att göra! Huruvida du eller någon annan tar mig på allvar är inget som stör min nattsömn, jag har rimligen lika stor rätt som någon annan att ha en åsikt. Kan inte se att jag hyllat skilsmässan mellan sporten och spelet, den skilsmässan har ATG och ST själva drivit fram eftersom de jobbat för en avreglerad spelmarknad. Visste du inte det?

    Jag stöttar (eller hyllar, om du så vill) de som försöker motverka den strategi ATG och ST valt de senaste åren och som bara fortsätter. Som innebär att (man påstår att) fler skaffar ATG-konto, fler tittar på trav-tv och det spelas för mer – samtidigt som aktiva säljer sina hästar, lämnar in sina licenser, säljer/lämnar sina gårdar och hästarna blir färre i en takt som tydligt hänger ihop med åren 2013 och framåt. Därför välkomnar jag Legolas.bet.

    • Menar du att ST/banorna ska bestämma hur alla affärsdrivande spelbolag ska lägga sina spelformer på en avreglerad spelmarknad???

     Avfolkningen av banorna och landsbygden och de stora ökningarna av kostnaderna för att hålla en travhäst, och därmed minskningen av antalet hästar/aktiva, är något som pågått långt innan 2013. Att det går att se några särskilda avvikelser från 2013 i dessa långa trender, är helt enkelt fake news.

     • ”Affärsdrivna” spelbolaget ATG existerar med enda syfte att försörja travsporten, inte tvärtom. Jag menar att Svensk Travsport självklart själva ska vara affärsdrivna i den avreglerade spelmarknaden, vilket innebär affärsuppgörelser där hänsyn tas till sportsliga värden.

      Jag sa inte att det aldrig skett någon minskning förut, bara att den gått betydligt snabbare de senaste åren. Att den publik Solvalla hade försvann med Xpress gick att se med blotta ögat, men syns för all del även i statistiken om man är beredd att jobba lite för att bryta ner siffrorna. STs redovisning gör att det ser ut att ha försvunnit ungefär lika många som de närmast föregående åren, som om det skedde gradvis under det året. Och det är inte sant.

      Med statistik kan man bevisa vad som helst, men när det gäller Solvalla vet jag vad jag pratar om eftersom jag var där ofta åren före Xpress och även någon gång efter. Vi som brukade vara där försvann bokstavligen över en natt. Det sjukaste var hur man från STs sida ett bra tag vidhöll att Solvallas publik inte alls hade minskat kraftigare än förut eller att det berodde på Xpress, de sa ungefär som du. Där kan vi prata om ”fake news”. Därför tror jag dem om att frisera statistiken lite som det passar dem, eller i vart fall presentera den på ett sätt som gör att inget sticker ut. Även om något gör det.

     • Ok, jag tror att du har fel men vi har uppenbarligen olika informationskällor. Jag tror för övrigt inte att Legolas ska svepa in och ”fixa biffen”, men hoppas att de kan sätta press på ATG både när det gäller produktutveckling och kostnader. Och att de kan ge något till sporten. Dessutom tror jag på konkurrens i största allmänhet, det är inte konstigare än så. Det jag vill se är en annan inriktning som innebär att man lägger krut på att vända ”trenderna” och inte bara jagar omsättning. Du vill hellre sitta still i soffan och spela Xpress. Vi får väl se hur det utvecklar sig.
      Och ”skattetrixarbolag” är väl förresten att ta i med tanke på att de inte får verka i Sverige som det ser ut nu. ATG hotade ju ett tag med att de skulle flytta till Malta om det inte blev någon avreglering, hade du sagt samma sak om ATG om det blivit så? Tror jag inte.

     • Du får gärna tvivla på Lars G Dahlgrens källor 2013 om du vill, och på hans analys om vad som behövde göras, men du är nog ganska ensam i så fall.

      Konkurrens kan absolut vara bra och stimulerande, men rent generellt så är det bra för konsumenterna (spelarna) men dåligt för ägarna (travsporten). Sen är 100% till sporten trots allt väldigt mycket mera än svävande löften om 40%, och två spelbolagadministrationer kommer nog alltid att kosta mera än en. Det ska till några ruggiga spelprodukter om den ekvationen ska gå ihop, särskilt om man ska dela upp de jättestora vinstpoolerna som idag är travets kanske största konkurrensfördel på spelmarknaden.

      Om du läser här ovanför så ser du vad jag tycker om xpress. Hitta inte på saker.

      Här är lite andra trender på hur konkurrensen från andra spel ser ut. Bolag utan tillstånd rakt upp.

      https://www.lotteriinspektionen.se/om-oss/statistik/statistiknytt/51-miljarder-kronor-aktorer-utan-svenskt-tillstand-nast-storst/

      Under den där tiden medan oregistrerade bolag gått från 0 till 5 miljarder har svenska travtränare ökat sina kostnader för hästhållningen med i runda slängar 50%. Klart som tusan att det fattas pengar till hästar.

      Jag har inga som helst personliga sympatier för ATG, och ingen av de nya spelprodukterna är i närheten av de som redan fanns. Men man kan ju inte bara ställa sig och gapa på att någon annan ska betala när träningskostnaderna drar iväg. ATG ökar lixom inte omsättningen och resultatet mindre än man hoppats för att jävlas med hästfolket, och man satsar inte allt på att försörja travföretagarna bara för att jävlas med banpubliken. Det är möjligt att någon annan hade kunnat göra det bättre och billigare, eller det är väl till och med nästan säkert så, men inte så bra att det motsvarar skillnaden mellan 100% till sporten och 40% till sporten.

      Eller 0%. Missnöjespartier har sällan något att komma med när det kommer till kritan.

     • Mitt uttalande att vi har olika informationskällor avsåg inte Lars Gs artikel från 2013 som du hänvisade till utan vad som hänt efter det och fram till nu, där du hänvisar till att trenden är same as usual och jag säger att den inte är det.

      Konkurrens generellt sätt är positivt för alla som verkar inom en viss bransch, utan konkurrens ingen tillväxt. Fråga en travtränare om denne helst skulle vara den enda tränaren i Sverige eller som nu ha konkurrenter. Belyser ganska bra att det inte bara är kunderna som tjänar på konkurrens.

      Jag förstår att vi inte kan enas i frågan när du betraktar det som att jag tycker att ”någon annan” ska betala för ökade träningskostnader, medan jag betraktar det som att hästägarna betalar rätt mycket mer än sina träningskostnader för att inte tala om sina egna prispengar i ganska så stor omfattning. Eller med andra ord, det är inte ”någon annans” pengar till att börja med.
      Avslutar nu denna diskussion för min del, vi får se vad som händer och hoppas att det i alla händelser blir bra för svensk travsport.

    • Ja det hoppas jag med, oavsett vad som händer. Vi får hoppas att de är bättre än oss på att låta bli att käbbla, när de egentligen vill samma sak. 🙂

 11. Fick en enkät från ATG igår, men den handlade mest om vad de kan göra för att få mig att spela via mobil, surfplatta och laptop istället för i totokassa när jag besöker en bana. Man vill nog sluta hantera kontanter och slippa ha totopersonal. De frågade visserligen hur ofta jag spelar och på vad, men inga följdfrågor om vilka spel jag skulle kunna vara intresserad av, vilka tider som passar mig etc.

  • Fick också den enkäten. De vill helt enkelt inte ha folk på banorna. Så enkelt är det. En stor del av charmen med att besöka banan är just att gå till totoluckan och få den personliga kontakten. Tar de bort det, så är travbanebesöken definitivt slut för min del. Då kan jag lika gärna sitta hemma.

 12. Älska V86 express. spelvärt snabbt rakt nya Sverige och samhället . Vila kan man göra på söndagar ha ha.

 13. Ian. tror du verkligen på detta själv?
  Personligen så skulle jag inte spela en endaste rad om det var på olika villkor.
  Dödsdömt,, sry!

  • Det är ju redan på olika villkor i och med att fyra lopp körs på en bana och fyra på en annan, om vi pratar V86. De besökande på de båda banorna ser enbart hela värmningarna av hästar på banan de är på medans de framför datorn endast ser en skymt av alla värmningar. Om fler system lämnas in på endast en bana (avskaffande av V86 på onsdagar) så blir det mer på lika villkor.

 14. Ian har helt klart en poäng. Det måste finnas ett mervärde att besöka banan – på ett eller annat sätt – om man vill ha tillbaka publiken. Hur det ska lösas är naturligtvis en nöt att knäcka, men något måste ske. Och det på samtliga banor, inte bara Solvalla. Om det gäller alla banor har alla samma chans någon gång/år.

 15. 4e penningtvättdirektivet – alla sammanlagda spel / vinster över 20 000 måste kunna härledas , dvs alla blir tvungna att ha atgjonto för att hämta ut större vinster eller göra tyngre spel .

 16. Annat radpris på streckspelen på banorna är såklart helt otänkbart. Det vore inte annorlunda än de redan fördömda rakeback-avtalen som utlandsombuden hade, och skulle bara leda till en omfattande ”ombudsverksamhet” där man betalade någon stackare för att sitta på banan och lämna in spel. Skulle bli oerhört dyrköpt i tappat intresse från övriga spelare i förhållande till publikökningen.

  Men skulle man kunna göra något sånt här istället, förutom att lägga tävlingarna när folk vill titta och lägga streckspelen så att det fungerar att åka till travbanan? Inte särskilt genomtänkt, och lite rakeback, men jag kastar ur mig ändå. 🙂

  Spelbolaget/spelbolagen loggar varifrån spelkontot är inloggat. Om det är spel till banans lopp från banans nätverk tickar det in en liten present från spelbolaget på spelkontot som genererar ett presentkort i form av en streckkod i mobilappen. Detta presentkort gäller i typ 15 dagar i banans alla restauranger och uppgår till säg 20% av insatsen men max 400 kronor per spelkonto och tävlingsdag. 20% motsvarar hela spelavdraget på vinnare/plats på banan, så det kostar kanske lite kortsiktiga prispengar initialt. Däremot finns ju en anledning att stå i vinnarcirkeln, om någon är där och bryr sig, så viss valuta blir det ändå för inblandade. De här pengarna får utöka direktincitamentens andel av den totala potten till banorna, och man kan förhoppningsvis sluta göra en massa mätningar om ”kundnöjdhet”, dribbla med adresser och sånt, för att ta reda på hur mycket pengar varje bana ska tilldelas. Det kommer också att leda till en snabbare övergång till mobilspel istället för via anställd totopersonal, för jag tror att även Lunkan tycker att gratis är gott. 😉 Sen är det upp till banorna att försöka förvalta detta pund, låta folk dra folk, och tillverka nya små travspelare och hästägare som betalar kalaset för tränarna, uppfödarna och alla andra företagare i branschen. Och går det åt h-e så hade vi iallafall trevligt på vägen. 🙂

  • Ombuden/bulvanerna skulle bli portade från Solvalla efter ett eller två besök. Ungefär som korträknare på casinon. Problemet löst.

   När en person springer fram och tillbaka till totokassorna och efter telefonsamtal efter telefonsamtal lämnar in kupong efter kupong så skulle vederbörande åka ut med huvudet först.

  • Ett sånt här rabattsystem via streckkod i spelbolagens mobilappar skulle för övrigt även kunna användas som ”reklamutskick” på massor av andra sätt, när banorna eller spelbolagen vill locka folk till banorna för att spela.

 17. Mitt förslag till åtgärdspaket:

  * Lägg ner Top7 med omedelbar verkan.

  * Lägg ner Virtuella hästar.

  * Lägg ner Boost.

  * Lägg ner Grand Slam 75.

  * Kör trio endast i utvalda lopp.

  * Kör V75 på Solvalla samtliga 52 onsdagar under året (utom Åbergs, Derbykval och en del andra onsdagar under sommaren som andra banor arrangerar)
  (Detta frigör ett antal V75-lördagar från Solvalla så att ALLA banor får minst 1 V75-lördag varje år!)

  * Kör Extra-V75 i samband med storlopp på söndagar (Elitloppet, Derbyt, Kriteriet, Oslo GP, Copenhagen Cup, Finlandia Ajo etc)

  * Ge Hans Skarplöth sparken och lös ut alla fallskärmar oavsett vad de kostar.

  * Byt ut flertalet av ATG-tjänstemännen mot trav/spelkunnig personal som har kompetens och vill travsportens bästa på lång sikt.

  * Inför Quinte a la fransk modell.

  * Inför ett nytt spel P7 (hitta en platshäst i varje V75-lopp)

  * Inför XXXXX (som jag hintat om innan men inte offentliggör innan Skarplöth lämnat skutan) som ger publiken som besöker travbanan en stor fördel gentemot övriga.

  Det är inte svårare än så…

 18. Sajten Racebets såldes till Betsson för en tid sedan, och Betsson ringde upp undertecknad, berättade att problemen låg i övergången mellan ägarna samt personalförändringar, genomförde utbetalningen och gav en bonus som plåster på såren. Svensk Personal är under utbildning och börjar nästa vecka.

 19. P75 Plats i varje V75 lopp tycker jag skulle vara intressant. Och skulle det inte gå att ha starttid 14.30 för V75 vintertid säg mellan okt-mars kanske? Och så senarelägga starttiden sommartid när det börjar bli ljust och skönt att vara ute kvällstid. Starttiden för v86 ändras ju från 20.30 till 19.20 sommartid.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar