Även om det var ett prov utan något större värde dansade Delicious raka vägen in i Elitloppet när hon lekte hem sin enkla uppgift i Eskilstuna ikväll.

Något annat var knappast att vänta. Denna prima ballerina gjorde vad de flesta oss hade förväntat oss – och hoppats på. Efter Nuncios tveksamma insatser på sistone fanns det liksom inget utrymme för ett misslyckande av Delicious ikväll.

Sannolikt betyder det här att vi får se Delicious i Elitloppet. Om hon själv tycker det, vill säga.

När jag pratade med Daniel Redén för ett par veckor sedan sa han:

Hon bestämmer själv om hon vill vara med.

Så är det förstås. Delicious är given bland de hästar som skall utmana Bold Eagle i Elitloppet. Hon kanske rent av är den första utmanaren?

Nu är all formalia undanstökad. I vinnarcirkeln fick nämligen Daniel Redén ta emot en inbjudan från Solvalla.

– Det är bra, nu vet vi att hon får vara med, sa Daniel.

Mer än så sa han inte, att tacka ja på stående fot låter sig inte göras när det gäller den här damen som haft en del problem under sin karriär.

Det enda vi kan hoppas på är att Delicious är tillräckligt pigg och kry de närmaste dagarna för att Daniel i slutet av veckan skall kunna lämna klartecken.

Som sagt, Delicious behövs när Nuncio har sviktat.

I atg-live-sändningen påpekades att Stefan Melander igår hade uttryckt att han gärna vill att Nuncio skall vara med i Elitloppet.

Det var nog årets understatement så här långt. I alla kategorier.

Till sist: I skuggan av Delicious tyckte jag att Galactica såg oerhört läcker ut som trea i mål. Fjolårets vinnare av Stochampionatet kommer att få en ny fin säsong.

LP

15 KOMMENTARER

 1. Tror ni inte hon går frem ändå mer med optimal utrustning? Barfota/ rycktussar blandt annat. Daniel vet vad han gör och Delicious så perfekt ut, spenstig som tusan och blir bara bättre för varje lopp.

 2. Jag får det till ca 11,7 sista varvet. Plusgrader och tidigt på kvällen. Visst är hon given i Elitloppet tack vare det senaste året men det var ju knappast någon kanontid. Hon har ju gått två heat samma dag i Elitloppet 2014 men det är ett par år sen nu. Nja.

   • Jovisst, så är det, men de här loppen innan Elitloppet handlar väl inte enbart om att vinna dem utan mer hur hästarna ser ut och vilka tider de springer. Jag klockar t ex Västerbo HighFlyer på 9,2 sista varvet och Nuncio på 9,7 i andra och tredjespår. Så här ca två veckor innan Elitloppet så bör man låta hästarna springa av sig lite. Detta har inte gjorts med Delicious på över ett år. Sen brukar vissa här anse att tider är oväsentliga men de flesta Delicious-förespråkare anser ju att hon har chansen just tack vare tiderna hon sprang 2015. Det är väl det intrycket de flesta baserar sina åsikter på?

   • Jag försvarar hästarnas insatser förra onsdagen och att det var ett väldigt snabbt sista varv med tanke på det yttre förutsättningarna.

    • hade ju problem att gå förbi Forlan hästen där fick sämre lopp.
     bara att konstatera Nuncio var inte där på dagen, men vi hoppas nog alla att formen och icke minns viljan finns där sista söndagen i denna månad.

 3. Tva stenharda heat for denna DAM som har haft stora problem ar inget jag langtar efter att fa se. Men sa lugn o sansad som Daniel ar sa tror jag han ej tar ut sin ”OGONSTEN” och mojligen forstor hennes fortsatta karriar utan Daniel forsoker nog fa henne att vara frisk o kry istallet for att chansa hoppas jag men eN harlig DAM ar DELICIOUS. MEN FORSTOR HENNE EJ MED TVA STENHARADA HEAT I ELITLOPPET!!!!

 4. När Daniel Reden i ATG-live intervjun säger att damen börjar bli gammal känns vibbarna som det inte är aktuellt med ett elitlopp.

 5. Är det verkligen rättvist att utmåla Delicious som främste utmanaren till Bold Eagle?

  14 raka segrar kan man naturligtvis inte ta ifrån henne….. men segerraden tenderar att allt mer likna en proffsboxares ”records” i sin jakt på större uppgifter.

  Det är nu snart 2 år sedan denna 8-åriga dam mötte ett startfält fyllt av hästar i den övre eliten. Hur många världsstjärnor i form har hon slagit sista året?

  Jo jag hoppas jag också men….

  Damen i fråga gick sommaren 2015 tider som fick mängder av experter att gå bananas, men hur mycket värde skall man lägga vid detta?

  Låt oss ta 08,6 tiden på Bollnäs sommarem 2015 som exempel.

  Tvåa var Global Money på 09,6 och har på 18 starter efter denna i Bollnäs 2015 vunnit 1 lopp!

  Jo jag hoppas också, men…

  Att Delicious brillierar när hon får diktera villkoren står utom all tvivel men de gånger hon mött ”värstingar” utan att fått bestämma har det sett annorlunda ut.

  Jo jag hoppas också, men…..

  Hennes hittills enda framträdande med två heat samma dag var 2014 då hon blev 3:a i Elitloppet på behörigt avstånd efter Timoko.

  Jo jag hoppas jag också, hoppas på ett äckligt överpace och en spurt av den lilla damen efter perfekt resa i draget utmed sargen a la Årjäng stora sprinterlopp 2015. Den gången felade Maven på sista bottre lång och Mosaiqen 3.a från dödens. Spets (med flygande start) fanns Global Money och 2:a blev Repay Merci ( som bakifrån faktiskt spurtade bättre än den lilla damen). Detta ser jag som Delicious näst bästa prestation.

  Största segern åtminstone pengamässigt har damen i sin seger på Bergsåker 2015.

  Backades från spår 7 (bricka 8 men en struken) och första 500 i 05-fart första 1000 07.3. Dessutom rygg på On Track Piraten fram till sista 200. Drömresa alltså och den lilla damen svarade med att lätt spurta förbi alla. Förvisso till synes okörd. Men får man räkna med att motståndet nästa Söndag blur betudöigt värre än On Track Piraten, Ringostar Treb, Oasis Bi, Royal Fighter, Creatine, Travelling Man, El Mago Pellini och Global Money vilket utgjorde placeringarna bakom Delicious i Sundsvall Open 2015.

  Jo jag hoppas också, men låt den lilla damen slå i underläge.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar