För prick ett år sedan nu, satte jag och Lennart oss hemma i mitt och min familjs kombinerade mat- och vardagsrum, på varsin sida bordet och med varsinn mygga på oss. Jag förde handen mot den röda inspelningsknappen, tryckte lätt förvirrat till slut in den – och så var vi igång.

Nu, ja nu har tiden som sagt hasat iväg med oss ett helt år.

Vi visste väl inte riktigt vart det skulle ta vägen, hur det skulle tas emot, om det skulle ”hålla”, men … en tredje tisdag in i maj ett år senare kan vi faktiskt konstatera att det hela tagit sig ganska väl.
En podcast, ett ”radioprogram” om i stort sett bara det sportsliga i travet kunde uppenbart fungera.

Det kan vi åtminstone om vi ska döma av våra lyssnarsiffror konstatera, och för detta är vi både tacksamma och glada. Eftersom vi båda tycker att det här är rackarns, rackarns roligt.


Ett par veckor längs vägen, efter en kortare timeout från min sida, gick vi ”tomma”, av den anledningen är vi trots ett år med ”alltid på en tisdag” som mål och krav ”enbart” framme vid avsnitt 50. Dubbelt jubileum alltså, skulle man kunna säga.

Och i detta 50:e, ja då tar vi upp olika typer av karriärslut. Inte för att vi säger att Nuncio snart kommer att stå inför ett sådant, däremot var det kring alla spekulationer runt honom som tankarna på ämnet uppkom. Till exempel, vilka hästar kan vi fortfarande gräma oss över att vi inte fick se MER av? Vilka slutade för tidigt, för sent … vilka är de mest tragiska, och vem hittade helt rätt tidpunkt?

Utöver detta blir det såklart visst prat om Elitloppet. Och om helgen som gick med godbitar som räckte och blev över, vi tar upp Remys högerjabbar och vänsterkrokar och allt vad det var i sin insändare i Travronden, ”ST/Kolgjini-såpan”, fotbollsexperten Bojan Djordjic gör ett travgästinhopp!, Kari är knäckt över något och hyllar något annat – och så blir det faktiskt lite ytterligare musik. Vi säger bara – Docent Död (och Van Morrison!)!

Tack alla som lyssnat hittills, under vårt första år. Hoppas så många som möjligt har haft lika trevligt som jag och Lennart. Så knatar vi på ett tag till, det tror jag vi kan lova.

Här hör ni 50:an!

Acast:
https://aca.st/88ce47

Itunes:
ingvarssonoperssonloggan liten

Henrik Ingvarsson

10 KOMMENTARER

 1. Det här har blivit ett mycket trevligt tillhåll för travintresserade. Bra mix av ämnen och vinklar. Fortsätt så.

  För övrigt gjorde Demon Sid en herrans massa starter. En gång vann han ett elitloppstest (1997) till 63,4 ggr pengarna. Jag hade lirat 100 kr vinnare och 500 kr plats. Platsoddset blev fint det med, 5,60. Det blev fina pengar på ett bräde för en 20-åring. Det är fortfarande det högsta vinnar- och platsoddset jag fått in. Jag glömmer aldrig det loppet. Hästen blev inbjuden till Elitloppet och gick till final.

  Apropå odds och Elitloppet. Det finns en ställe på nätet som just nu ger 8,25 på Nuncio som vinnare av Elitloppet. Det började på 6,50, har varit uppe på 10,50 och är nu som sagt på 8,25 efter onsdagens lopp (det gick alltså ner efter loppet). Dumt och inte slänga in ett spel, jag har gjort det. Bold Eagle är favorit till 2,45. Jag gör ingen reklam, folk får hitta stället själva.

  • Tack snälla.

   Som Björn påpekade var det First Sid som var med om branden och inte Demon som vi sa. Men det kanske inte hade med din snygga spelstory att göra ändå :).

   • När någon nämner Demon Sid så måste jag berätta den historien. 🙂

    Förmodligen den bästa värmningen jag sett en travhäst stå för någonsin. Många såg den på Solvalla den dagen och spelade. För när han kom ut så stod han i drygt 90 ggr pengarna som sedermera alltså blev drygt 63 ggr när starten gick.

    Han lever väl fortfarande och blev i sådana fall 25 år förra veckan.

 2. Tyckte om slutet gällande ST snaran dras åt vi är många som förstår det men nog inte dom själva.

  • Vilken snara, vilka förstår vad?

   ST är en sammanslutning av 32 travsällskap, 39 av landets travklubbar och sju basorganisationer. Det är allt från Avelsföreningar, Travtränarna till Hästägarna. Via Amatörer och Ponnyklubbar. Travbanorna. Det är en paraplyorganisation där alla under dem har sina egna styrelser och mål och många är egna företagare och allt är så demokratiskt det kan bli. Om man, som Ludde, är missnöjd och vill bryta ranken och istället för STs egna spelbolag ATG som har givit honom miljoners miljoner genom åren och istället associera sig med ett skattemicklarbolag på Malta som ska tillhandahålla spel på travhästar så ska man prata med ST om det. Det är vanlig anständighet. Så är det i varenda bolag och organisation. Och ingen skulle gå med på att tillåta dubbelspel. Kuskar som kör i Kolgjinis dräkt kan inte bara limma på en egen logga som det står ”Heja Bergh!” på. Det här är ju inte rocket-science. Om han inte vill vara med och dela på ATGs prispengar så är det väl bara att avstå från dom och ta konsekvenserna. Ta det han får från Legolas bord.

   Således; vilken snara, vilka förstår vad?

 3. Ja det var ju det Petter sa konstigt ingen klagar men verkligheten är ju att inga vågar klaga pga alla repressialer dom får sen.Det största felet med travet är väl att det har ju alltid varit så du jack kan ju säga mej en sportchef som skulle våga opponera sej mot stasi då har dom nog inget jobb kvar.

 4. A propå hästar, som inte fick visa hela sin potential, så nämner jag två stycken Gösta Nordin-tränade hästar:
  Baron Gruff och Carr.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar