Påsk verkar vara något som Peter Untersteiner gillar. Jag vet inte om det blir så mycket sill, öl och snaps hemma i Untersteiners hus men han kan i varje fall fira högtiden med ädla segrar.

Långfredagens firande stod Poet Broline för och igår var det Carabinieri som förgyllde Peter Untersteiners påskafton.

I Prins Carl Philips lopp på Färjestad vann alltså Peter med Poet Broline som svarade för en imponerande årsdebut. Accelerationen bakom startbilen är oerhört fascinerande att se och Poet Broline visade nu att han mycket väl kan vara med i några av de riktigt stora sprinterloppen under året. Även om Peter Untersteiner efter loppet sa att han helst håller sig till femåringsloppen med sin springare

I Carabinieri tror jag Peter Untersteiner har en häst som kan gå rakt upp i eliten. Igår såg sexåringen oerhört läcker ut när han vann på Vincennes. En rejäl långspurt förde honom till en lätt seger före Opitergium. Franck Nivard körde nu Carabinieri för andra gången. Den förra startens andraplats byttes alltså ut mot en seger igår.

Vincennes är nog en bana som passar Carabinieri perfekt. Sexåringen missgynnas inte där av att han inte är särskilt snabb från start. På två veckor har Carabinieri sprungit in nästa 400.000 kronor på kolstybben.

Det är inte särskilt svårt att gilla den här hästen. Den kämpablöd som Carabinieri visar upp är sånt som går hem hos många. Inställningen till jobbet kan mycket väl föra Carabinieri upp i eliten. Jag tror att den här hästen får sitt definitiva genombrott i år.

Det är ingen djärv gissning tro att Carabinieri fått sin kämpaglöd från pappa Wellino Boko.

Carabinieri kan vara en häst för de riktigt stora loppen när det handlar om medel eller längre distanser. Jag hade gärna sett Peter Untersteiners häst som en uppstickare redan i Olympiatravet. Tyvärr hindrar snåriga regler Åbys sportchef Jon Walter Pedersen från att bjuda in Carabinieri.

Kanske kan Oslo Grand Prix eller Copenhagen Cup vara lopp där Carabinieri får plats?

Förresten, det här är inte bara en fantastisk häst, han bär också på ett häftigt namn.

Den 1 maj ifjol vann Oasis Bi Lotterian i Neapel. Sen dess hade han inför Klosterskogen Grand Prix igår gjort nio starter utan att vinna. Äntligen, kan man nu säga. I de allra sista stegen lyckades Oasis Bo fånga in tappre Thai Broadway precis på mållinjen.

Efter loppet sa segerkusken Erik Adielsson om Oasis Bi:

”En drömhäst att köra”.

Så tycker nog de flesta av kuskarna som under åren har kört Oasis Bi som trots sina nio år inte verkar lida av några ålderskrämpor. Det här var förresten tredje gången som Oasis Bo vann storloppet på racerbanan Klosterskogen. En seger som är värd 300.000 norska kronor.

Den synnerligen vackre hingsten har nu tjänat 16 miljoner kronor.

Fredrik Persson verkar ha vaskat fram ett nytt guldkorn i fyraåriga Ultra Bright. Igår tog Fredrik långturen från Kalmar till Gävle där han vann Påskägget med sitt fina sto efter Zola Boko.

Eftersom Ultra Bright inte är anmäld till Drottningens Pokal är siktet inställt på Stochampionatet. Det lopp som Fredrik vann med Viola Silas för sju år sedan. Nu får Fredrik alltså en ny chans.

Till sist: Adrian Kolgjini hade länge en tung dag på Klosterskogen. Först galopperade Rigel Face bort sig sedan gav Quick Fix upp helt i ledningen i Klosterskogen GP. Till slut blev det ändå en seger när Face Ribb vann Thai Tanics Äreslopp med 125.000 norska kronor i förstapris. Tydligen tyckte någon på atg-live att den segern inte var värd så mycket. När 400 meter återstod av loppet gick nämligen ridån ned för oss som tittade på.

LP

Bilder från Färjestad: Kanal 75.

EN KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar