Åby förstärker bevakningen på stallbacken. Skälet är att en person har hotat Lutfi Koljini och flera andra inför morgondagens tävlingar.

– Han är välkommen, jag är inte rädd, säger Lutfi Kolgjini.

Bland dom hotade finns även jag och min kollega här på trottosport, Henrik Ingvarsson.

I en blogg skriver mannen bland annat:

”Klippa en av clownerna”, alltså.

Vad just klippa innebär vet jag inte, men det handlar förmodligen om fysiskt våld, eller ännu värre.

Efter att personen igår hade skickat ett hotfullt sms till Adrian Kolgjini tog Lutfi kontakt med avsändaren. Lite senare skrev personen ett nytt inlägg på sin blogg:

Ett rent mordhot alltså.

– Mig skrämmer han inte och jag tror inte att han är kapabel att göra något som skadar mig, säger Lutfi.

För en dryg vecka sedan ansökte bloggaren om att bli ackrediterad som journalist till Åbys tävlingar på lördag.

– Eftersom han inte hade någon presslegitimation att visa upp fick han självklart ingen ackreditering, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

Personen försökte då med en bluff till Jon Walters kollega, som har ansvaret för pressen, att han var inbjuden som vip-gäst och därför skulle få tillträde till pressrummet.

Min kollega tyckte det lät konstigt så hon frågade mig. Den bluffen gick vi inte på, säger Jon Walter.

Igår blev Jon Walter Pedersen medveten om hoten som har framförts. Han bad då ST att hantera ärendet.

– ST:s säkerhetschef Johan Nilsson ringde idag och bad mig att vi skall polisanmäla de här hoten, säger Lutfi.

ST har också meddelat att personen ifråga nu är portad från alla landets travbanor.

Våra vakter kommer att få direktiv att inte släppa in den person som framfört hoten. Sen kommer vi ha särskild bevakning på stallbacken, säger Jon Walter Pedersen.

Flera andra aktiva i travsporten har under den senaste veckan fått ta emot trakasserier i form av sms från samma person.

LP

12 KOMMENTARER

 1. Puh, vilket språk och vilka hot. Man blir mörkrädd, och tackar sin lyckliga stjärna att man är totalt okänd I stora sammanhang om man som kändis råkar ut för sådant här.
  Denne person har väl tidigare varit inne på kommentarsfältet här och härjat så helt överraskad är man väl inte.

 2. Utan killar som ludde finns inget trav att titta på .För om ingen gör något i loppen kan man spela lotto istället.

 3. Ludde är Ludde och man har svurit många gånger när man spikat ledaren men jublat när man spikat rygg på Luddes häst men det är tävling och det ska köras för seger ! Kul när dom öppnar 10 och pullar upp i 20 tempo och avslut 0.7 sista 500 och sådana race hatas men då önskar man Ludde eller Robban i loppet .. Så man får hoppas att det är en person som har problem och tar tag i saken så han får hjälp ..

 4. Tänk att denna kille har fått hållit på i snart 20år med just detta hat. Han beskrivs som psykiskt sjuk men han fortsätter. Fördelen är väl att han aldrig tjänat en krona på något han gjort. Hoppas i alla fall man polisanmäler och portar han från allt trav. Herr Bergman är pinsam de lux.

  • Ja, drygt 20 år t.o.m.

   Vill minnas att han härjade på kommentarsfält med samma ton redan från mittem av 90-talet. Guiden/travcafet sedan e-travet, travpunkten etc. etc.

   Många äro de webmastrar på trav-, och pokersidor som fått huvudbry och viftat med avstängningskortet.

   Det enda som förvånar mig är det fortfarande finns spelintresserade som INTE känner till karl.

   • Ja många travforum har slagits igen pga av denna idiot. En ensam, störd individ har fått sabba så mycket. Han blir ju en slags av psykopat när någon vågar sticka upp emot honom. Och då börjar hans hat och förföljelser. I sin blogg har han ju även kallat Lennart P för pedofil vilket borde renderas i förtal. Men genom åren har han kallat många för värre saker.

    Så polisanmäl han och se till att spräcka hans bubbla där han tror han är Sveriges kung.

 5. Ja, det var väl bara en tidsfråga innan den här individen skulle få ett bryt igen – han har förpestat många travsidor under årens lopp! Bra ändå att hoten tas på allvar, så att han får stå sitt kast och underkastas den vård han uppenbarligen är i behov av.

 6. Läste precis hans blogg! Väldigt aggressiv person,verkar ha ett horn i sidan till många människor. Direkt otrevligt att läsa. Ni gör ett kanon jobb med er sida Persson och Ingvarsson!

 7. Samma man svingade vilt mot olika pokerspelare , han blev utmanad på boxningsmatch och inkom med läkarintyg att han inte kunde boxas , trots diverse förolämpningar osv . Det finns absolut ingen orsak till oro förutom att det är otrevligt att bli smutskastad . Men ofarligare än en binnikemask

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar