Ingrid Bengtsson. Bild. Halmstadstravet.

Ettan kom, tvåan kom. Kommer trean nästa gång?

Den ena hästen heter Bestiett, den andra Bestitvå. Båda är sex år och tränas av Ingrid Bengtsson i Eldsberga. Igår startade de två hästarna i Kalmar, och båda vann. Ettan vann förstås i lopp ett, tvåan i lopp två. Ordning och reda skall det vara.

För Bestiett var det den första segern. Bestitvå har varit med lite längre och vann nu sin fjärde start. Ingrid Bengtsson körde själv ettan till seger medan dottern Tova Bengtsson vann med tvåan i ett montélopp.

För säkerhets skull har både Bestiett och Bestitvå samma pappa i Great Challanger.

Ingrid Bengtsson är lite speciell när hon döper sina hästar. Bland hennes hästar finns också två åttaåringar: Densmarta och Denspeicelle. Bäst av Ingrids hästar är ändå Dens Bea som vann fem lopp ifjol men som ännu inte har startat i år.

Apropå namn kan man undra varför Svensk Travsport har döpt om Lionel till Lionel N.O. Vilket Magnus Stålberg påpekade i en tweet nu på morgonen. Hade det inte räckt med att sätta landsbokstäverna (NO) i parantes bakom namnet. Precis som med de franska hästarna i Olympiatravet (FR). Eller Oasis Bi (IT).

Här blir det lika kaka på kaka.

LP

4 KOMMENTARER

 1. Synd att man inte får se mamma/mormor Sonja i sulkyn längre. Minns när hon med Glory Då dribblade bort Stig H med Victory Tilly i Årjängs Stora Sprinterlopp. Johansson begrep inte att det var tillåtet att gå ut i fjärdespår på sista långsidan, och Tarzan kunde vinna med Igor Brick. Stig H var inte glad efter loppet.
  F.ö. var Sonjas körstil den med aerodynamiska och borde vara ett föredöme för kommande generationer.
  Utbildningen vid Wången kunde gärna kompletteras med några videoupptagningar från Sonjas långa karriär.

  Gert Nilsson/SBFC

  • Tacksamt att jag ännu blir ihågkommen.
   Min högsta önskan är att åter få köra travlopp.
   Jag körde 5 utbildningslopp år 2013 men tyvärr
   blev det inget mer. Mina hästar blev för gamla så jag fick ju börja avla igen. Nu är min äldsta 3 år och tränas av Ingrid och Tova. Det är jobbet runt omkring som är tröttande körningen är inga problem.

 2. Ingrids mamma Sonja var ju en riktig travprofil också – hon körde ju inte passivt, om man säger så… Och ännu förser hon travet med hästar som har prefixet ”Då”.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar