Efter en sällsynt kylslagen påskhelg, vad kan vara mer på sin plats än att värma ikapp sig med ett nytt avsnitt av ingvarsson & persson? En podcast som koncentrerar sig i första hand på SPORTEN trav.
Även om det – som förra veckan – dyker upp en och annan klaring på spelfronten också…

Det finns såklart mycket att sammanfatta från påskhelgen, och en del därifrån blir det, men vi vore inte vår travpodcast om vi inte också hade mycket annat att komma med.

Som till exempel:

* Vilka andra lopp har Påskdagens Rommeheatet likheter med?
* Vilket är Anders Lindqvists bidrag till starka Derbylopp, ett femte att fylla till den kvartett som podden plockade fram förra veckan. Ja, ni kanske kan gissa vilket år ”Linkan” kommer dragandes med…
* Vi har varit i kontakt med Gunnar Melander/AnnaMaria Öberg (bilden ovan) om deras mediabojkott och kommer med ett budskap från dem.
* Det blir en stund av Berth Johansson-minnen.
* Sedan kastar vi ut brandfacklan huruvida det finns någon journalistiskt heder på Kanal75.
* Och vilken journalist var det som avrådde från spel i teve en gång?
* Och … kommer verkligen Bold Eagle till Solvalla sista helgen i maj? Det finns de som fortfarande INTE tror det…

Det och lite till pratas det om i detta det 46:e avsnittet av ingvarsson & persson.

Acast:
http://aca.st/07348c

Itunes:
ingvarssonoperssonloggan liten

3 KOMMENTARER

 1. Tycker nog lite synd om Gunnar Melander. Han är värd att få stå i rampljuset med sin fine Månprins. Fantastiskt tränarjobb. Öberg styr och tycker fortfarande inte att hon har gjort något fel och vill därför straffa alla som inte stått på hennes sida. Hmmm… Det roliga? var att hon sa till Ingvarsson i Poden att nån annan får nu slåss mot väderkvarnar. Det är precis det hon, liksom Don Quijote, gjort,(fantasiskapelser) men hon menade nog antagligen något helt annat. Vem vet? Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta för att tala med Tegnér. DQs häst Rosinante är emellertid inte Månprinsen.

  Sen är det lite rörigt fortfarande med dopingen och Souloy. Alltså Sauveur och Mellby Viking har inte varit dopade, togs hem direkt efter avslöjandet men hade inga spår efter doping i sig. Sauveur går lite knackigt och MV är uträknad. Dom dopade var Your Highness, Un Mec och Lionel. De två sista har gått som tåget utan doping, Un Mec vann ett stort lopp i Italien i går, medan YH har haft tveksam form sedan hon kom till BG. Det är värt att påpeka att Lionel gjorde ett av sina sämsta lopp som dopad(Oslo GP. – sexa) Vet inte vad för slutsatser man ska dra av detta annat än att Souloy nog är en duktig tränare. Det hjälper naturligtvis inte den moraliska bedömningen av honom. Han är en skurk.

  Apropå skurkar. Atkinsons Maigret som Persson talar om var strålande på Tv. Överträffas bara av Bruno Cremers Maigret – den franske skådisen med harläpp. Han är lite mer som i Simenons böcker – tung och vindrickande. Atkinson är lite väl tunn. Som frankofil har jag läst alla 72 Maigretböckerna. Ingen av dom utspelas i hästvärlden, bara flyktigt som den på Tv. Klart att engelsmännen inte fixade att göra det rätt. I boken är dom på Vincennes – men hästarna på filmen är galoppörer på gräs. Men det svåraste är att höra engelska skådisar uttala välkända franska gator och restaurangers namn med bedrövlig rotvälska. En del av serien är ju uppenbarligen filmad i Paris, kunde dom inte övat lite med någon fransk filmanställd? Förutom hästarna var det ändå påskens höjdare.

  Nu ska jag tillbaks för att på lördag se Bold Eagle på Enghien. Det ska bli sol och 18 grader.

 2. Det svåraste med trav är å va bra tränare,köra jättebra hästar är inte så svårt som många experter vill få det till. Dom hästarna hjälper till självmant. Kusken ser väldigt bra ut när hästen är bra å vice versa. Är Björn lika bra tränare som kusk å har fingertoppkänslan va han ska göra ?

 3. Kul med synpunkt om Maigret, läst alla också. Atkinson hade jag dock lite svårt med och led också av uttalet. Det är ju skådespelare och de har ju talet som en av sina yrkesegenskaper.

  Bäste Maigret är Rupert Davies från 60-talet, men det kan ju bero på att jag var 12 år då och det blir nostalgiskt. Den finns utgiven på DVD men dubbad till tyska!
  Men Vincennes förekommer i en del böcker men då mest för att illustrera att pengar spelats bort.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar