Foto: stalltz.se

För 32 år sedan vann den fantastiske travhästen Meadow Road Elitloppet. Ikväll är han åter aktuell. Då skall Nuncio tysta alla skeptiker i Meadow Roads lopp Solvalla.

Alla fans, och de är sannerligen många, hoppas att Nuncio skall visa lite, eller helst ganska mycket, av den form som ifjol gjorde honom till en suverän vinnare av Elitloppet.

Under våren har tvivelfrön såtts; förlusten mot Kadett C.D. sved, galoppen i Olympiatravet gav många huvudvärk. Inte minst hos elitloppsgeneralen Markus Myron som har byggt Elitloppet 2017 på duellen mellan Nuncio och fenomenet Bold Eagle.

Däremot verkar Stefan Melander inte särskilt stressad. Rapporterna från Nuncios hemmaborg går som vanligt i dur. Det finns inga moln på himlen. I varje fall inte över Enköping.

Ändå finns tvivlen kvar. Ganska många tycker att Nuncio inte har sett särskilt bra ut i någon av årets starter. Och även om förlusten mot Kadett C.D. kan skyllas på positionsbekymmer så gick Nuncio faktiskt ”bara” jämnt med Thai Braodway den gången. Den häst som Dante Boko krossade i Örebro i lördags.

Det ligger mycket i potten ikväll. Inte bara för Stefan Melander, även för hela travsporten och årets största travfest. Det är nog så att det inte finns utrymme för ett nytt misslyckande. Om Nuncio sviker än en gång börjar luften snabbt pysa ur elitloppsballongen. Även om det finns andra utmanare till Bold Eagle.

Det är ändå kungamötet mellan Nuncio och Bold Eagle alla ser fram mot. Sen finns det ju förstås dom som anser att Delicious kan vara en lika värdig utmanare till Bold Eagle. Men när det gäller henne vet vi ju inte ens om hon skall vara med i Elitloppet.

Klockan tre minuter över nio ikväll inleds sanningens minuter för många.

Till sist: Meadow Road tränades under hela karriären av Torbjörn Jansson. Sonen till Madison Avenue vann i 34 av sina 44 starter och sprang in 3.244.000 kronor. Bland segrarna, förutom Elitloppet, kan nämnas Olympiatravet, Nationernas Pris och Statue of Liberty Trot.

LP

6 KOMMENTARER

 1. Hultman har vässat Västerbo Hifgflyer så pass upp.
  Såg för övrigt det fina klippet på atgplay med Stefan hos Redén. Jag trodde att han skulle vara aktuell för menhammar igen när han är fullt återställd. Men så verkar det inte, har det skurit sig?

 2. ”Klockan tre minuter över nio ikväll inleds sanningens minuter för många”.

  Så är det absolut. Förhoppningsvis håller han sig i trav den här gången (peppar, peppar, ta i trä). Men å andra sidan, vilka yttre faktorer på ett folktomt Solvalla skulle kunna få betydelse för utgången? Inga som jag ser det. Ni ska alla se att när Nuncio kommer upp 1.10-fart så kommer det se ut som vanligt i aktionen. Trist dock att vädret är det som det är.

 3. WOW, Vilket race! förutom stallkompisen French Laundry möter han fyra hästar, värlsdsstjärnorna silverhästen Djali Boko, Västerbo Highflyer, Sliding Home och Charrua Forlan. Vinnaren får såklart en elitloppsbiljett och segertiden blir nog 08,9 efter att Nuncio tvingats springa hela sista varvet i 3:e spår…eller kanske inte.
   
   

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar