Vi pratar regelöverträdelser den här veckan. På tävlingsbanan alltså. Ja en smula om sådana utanför densamma också förstås, eftersom det är svårt att undvika helgens ”kobolt-orgie” (om uttrycket ursäktas) och en viss avstängd tränare stående mitt i segerstrålkastarljuset i en av Europas största löpningar.

Men regler och beteenden på banorna alltså. Vilka regler är bäst, vilka ogillas, och vilka beteenden är de mest irriterande? Vilken regel var den skönaste att bli av med och vad skulle Henrik gärna ha tillbaka? Och så vidare. Det berör vi i veckans fullmatade avsnitt av vår podcast.

Vi tar också upp musik(er) och trav, hästsportens fond och bokslut, en nyhet vi förbluffas över att den inte publicerades … och så blir det lite Nuncio. Har ni hört på maken.

Och visst blir man ändå lite sprallig av Television … en förtjusande majdag som denna.

Trevlig vårlyssning!

Acast:
https://aca.st/f14863

Itunes:
ingvarssonoperssonloggan liten

9 KOMMENTARER

 1. Den överlägset dummaste, mest loppförstörande och irriterande regeln i travsporten, är att man kan köpa sig fri från de flesta av ”regelbrotten” för pengar. Det är så otroligt feltänkt, och saknar nog motstycke i någon annan sport. Eller det är kanske till och med så illa att det är just detta som skiljer travet från sport.

  Det är alltså fullt tillåtet, i alla fall för kuskeliten, att gena i kurvorna, tränga sina motståndare, hindra motståndare genom halvspårskörning, sänka farten hastigt i dödens, piska hästarna extra mycket i slutstriderna, osv, osv. Fullt tillåtet. I praktiken finns inte reglerna för de som har råd att betala böterna.

  Att Örjan är halvspårskörningens mästare eller att Takter sällan kör 1000 meter per varv på innerspåret, för att ta ett par påhittade exempel, betyder inte nödvändigtvis att de är stora konstnärer. De har kanske, till skillnad från många mindre anlitade, ett bankkonto som tillåter dem att köpa sig sportsliga fördelar i loppen.

  Visst vore det märkligt om man fick skejta några hundra meter i klassisk skidåkning för 1500 kronor, eller springa på banan innanför och hindra konkurrenten i ett 400-meterslopp bara man hostade upp en tusing efter målgång?

  • LÄSER ST TRAVRONDENS SKAMVRÅN?
   ST gör inte mycket för att stävja alla regelbrott som PÅVERKAR resultaten i loppen.
   Stäng av syndarna istället för enbart bötfäll för störningar, drivningar, skrika på hästarna, köra utanför bangränsen.

   I den internationella galoppvärlden är det inte ovanligt att hästägaren betalar eventuella böter och det lär förekomma även i travvärlden

   Allt kan köpas för pengar

  • Ja herregud, jämför med friidrotten där blir hängd om trampar på linjen en gång. Kanske inte helt jämförbart men dock.

   Travets regelverk är lite som samhällets. Man håller sig i nederkant på skalan och friar gärna. Och människors handlingar styrs ofta av konsekvens.

  • Faktiskt inte med Internet Explorer men fungerar med Google Come nu i alla fall :). Antagligen min dator?

    • Oh jo, den finns verkligen fortfarande och är mig veterligen den mest använda inom normala/större företag även om Chrome och Firefox används av många privatpersoner 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar