Foto: www.stallgoop.se

Fjolårsvinnaren i Olympiatravet, Your Highness, är på väg hem till Sverige från sitt viste i Frankrike. Och hon åker ståndsmässigt, i en ny hästbuss med ”plats för två drottningar”.

Det beskedet gav stall Goop på sin hemsida igår.

Jag antydde härom dagen att Björn Goop kanske inte var så sugen att vara med i Olympiatravet med titelförsvararen efter den klena insatsen på Vincennes för en dryg vecka sedan. Åbys sportchef Jon Walter Pedersen avvisade mina tankar.

Jag har inget annat hört än att Your Highness skall vara med, sa Jon Walter.

Det bekräftas alltså nu på Goops hemsida där tongångarna är positiva:

”Hon är blank som en säl”.

På hemsidan står också att det kan bli en turné i Norden för det åttaåriga stoet. I planerna finns även starter i Copenhagen Cup och Oslo Grand Prix. Två lopp som Your Highness ”vann” ifjol. Senare blev ju Your Highness av med segern i Oslo på grund av dopingaffären med den dåvarande tränaren Fabrice Souloy.

För Jon Walter Pedersen återstår i morgon att dela ut sitt sista wild card till Olympiatravet. Som förresten kan bli två. Det beror på hur tränaren till morgondagens vinnare ställer sig.

Stor favorit i Umåkers uttagningslopp är Propulsion. Den hästen är inbjuden till Finlanda Ajo, en vecka efter Olympiatravet. Frågan är alltså vad tränaren Daniel Redén säger om hans häst vinner i morgon, ja eller nej till Åby?

Det svaret får vi vänta på, Redén har ännu inte givet någon antydan om hur han funderar. Först skall förstås Propulsion infria favoritskapet för att Daniel över huvud taget skall bli tillfrågad.

Till sist: Magisk och magi. Hur ofta hör/läser vi inte dessa uttryck i travsporten? När jag läste min morgontidning dök ordet upp igen: ”Coffie U.N.G. såg närmast magiskt bra ut innan loppet senast men galopperade direkt”. En övernaturlig upplevelse, alltså.

LP

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar