Idag är det det premiär för veckans tio-i-topp-lista. Mitt i veckan kommer vi att presentera den senaste veckans toppar. Som vi här på trottosport lite subjektivt plockar fram. På vårt sätt alltså, med våra tankar och åsikter. Men självklart är vi lyhörda när det gäller era åsikter.

Vem, eller vad, som helst kan hamna på listan. Det enda kravet vi har är en anknytning till svensk travsport.

Här är är vår första topp-tio. Håll till godo:

 

Foto: Daniel Redén.

1.Daniel Redén

Han kunde lasta hela bagageutrymmet fullt med hederpriser och blomsterkvastar efter besöket på Umåker i lördags. Hemresan till Örsundsbro blev nog ganska lättsam och sprallig. Daniel tog hem de två största loppen med Propulsion respektive Tobin Kronos och vann ytterligare ett V75-lopp med Floyd P. Boko

2.Propulsion

Det finns dom som säger att motståndet var klent, men ändå. Uppvisningen var majestätisk. När hästen fick öka fart och steglängd förvandlades motståndarna snabbt till rena statister. Utan att Propulsion verkade det minsta ansträngd. Nu väntar en resa till Finlands huvudstad för denne mäktige herre. Och – självklart – är han nu också inbjuden till Elitloppet.

3.Kaj Widell

Här kan vi verkligen prata om en grovarbetare. Kaj drar sig inte för att kuska långa sträckor i bilen för att köra hästar runt de flesta av landets travbanor. I måndags kväll vann han ett lopp på Färjestad. Igår (tisdag) var han på Bergsåker och vann lopp. Det var Kajs femte segerdag i följd.

4.Jon Walter Pedersen

Inga yviga gester, inga spektakulära utspel. Den numera blågule gutten verkar alltid stå med fötterna på jorden, han ger ett stabilt och trovärdigt intryck i alla intervjuer. Låter sig inte luras i någon fälla när de vilda korten till Olympiatravet skall debatteras. Att han sen placerade loppet när eftermiddagen har övergått i kväll får vi förlåta honom.

5.Umåker/Karlsson

Björkarnas stad bjöd inte bara på en smaskig V75-omgång i lördags. Umåker kunde också dagen innan presentera sina nye vd. Robert Karlsson återvänder till travsporten på heltid och hälsas välkommen av de flesta, kanske alla? ”Stora Norrland” blir en tillgång inte bara för Umåker, även som ambassadör för hela Norrlands travsport.

6.Twister Bi

Christoffer Eriksson hade taktiken klar för sig med Jerry Riordans Twister Bi i Seinäjoki-Race i lördags. Det var ledningen som var lösningen, väl där hade Christoffer allt under kontroll och över upploppet stack den femårige Varenne-sonen ifrån till en överlägsen seger.

Bild: travsport.se.

7.Josefine Ivehag

Montétjejerna ränner omkring som förgiftade råttor för att kunna tävla. Josefine Ivehag var i fredags i Kalmar, i lördagskväll red hon på Axevalla, dagen efter bar det iväg till Vaggeryd och i tisdags var destinationen Eskilstuna. Två segrar blev det på vägen, Caddie June på Axevalla och Lawyer Lohr i Eskilstuna.

8.Odin Tabac

14 år tycks inte vara någon ålder att prata om. Åtminstone inte när det gäller Odin Tabac. Trots att han inte hade startat sedan i oktober ifjol slog han självaste Månprisen A.M. i lördags. Jörgen Westholm vann det taktiska spelet och körde tidigt till ledning. Där var Odin Tabac omutlig. Här kan vi prata om old power.

9.Jakobson/Rundqvist

Bild: Åby.

När Anna-Karin Rundqvist vann med Bison Spiro på Åby förra onsdagen stötte hon på Kristofer Jakobson i vinnarcirkeln Det klickade direkt och vi kan nu lyssna på en underbar intervju som borde användas i utbildningssyfte. Kristofer har förmåga att lyssna och locka fram ”offrets” bästa sidor. För att sen ställa följdfrågor. Att duon också stod för lite civil olydnad, genom att dra ut på tiden, gjorde inte saken sämre i dessa expresstrav-tider.

10.Queer Fish

Segern på Bergsåker i tisdags, med 40-talet meter före tvåan i mål, en av årets mest överlägsna segrar. Ändå såg det ut som om Kaj Widell hade mycket sparat. Att tränaren Magnus Träff har toppform i stallet vet nog de flesta nu. På de tio senaste starterna har hästarna träffat rätt sex gånger.

Inte ens nära

ATG:s hemsida som i lördags ännu en gång höjde blocktrycket bland kunderna. För vilken gång i ordningen är det nog ingen som vet.

LP

 

 

9 KOMMENTARER

  • Men då var det fullt ös första 1300 meter av loppet iallafall! När gick det fort för Propulsion i lördags?

   • Det var såklart ett sätt att sensmoral-uttrycka om tider.
    Och 1.12,7 full väg i dödens efter uppehåll på det sättet tyckte jag ändå var okej.

    • Absolut! Hästen såg kanon fin ut men motståndet var ju väldigt klent för dagen. Fire to the Rain var antagligen tagen av loppet ifrån Jägersro för så dålig är han inte som i lördags. Tyckte mest det är kul hur presentation bedöms olika. Många tyckte Nuncio var dålig sist när han öppna stenhårt utan att komma någonstans när det gäller position sen avslutade han 10.5 sista 500 i tredje spår,medan Propulsion inte öppna någonting gled fram till ledaren körde i ganska jämt 12.5-13 tempo och det prestationen bedöms som grym av många! Propulsion akilleshäl är att inte är så snabb ifrån start förutom i Åbergs där han öppna bra!

  • Hur snabbt gick Coktail Jet sista 300 när han vann Elitloppet 1996?
   Kan aldrig se mig mätt på det loppet.
   Finns på Youtube.

 1. Kul med listor. 🙂
  Tider betyder inget för en häst som redan varit på målfotot i Elitloppet och PdA, utan att se så där fullständigt grym ut, som i lördags. Propulsion vinner plättlätt i Finland och startar nog som favorit i Elitloppets final efter försöken. Om jag inte är fullständigt travblind alltså. Skulle nog ha varit 1:a på listan redan nu, med mina ögon, men får bli det om en dryg månad istället. Om det inte blir en dubbel med Delicious såklart, för då står husse där i toppen likt förb-t.

  Örjan bakom Prupulsion, Redén bakom Delicious och Tarzan bakom Nuncio. Vilken final! Och ändå känns det som jag glömt någon. 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar