Äntligen.

Låt mig få travestera Kalle Fylkings kusin i detta sammanhang:

Äntligen!

Som vi har väntat och väntat, en hel spelarkår som tålmodigt suktat efter att ATG skall tillmötesgå oss. Vi har nästan legat sömnlösa som barn om natten, natten innan julaftonen.

Igår kom så det eftertraktade beskedet från spelbolaget. Gåvan från ovan.

Äntligen.

Från och med i morgon kommer insatsfördelningen på alla de sju placerade hästarna i Top 7 att redovisas. Tidigare har vi bara kunnat se fördelningen på den vinnande hästen.

Och det är ju precis som ATG skriver: ”En tjänst som länge har efterfrågats av många som spelar Top 7 Pro”.

Nu får böneutroparna i travsändningar en ny vers att använda när de skall kränga Top 7-spel till oss. Ett färskt bete på kroken för att de som lämnat skall återvända, och de som aldrig brytt sig om spelformen skall få upp ögonen för den.

Spelet som skulle kunna ge en ensam vinnare med sju rätt en miljon kronor har på sistone devalverats till 800.000 kr. Omsättningen har sjunkit likt Titanic och sett ut att vara utom räddning.

Nu är livbojen kastad. Den ny streckinformationen kommer att rädda både spelet och prestigen hos ATG-bossarna.

Eller?

LP

22 KOMMENTARER

 1. Sjukt att dom inte släpper prestigen och erkänner, detta är tidernas sämsta spelprodukt vi lägger såklart ner den omgående. Samtliga inblandade i produktframställningen ber om ursäkt för sin inkompetens och den skada Top 7 åsamkat svensk travsport.

 2. Som vanligt är attityden från Atg, ”Vi har rätt, ni är korkade som inte fattar”. Istället för att backa o lägga ner. Det är aldrig fel att testa något nytt och aldrig fel att misslyckas. Problemet uppstår när man upprepar felen gång på gång och inte lär sig.

 3. Top 7 är ett sorgligt kapitel i ATG:s historia och det är bortom allt förstånd att man inte lagt ner skräpet. I stället fortsätter man att slösa resurser på det till ingen som helst nytta. Ofattbart!

 4. Top7 är så krångligt att personalen på Fråga ATG inte ens kan förklara för kunderna som ställer frågor. Prestige sitter hårt hos ATG. Tänk om de kunde annonsera att den länge efterlängtade starttiden 14:30 återinförs. DÅ kan man säga att ”många kunder efterfrågat det”. Är så in i bänken trött på ATG:s översittarfasoner. Kundvård ingår inte i deras vokabulär tyvärr. Målgruppsanalys är ett annat komplicerat ord som man inte heller förstår sig på.

 5. Produkten i sig hade kunnat fungera om man kunnat göra den enklare. Nu är den som ATG´s hemsida. Ett enda virrvarr som inte lockar till spel.

 6. Håller helt med sola. Hade varit en riktigt rolig produkt om den inte varit lika tilltrasslad som hemsidan.

  Men frågan är väl inte om man ska lägga ner top7, för det ska såklart vara kvar så länge det genererar fler miljoner till sporten än det kostar att driva, och det inte finns något bättre alternativ. Även om miljonerna inte är lika många som man hoppats. Frågan är väl snarare om ATG får tillstånd av staten att låsa upp systemkonstruktionen i den variant som kallas ”pro”, och göra den fri, intuitiv och jätteenkel. Och vad det skulle kosta, såklart, i förhållande till hur mycket det skulle öka omsättningen. Själv skulle jag iallafall spela betydligt oftare då.

  Men nu har ju själva namnet fått kalkonstämpel, vilket inte minst texten ovan tydliggör när det ironiseras kring något som faktiskt är en klar förbättring. Så det kanske inte spelar någon större roll längre, vad man hittar på under det varumärket.

  • Ärligt talat…Har ATG någonsin lagt så mycket på så kort tid på reklam för en produkt som Top7 som inte givit 1 krona tillbaka?
   Ingen seriös spelare sysslar med Top7 och att ATG lyckas göra produkten så obegriplig när den vänder sig till lottköpare måste väl vara en bragd i sitt slag.

   • Andelen ”seriösa spelare” på svenskt trav är nog trots allt ganska liten. I min värld är själva uttrycket en motsägelse i sig själv, och top7 är väl inte alls tänkt för dem som ändå kallar sig det. Men visst är top7 ännu ett totalt misslyckat försök att hitta nya pengar hos nya spelare. Och det hade kanske inte lockat så många nya unga travspelare oavsett hur det hade utformats. Det är svårt att få nya unga spelare att tycka att trav är kul. Men det hade ju kunnat vara kul för oss gamla i vart fall, om det inte hade utformats så obegripligt låst och trassligt.

    • Varför ska man jaga unga travspelare?… Nu vet jag inte hur du definierar ung…men säg upp till 25 år då. Denna målgrupp är inte speciellt ekonomiskt stark utan det är naturligtvis i lite högre åldersgrupperna man ska satsa utan att för den skull kalla det för pensionärerna som ändå ”dör ut” snart. Fokus borde ligga på åldersgruppen 40-50 år för där finns mest ekonomi och för varje ny travintreserad i den gruppen finns större potential att hitta nya hästägare och trogna spelare etc.

     Sedan vet jag inte vad du menar med att andelen seriösa spelare på svenskt trav är liten??
     Det är väl trots allt den delen som gjort att travsporten i Sverige vuxit sig så stark genom åren och V75 omsätter fortfarande höga siffror vilket nog kan tillskrivas just seriösa spelare!

 7. Kostnaderna för top7 är långt högre än intäkterna . Mediakostnaderna enorma i jämförelse till intäkterna då spelet endast kannibalisera på befintliga spelformer !

 8. Det ska bli intressant att se hur alla ATG kritiker ser på Legolas utgifter innan de tjänat en krona. Mycket, mycket reklam blir det. Mycket, mycket utlägg och chansningar blir det. Twitter-gänget hjälper till med gratisreklam, men det är ett tveeggat svärd. Dom bilder man fick se från Maltabolagets lokaler som en av Twittrarna publicerade såg mest ut som Arbetsförmedlingen i Örebro. Några datorer, några bord och lite tomma stolar.

   • Vem skulle annars betala Legolas investeringar menar du?

    Eller inte betala såklart. Det är ju inte sporten som betalar ATGs kostnader heller. Men du förstår vad jag menar.

    Klart att Rune vill ha tillbaka det han satsar innan det blir något över till sporten. Varenda twittrar-lön. Inget konstigt med det.

  • Skulle gissa att det ser ut som när Unibet startade…. och det bolaget har väl klarat sig ganska väl?!

 9. JA men Jack, du måste väl ändå inse att ATG:s storhetstid är över, att ingen längre vill spela med 40% spelavdrag. Visst, risken är stor att vi inom några år har 10000 i vanliga lopp inom Sverige, precis som skett i övriga länder. Anledningen till detta är ju att spelmonopolet på hästar nu försvinner och privata aktörer tar vid i större utsträckning. ATG borde ha sänkt dessa avdrag för 10 år sedan men inte lyckats med det minsta i förhandlingarna med staten. Nu blir det platt fall

  Och Jack, helt ärligt, hur många känner du som är 40 eller yngre som spelar på trav. Jag känner ingen!!! Folk vet bättre idag än att bli lurad på detta ocker. Sportspel och bookmaking har idag mellan 90-97 procent i återbetalning, inte 30-40 procent. Skraplöth har också aviserat att han inte är det minsta intresserad av sänka avdragen mot spelare och då inser väl alla att det nu är kört

  • Hmm… Jag tar hellre 40% spelavdrag och kan vinna 30 miljoner än 90% med en tusenlapp på topp. Fråga Anders Ström, Unibet. Han vann 32 miljoner på ATG(V75) och har sedan dess varit dess största kritiker. Go figure…

   Och hans Unibet har inte gått bra med hästarna, var så säker.

 10. Fy fa..n så negativ du er!

  Ingen har vel sagt at dette skal redde hverken spillet eller prestigen så vidt jeg vet. Derimot er det en service til de som spiller Top7. Svårare er det vel ikke?

  Har du ikke större fantasi enn att du ikke finner annet å blogge om så hitta på noe annet.

 11. Du kan spela Lotto med 61% avdrag med och chans till miljoner. Men du förstår inte mkt om spel Jack.

 12. FÖRBÄTTRINGAR TOP 7

  Att ge sig på stora svenska spel och försöka konkurrera om tur spelarna är dömt att misslyckas. ATG kan aldrig skapa dessa mångmiljonpotter som svenska spel erbjuder sina kunder. Däremot kan nya som gamla travspelare som gillar att spela till högre odds säkerligen uppskatta Top 7 med vissa förändringar.

  * Top 7 loppet skall vara i guld eller silverdivisionen så spelarna känner igen hästarna.
  * Fritt kunna välja hur många hästar man vill ha på en viss placering.
  * Tre vinstgrupper 5-6-7 rätt istället för nuvarande spridning.

 13. BYT PRODUKTNAMN TILL TOP 75

  V75 har ett starkt varumärke medans varumärket Top7 är i kalkonklass.

 14. När man läser trådarna kan tycker jag, framförallt när dom är långa, att det kan vara svårt att se vem man svarar. Skulle man inte kunna lägga in nån @ symbol för att lättare och snabbare se vem som svarat vem.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar