Mindre än tre veckor återstår till Solvallas Internationella Elitlopp, så därför pratar vi … ingenting om just det i veckans avsnitt av podcasten. Jo lite förstås, i och med att vi berör några av de löpningar som körts – och ska köras inom de närmaste dagarna – men i övrigt inte speciellt. Däremot finns en grundlig Elitloppskoll att inmundiga för läsning här!

Nä, det blir istället som vanligt saker bortom det kanske mest ”normala”; som till exempel mer musik. Så fina urmysiga lyssnare vi ju har så kom det efter förra veckans episod in en hel del exempel på låtar i ”populärmusiken” där temat eller termen trav ingår. Dessutom en hel låttext, vars ursprung, melodi och upphovsmakare vi gärna nu vill ha hjälp med att finna!

Vi berör också Jim Frick, han som oss ju fattas, olyckor, om vi har för många travbanor i Sverige, och naturligtvis också den gången när Roger Grundin på väg in i ambulansen utbrast: ”gör inga kuskändringar förrän jag ringer”.

Det och lite till finns att avnjutas i detta det 49:e avsnittet av podden ingvarsson & persson.

Acast:
https://aca.st/5c7bfe

Itunes:
ingvarssonoperssonloggan liten

6 KOMMENTARER

 1. Att de Amerikanska hästarna tävlar med ett i Sverige förbjudet ämne (Lasix) tjatas det om varje år det är dags för inbjudningar till Elitloppet.
  Men att Franska hästar blir inbjuda år efter år efter prestationer som är gjorda med utrustning som i Sverige är förbjuden, det är det ganska tyst om.
  Anledningen till att utrustningen är förbjuden här är väl att Svenska lagstiftare anser den som djurplågeri.
  Om vi då kräver att Amerikanska hästar ska tävla utan Lasix innan inbjudan, borde inte då samma regel gälla för de hästar som tävlar med förbjuden utrustning?
  Visst de tävlar inte med det när de kommer hit, men Amerikanarna tävlar inte med Lasix heller.
  Sedan är det ju ganska komiskt att det inte är en endaste Amerikansktränad häst som åkt fast för dopning i Elitloppet utan de kommer ifrån vissa andra glorifierade nationer.
  Appropå drivningar så har jag inte lyssnat på alla era poddar, så jag är inte helt säker men det var ganska tyst om de franska kuskarnas drivningar under vintermetinget medans så fort ni råkar se ett lopp från USA så tas det upp direkt.
  Gillar podden och eran sida skarp, men lite objektivitet ibland vore ju inte helt fel.

  • Tack för berömmet!

   De drivningar vi tagit upp i podden tidigare skulle jag bedöma i första hand är … de som förekommer i Sverige. I andra hand Frankrike under tex vintermeetinget. I tredje hand USA, som vi nog i största allmänhet pratar minst om.

   Vänligen
   Henrik

 2. Hej från Finland och tack för en briljant podd. Snart är det 1-årskalas ellei hur?

  Apropå olyckor så var ju Veijo Heiskanen bara någon millimeter från döden i Uleåborg för 36 år sedan. Något gick sönder i hästens utrustning och Veijo fick sidostången på sulkyn rakt in i bröstet och förskräckligt nära hjärtat. Hur hade travvärlden sett ut utan den gode Veijo? Tänk på allt han har åstadkommit under sin karriär efter olyckan. Snacka om änglavakt. Inte lika känd i Sverige men desto mer ihågkommen i Finland är Jorma Evijoki som omkom i en bilolycka på tidiga hösten 1991 och rycktes bort från travet alltför tidigt. Jorma Evijoki var en talangfull tränare och kusk. Den 43-årige Tusenklubbsmedlemmen var på väg hem från tävlingarna i Uleåborg då olyckan var framme.

  • Tack för de ytterst vänliga orden, och kul att vi når även till er där över viken! Precis, väldigt snart ett år.

   Och för historierna. Personligen hade jag inte koll på någon av dem.

   Vänligen
   Henrik

 3. Tack för podden pojkar, men håller givetvis med Henrik; varför endast tre klara till V75, Lennart?! Hahaha.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar