Foto: Stalltz.se

7,51 i eventuellt vinnarodds på Nuncio i Elitloppets ena försök ifjol. Tro det, den som vill.

Men hur vad det egentligen?

De flesta minns säkert att Nuncio blev tvåa bakom Un Mec d´Heripré i det där försöket i Elitloppet 2016. Några månader senare kom beskedet att Un  Mec d´Herirpé hade varit dopad i det loppet och därför blev han av med segern.

Det innebar samtidigt att Nuncio gick obesegrad genom hela säsongens 13 starter. Även i Oslo Grand Prix blev han tvåa i mål – för att senare få segern när Your Highness försvann på grund av doping.

En titt i resultatlistan från Elitloppets försök visar att Nuncio ”gav” 7.51 som vinnare. Nu har det naturligtvis ingen betydelse eftersom de som spelade på Nuncio ändå blev utan pengar. Vinstpengarna gick ju istället till de som hade spelat den dopade hästen.

Ändå finns skäl att ställa sig frågan: Varför står det 7,51 i vinnarodds på Nuncio när han i själva verket var spelad till strax under två gånger pengarna?

Att Un Mec d´Heripré gav just 7,51 i vinnarodds är en annan sak.

Till sist: 1952, för 65 år sedan, fick Bertil Holmqvist uppdraget att starta en travbana i Axvall. Den bana som senare invigdes 1956. Bertil blev Axevalla travbanas första chef. Ett jobb som han hade till 1961. Många är också de tränare som Bertil hjälpt med ekonomin genom åren. Ett inte allt för enkelt uppdrag på den tiden. På söndag fyller denne gentleman 100 år.

LP

 

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar