Efter fem år i tystnadens dal hörs åter Remy Nilsons bullrande stämma. I en insändare i Travronden tar Remy bladet från munnen och går till frontalangrepp mot sin efterträdare Hasse Skarplöth.

Att Skarplöth skyllde det mesta på mig och målade ut mig i starten kan jag väl förstå, men att älta detta i fem år, det tycker jag är ojust, säger Remy när jag får tag i honom strax innan han skall ut på en golfrunda med den förre hockeystjärna Anders Hedberg och Dante Boko-delägaren Tore Johansson.

Ibland känns Remy Nilson som när ett kärnkraftverk håller på att smälla. Så är det nu. Under fem år har han byggt på frustrationen i sin väldiga kropp efter flera påhopp från sin efterträdare på vd-stolen.

– Efter en artikel i Travronden förra fredagen ilsknade jag till rejält, säger Remy.

Där sa Hasse Skarplöth bland annat att ATG, och därmed hela trav- och galoppsporten, skulle självdö om ATG fortsatte att drivas som tidigare. Skarplöth menar också att ”om vi hade tappat sex procent årligen hade ATG varit en miljard fattigare idag”. Han hänvisar då till ”krisåret 2012”.

”Det tar priset i Trump-retorik”, skriver Remy i sin insändare och fortsätter:

”Att efterträdare skall måla ut sin startsituation i så svarta färger som möjligt ingår i gamet. Att dessutom en företrädare skall hålla tyst ingår också i gamet. Men nu har det snart gått fem år av manifest och ett antal 100 miljoner i ökade sammanlagda kostnader och investeringar. Inget fel i det heller. Men något skaver när man ständigt måste hänvisa till ´krisåret 2012´”.

Han hänvisar till att ATG hade 36 år av tillväxt under spelbolagets första 38 år.

Remy Nilson hävdar att det fortfarande är de gamla ATG-produkterna som ger ATG stabilitet: ”Att köra 1-kronas V75 på söndagar kräver ingen större utvecklingsavdelning”.

När väl bladet är taget från munnen säger Remy att han har svårt förstå varför ATG inte satsar på två V75-omgångar i veckan: onsdagar och lördagar. Istället för som nu med 30 extra omgångar utkastade lite här och var.

– Det är den bästa lösningen, jag fattar inte varför dom inte vågar göra det. Då skulle flera småbanor kunna få en riktig V75-omgång varje år. Sen kan storbanorna, med Solvalla i spetsen, få de flesta omgångarna, säger Remy.

Hela Sverige skulle jubla över et sånt beslut!”

Att V86 Xpress har lyft omsättningen på onsdagar är Remy förstås medveten om. Ändå är han tveksam till satsningen.

– Det är en dyrköpt seger där de tre storbanorna tar rejält med stryk. På sikt är det inte värt det, säger Remy.

Han hänvisar till ett eget besök på Jägersro med några vänner en onsdag.

– Vi var åtta personer på Jägersro en V86-kväll. Det var en bedrövlig upplevelse, säger Nilson.

Trots sin kritik är Remy medger Remy att ATG har en jobbig situation med en allt mer hårdnande konkurrens på spelmarknaden.

– Det är ingen lätt uppgift, men att ständigt skylla ifrån sig på vad som gjorts tidigare är för dåligt, säger Remy.

LP

 

3 KOMMENTARER

  1. dryckesbröder Remy och Lennart hör trots allt till historien , likväl råder det ju knappast någon tvekan om att Remy har korrekt analys ! Dock ska det inte förringas att trots att hästsportens prismedel var högre 2012 än i dag, så var totalomsättningen hög på grund av Remys initiativ med utomnordiska partners som tvättat många miljarder sedan 2004, med Remys goda minne ! Vilket nestor Persson påtalade i Ronden Live för många år sedan ( Kanske kan Lennart lägga upp intervjun ? )
    Sistnämnda visar även på att Lennart skiljer på vänskap och journalism , det är vad som skiljer journalister från skribenter ( bland annat)

  2. Det var iallafall trevligare (och bättre betalt) att vara hästägare under Remys tid. Att Remy också tog sig tid (naturligtvis pga hans egna intresse) att snacka med de aktiva på stallbacken gjorde Remy populär hos många av de aktiva.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar