Normalt sett är Nuncio nästan omöjlig att besegra. Åtminstone inte när de allra bästa motståndarna saknas. Jag tänker då på Bold Eagle och Delicious, kanske också på Propulsion.

Eftersom ingen ur denna trio är med i Olympiatravet blir Nuncio naturligtvis stor favorit. Ändå finns moln på himlen. Efter förlusten mot Kadett C.D. finns skäl att spekulera i både hälsan och formen.

Detta bäddar för en intressant upplaga av Olympiatravet. Själv räknar jag med att Nadal Broline nu tar det definitiva steget in i den yppersta eliten och det kan innebära seger på lördag.

Se också upp för Voltigeur de Myrt och lägesgynnade Oasis Bi.

1.Spring Erom

Tränare: Dan Widegren. Kusk: Christoffer Eriksson

En sann hjälte som överraskar oss gång på gång. Får här representera de olympiska idealen om att det är viktigare att deltaga än att vinna. Läget är dock perfekt för en smygresa som kan ge en prisplacering.

 • Rank: 8.

2.Oasis Bi

Tränare: Stefan P Pettersson. Kusk: Erik Adielsson.

Efter ett par svaga insatser visade nioåringen återfunnen form när han vann Klosterskogen Race. Härdad i tuffa sammanhang och har ett läge för att få det perfekta loppet. Open stretch kan bli den här hästens segermelodi på lördag.

 • Rank: 4.

3. Black d’ Avril

Tränare: Philippe Dauegeard. Kusk: Alexis Prat.

Gedigen häst som tillhör den extremt starka B-årgången i Frankrike. Dock ingen direkt vinnartyp vilket visas av att han bara har vunnit i tre av sina 58 starter så här långt. Lär knappast bättra på den statistiken på lördag.

 • Rank: 7.

4. Voltigeur de Myrt

Tränare: Roberto Donati. Kusk: Lorenzo Donati.

Tvåa i Prix d´Amerique 2015 och trea i Prix de France i år. Här har vi en häst som tillhör gruppen strax under eliten i Frankrike. Visade dessutom färsk form när han vann en enkel seger i Wolvega för en knapp vecka sedan. En farlig utmanare till de svenska favoriterna.

 • Rank: 3.

5. Nadal Broline

Tränare: Rejio Liljendahl. Kusk: Ulf Ohlsson.

Slog de flesta av oss med häpnad när han i en virvlande avslutning vann Rommeheatet. En årsdebut som verkligen gjorde avtryck. Är på väg in i den yppersta eliten. Om Ulf Ohlsson hittar ett bra slagläge kan Nadal Broline mycket väl avgöra med sin vassa spurt.

 • Rank: 1.

6. Nuncio

Tränare: Stefan Melander. Kusk: Örjan Kihlström.

Hur står det till med formen? En fråga som vi inte lär få något svar förrän framåt lördagskvällen. Nunico nådde inte fram till Kadett C.D: i förra starten (1 april) och har sen dess inte startat. Normalt sett är Nuncio mycket svår att besegra, men…

 • Rank: 2.

7. Lionel

Tränare. Daniel Redén. Kusk: Göran Antonsen.

Har stångats mot de bästa under lång tid i Frankrike med tredjeplatsen i Prix d´Amerique som den bästa insatsen hittills i år. Kommer att hamna illa till från det här startspåret och har dessutom en i sådana här sammanhang orutinerad kusk.

 • Rank: 6.

8. Your Highness.

Tränare: Björn Goop. Kusk: Björn Goop

Är med i loppet som titelförsvarare. Hon har haft problem att komma tillbaka efter dopingskandalen och hennes två starter i Björn Goops regi har gett fler frågor än svar. Har dessutom det sämsta utgångsläget.

 • Rank: 10.

9. On Track Piraten

Tränare: Hans R Strömberg. Kusk: Johnny Takter.

Hade nio raka segrar innan han föll igenom i den förra starten. Det visade sig då att han drogs med en halsinfektion. Formen är alltså knappast på topp och från det här läget är segerchanserna inte särskilt stora.

 • Rank: 5.

10. Kadett C.D.

Tränare: Robert Bergh. Kusk: Robert Bergh.

Överraskade stort när han slog Nuncio i kvalet till Olympiakvalet. Har sen dess vunnit ett lopp i enkelt gäng utan att övertyga. Lär inte ha något med medaljstriden att göra den här gången.

 • Rank: 9.

Till sist: Vilken är din egen vinnare, och hur ser du på loppet. Vi hälsar dig välkommen med dina synpunkter.

LP

Läs också:

Lång väntan på lördag

17 KOMMENTARER

 1. Jag förutsätter att Nuncio är i gott skick igen, och denna gång lär det inte bli någon smygresa i kön utan spets alt. utv ledaren och då tror jag han är ensam på plan precis som i alla starter han kördes så förra året.

 2. Spring Erom håller ut dom andra släpper bara till Nuncio sen beror det på vilken form Nuncio håller. Men tvillingen är ju klar! 🙂

 3. En frisk nuncio och toppform är given,men är han i toppform,tveksam. Kan räcka ändå men jag är osäker om nuncio är bästa i ledningen..jag har en svag känsla att nuncio kämpar ner i dödens som han faktisk har vunnit många stora lopp på.

 4. Tror att Örjan kliver fram i dödens och låter Nuncio krossa dem. Hoppas på det också, för 4 veckors häftigt uppsnack och 35.000 i solen.

 5. Voltigeur de Myrt var tvåa i P dA 2015, där han bland andra var före Timoko. Kusken var världens lyckligaste tvåa vid tillfället.

 6. Spring Erom!! Rygg ledaren och slut!! Men Oasis bi ställer nog till det för den analysen så…..tredje inner och slut!! 😁. Men Oasis får nog tyvärr rygg ledaren och där följer han ju med länge, men tycker inte han är tillräckligt tuff normalt sett att vinna ändå. Nuncio är natuligtvis den som vinner under normala omständigheter, dock var han ju sämre sist. Nadal !!?

 7. Nadal Broline seriöst! 😂. Nuncio vinner detta plättlätt! Nuncio etta Oasis Bi två ifrån ryggledaren.

  • Helt enig m Andreas.
   Nuncio vinnar oavsett.
   Nadal Broline har fortfarande en bit kvar till eliten, var riktigt fin förre gången men motståndet Volstead och D.D’s Hitman, (oxå fina djur) men bevisligen under dom bästa.
   Nuncio kommer ALDRIG förlora till Nadal.

   • ”Aldrig” förlora mot Nadal var stora ord; han har redan fått regelrätt stryk av Owen Face och Kadett C.D.

 8. Noncio hamnar åter i dödens. Sen tar tex 5 el 4, 2 rygg ledare. El varför inte 8 med Goop som sällan ska vinna men ofta gör det. Ja då vill inte jag ialf sitta med spik på Noncio… Som nog får bevisa sin form. Så stort frågetecken på sån % som det kommer bli måste man testa fälla. Såg inte ut som Noncio sist. Men vinner väl om den har form o felfri

 9. Nuncio till spets och Lionel i dödens. Nadal Broline har för lite hårdhet i kroppen för att ta ner dessa båda.

 10. Ska jag tippa?

  1. Nuncio
  2. Oasis Bi
  3. Spring Erom

  Vinnarodds: ca 1,3. Vinnartid: ca 1,11 högt.
  Förlopp: Oasis Bi till ledningen i starten. Nuncio tar över efter första sväng. Om han inte släpps till ledningen av Adielsson så missar hans häst bra pengar. Men dessa kuskar och ägare är affärsmän och vet om det är bra pengar i loppet. Det är ett grupp 1-lopp.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar