Det blåser, som ofta, kring Lutfi Kolgjini. Duellen mellan honom och Svensk Travsport, gällande sponsorkontraktet med spelbolaget Legolas.bet, börja likna en storm.

Lutfi verkar dock sitta lugn, som i stormens öga.

– Jag pratade med min jurist nyligen och om ST vidtar några åtgärder som skadar min rörelse kommer jag att stämma dom direkt, säger Lutfi.

Samtidigt håller Lutfi på och organiserar om sin verksamhet i Frankrike. Han har sedan några dagar tillbaka flyttat sin rörelse från Utah Beach till Ecurie de Charms fina anläggning Haras du Retz utanför Cabourg. Där Robert Bergh tidigare har hållit till.

På Haras du Retz stannar stall Courants Opitergium kvar. Den hästen har Lutfi tränat, och varit delägare i, tidigare. Numera är stall Courant ensam ägare och sedan september 2015 har Optergium tränats av Robert Bergh.

Nioårige Opitergium har sedan i mars gjort fyra starter i Frankrike och tjänat drygt en halv miljon kronor.

– Ytterligare två av stall Courants franska hästar blir kvar på gården och i min träning, säger Lutfi.

Dessutom stannar sex av Ecurie de Charms hästar kvar på gården i Lutfi Kolgjinis träning.

– Ägaren har också bett mig se ut ett halvt dussin ettåringar som vi skall träna i Frankrike, säger Lutfi.

Dominik Locquenuex, som haft ansvar för Robert Berghs verksamhet på Haras du Retz byter nu uppdragsgivare till Lutfi Kolgjini. Dominik kommer att samarbeta med Gianni Coysman (bilden) som har skött Kolgjinis förra franska filial.

– Vi har hittat ett fint hus där Giannis familj kan bo. Det här blir perfekt med en gård som ligger i civilisationen, och där det är betydligt närmare till många av de banor vi tävlar på, säger Lutfi.

Det här innebär samtidigt att Dominik Locqeneux kommer att bli förstekusk i stallet. Kolgjni kommer dock även att använda Pierre Vercruysse framöver.

– Framför allt när det gäller Venkatesh som Vercruysse har lyckats bra med. Det är ju en lite svårkörd häst. Jag kommer nog att använda Vercruysse också när Dominik är upptagen på annat håll, säger Lutfi.

Efter Elitloppet kommer Lutfi Kolgjini att åka till sin nya träningscamp där han har tillgång till boxar för knappt 30 hästar. Just nu har Lutfi 18 hästar i träning i Frankrike.

– Det här är en perfekt lösning som jag tror mycket på, säger Lutfi.

LP

Läs också:

Kampen som ST inte kan vinna

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar