Trots att Cash Crowe åkte på första förlusten tog hon steget upp på vår lista inför Stochampionatet. Bild: halmstadtravet.com

Efter försöken till Drottningens Pokal blev det en del omkastningar när jag tar tempen på de fyraåriga stona inför deras största lopp för året, Stochampionatet.

Några hästar tog plats bland de tio efter fina insatser på Åby i fredags. Andra rasade iväg utför, till och med utanför listan.

1. (2) Cash Crowe (Petri Puro)

När Petri Puros sto för första gången ställdes mot lite tuffare motstånd kom den första förlusten. Ändå tar hon steget upp från andra- till förstaplatsen. Cash Crowes upphämtning efter den inledande galoppen i försöket till Drottningens Pokal var, minst sagt, imponerande. Hon visade både det mod och den styrka som krävs för att så småningom kunna vinna Stochampionatet.

2. (1) Unique Juni (Hans R Strömberg)

Ledarskifte alltså. Vilket kan förklaras av att Unique Juni inte var anmäld till Drottningens Pokal. Det Hasse Strömbergs häst visat upp tidigare i år räcker dock för att behålla en topplats här. Hon vann den korta E3-finalen ifjol och har övervintrat väl. I början av april vann Unique Juni Maggans Tidiga Unghästserie för fyraåriga ston och sedan satt hon fast med krafter kvar bakom Ultra Bright i Påskägget i Gävle.

3. (ny) Undine (Catharina Lundström)

När Cash Crowe galopperade passade Undine på att vinna försöket i Drottningens Pokal. Örjan Kihlström körde ganska tidigt till ledningen och sen blev det en bekväm seger för Catharina Lundströms häst. Ifjol vann Undine fyra lopp och hon blev dessutom tvåa i den långa E3-finalen. I år var segern i lördags hennes första för året.

4. (4) Ultra Bright (Fredrik Persson)

Trots att hon inte startat sedan förra mätningen håller Fredrik Perssons sto sin fjärdeplats. Som flera andra hästar på den här listan var hon inte anmäld till Drottningens Pokal. Istället får vi se henne i ett försök i Breeders´ Crown i Halmstad på måndag. Ultra Brights fina insatser tidigare i är alltså tillräckliga för att motivera den här fjärdeplatsen.

5. (ny) Inga In Heaven (Fredrik Wallin)

18 starter utan seger. Så såg det ut för Fredrik Wallins sto inför försöket till Drottningens Pokal. Då kom stoets första seger mycket lägligt. Från ett nästan hopplöst läge fick Inga In Heaven fritt fram i det dubbla open stretch-spåret på Åby. Finalen blir ytterligare ett led i matchningen mot Stochampionatet som är årets stora mål för tränare Wallin.

6. (ny) Quebec C.D. (Peter G. Norman)

Efter en tuff öppning i försöket till Drottningens Pokal såg Quebec C.D. länge ut att gå mot segern när Inga In Heaven dök upp. En lite snöplig förlust för Quebec C.D. som ifjol inledde karriären med tre raka segrar. I år har hon tidigare blivit tvåa i Maggans Tidiga Unghästserie då hon bara fick stryk av fjolårets kulltopp Caddie Lisieux.

7. (7) Amalia Cash (Jörgen Westholm)

Jörgen Westholms sto tillhörde också de som inte var anmälda till Drottningens Pokal. Ändå får hon behålla sin plats här. Amanda Cash har ju vunnit tre av sina fyra starter hittills i år. Bland annat i Maggans Tidiga unghästserie där hon trots ett tungt lopp avgjorde till en säker seger. Dottern till Ready Cash har bara förlorat i en av sina fem starter.

8. (8) Schatzi Fayline (Veijo Heiskanen)

Ytterligare en häst som inte fanns med i Drottningens Pokal. Även Schatzi Fayline lever alltså ”på gamla meriter” här. Istället blir nästa start i BC-försöket i Halmstad på måndag. Schatzi Hornline har styrkan som sitt vapen och passar därför bra när det blir dags för lång distans i Stochampionatet.

9. (ny) Luck Is Back (Stefan Persson)

Den här hästen avslutade fjolåret med att bli fyra i BC-finalen för treåriga ston bakom Rhyme Broline, Caddie Lisieux och Darling Mearas. I fredags visade Luck Is Back nyfunnen form när hon blev mycket knappt slagen av Dixie Sisu (stor favorit) i ett av försöken till Drottningens Pokal. Luck Is Back är travsäker och startsnabb och det verkar finnas utveckling i henne.

10. (6) Xperia Knick (Johan Untersteiner)

Hon gick inte vidare till finalen i Drottningens Pokal men svarade ändå för en stark insats. Xperia Knick fick då dra tåget ute i tredjespår under slutvarvet och höll bra till fjärdeplatsen. Xperia Knick har tidigare visat att hon klarar lång distans när hon löpte dött lopp i ett test till Stochampiontet. Den gången spurtade hon starkt och fick dela segern med Fantasy River.

Utpetade från listan: Like A Star, Fantasy River, Tour Knight, Julia af Solnäs.

Vi som vill in: D’ Laina, Genta, Dream Lane.

Väntar vi på: Darling Mearas, Rhyme Broline.

LP

 

 

 

5 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar