Bild: Kanal 75.

Cruzado dela Noche vann på fina 1.10,9a/2140 meter på Solvalla igår. Det såg väldigt enkelt ut – och det var enkelt.

Den segern innebar att femåringen naturligtvis tog plats i de presumtiva elitloppskandidaternas skara.

Så är det i denna ljuvliga vårmånad. När hästars prestationer får oss att höja på ögonbrynen blir de snabbt elitloppshästar.

I lördags var det Tjacko Zaz som svarade för en sådan där ögonbrynshöjande insats på Åby. Och genast framfördes den hästen som en möjlig deltagare i Elitloppet. Inte bara framfördes förresten, det ställdes till och med krav. Och inte från vem som helst, utan från en av de mest hyllade tv-experterna, Kristian Huselius.

Nu är det inte bara Huselius som tycker så. I en omröstning på trav365 får Huselius medhåll av en ganska stor majoritet. Av de 3.200 som har röstat om Tjacko Zaz bör får en plats i Elitloppet eller inte har 57.2 procent av de röstande sagt ja, 36 procent säger nej och de övriga ”vet inte”.

Om jag själv hade röstat skulle jag nog tillhört de som säger ”vet inte” även om det kan vara roligt med en uppstickare som i lördags förmiddags över huvud taget inte hade nämnts i diskussionerna kring Elitloppet. Av någon enda.

Enligt trav365 är tränaren Timo Nurmos sugen på att vara med i Elitloppet.

– Varför inte, han är Europas snabbaste häst på 1000-metersbana, säger han till Trav365.

Om jag var i Markus Myrons kläder så hade nog ändå valt Cruzado dela Noche. Men den ena behöver ju inte uteslutna den andra.

Till sist: Apropå Elitloppet så är naturligtvis Delicious given där. ”Om hon själv vill”, som tränaren Daniel Redén uttrycker det. Den 16 maj får vi nog svaret om detta läckra sto vill vara med. Då är det meningen att Delicious skall starta i Eskilstuna i ett lopp över 1.640 meter. Ett genrep inför Elitloppet alltså. Om Nuncio skall genrepa på Solvalla på onsdag får vi veta om en dryg timma.

LP

 

8 KOMMENTARER

  1. Cruzado dela Noche är en blivande elithäst,om den inte redan är det,det såg man förra året redan,stark rejäl häst som är oöm för positioner och inte är rädd för att kriga i dödens. Fortsättning lär följa.

  2. Förra året var det Food Money, som till skillnad från dessa två var väldigt nära Nuncio två gånger i mål under april och sen klart slagen i Meadow Roads lopp av Nuncio i maj. Man får ge dessa två minst ett lopp till i år innan det går att dra några högre växlar av deras form just nu. För övrigt, Food Money gjorde årsdebut förra veckan och blev trea.

  3. D.D.’s Hitman vann i Silverdivisionen mot ljummet motstånd, Tjacko Zaz lika så, det blir trångt i Elitloppet om alla Silverdivisionsvinnare ska vara med…

    • Helt rätt. Ska vi nergradera Elitloppet till en silverdivision eller vad är det frågan om?? Bara för att det börjar komma en massa bra tider ska inte alla B-hästar vara med i Elitloppet.

  4. Tyvärr är dessa ”B-hästar” förmodligen betydligt bättre än eventuella USA-hästar. Någonstans läste jag att 10 av 12 hästar som är med i playoff-loppet kommande helg är lasix-hästar, hur det är med hobbles vet jag ej. Visst förstår jag att man inte vill att elitloppet förvandlas till en ren gulddivision men samtidigt har jag tröttnat på att man inför varje elitlopp skriver upp gästande hästar som presumtiva vinnare. När sedan försöken går så avslöjas sanningen obarmhärtigt, flagghästarna slås ut.

    Resolve tävlar dock inte med lasix på lördag så vi får hoppas på en bra insats där. För övriga ( förutom J L Cruze) är det bara fel att bjuda in då förutsättningarna förändras markant vid en Solvallastart.

  5. Hahahaha….”experterna” har talat igen? Ja. är det inte Nybrink så är det nån annan. TIDER är fortfarande ointressant! Tjacko Zaz är en Silverhäst. Att den har nåt i elitloppet att göra, är lika dumt resonerat som att fortfarande efter alla dessa år, tro att en 4-åring ska kunna vinna Elitloppet bara för att han kan springa 10,0 eller under. Men varsågod, skicka ut Zazzen i Elitloppet och ge hästen en riktig psykisk härdsmälta. Hur många ”sagohästar” / ”folkets häst” har man inte sett i elitloppet som sen knäckts psykiskt. Tänk efter nu? Tjacko Zaz mot Bold Eagle…ja se dessa ”experter”…

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar