När den norska läkaren Tina Dale Brauti krävde Anna Forssell på drygt 145.000 kronor behövde Anna en advokat. Hennes första tanke gick då till Staffan Uvabäck.

– Jag kände ju Staffan sen tidigare och vet att han är en duktig advokat. Därför ville jag gärna ha honom som min advokat, säger Anna.

Så blev det dock inte. Staffan Uvabäck var nämligen redan engagerad av Anna Forssells motståndare.

– Jag fick då tips av en kompis om Anette Johansson, därför blev det hon, Anna.

Om inte Tina Dale Brauti hade anlitat Staffan Uvabäck hade han sannolikt sagt ja till att försvara Anna Forssell.

I synnerhet då de två haft en god relation genom åren.

– Jag har alltid tidigare haft respekt för Anna som en seriös travtränare, skriver Uvabäck i ett sms.

 

”Tidigare” alltså. Nu finns den respekten uppenbart inte längre. Självklart beroende på att Staffan Uvabäck i det här målet står på Tina Dale Brautis sida. Precis som en advokat skall göra; ta till vara på sin klients intressen.

I en artikel här på trottsport, efter domen i torsdags, berättade Anna Forssell att hon bjudit 150.000 kronor för hästen trots att flera veterinärer dömt ut honom som tävlingshäst. Ungefär samma belopp som Anna krävdes på för träningsavgifter i nio månader. Tina Dale Brauti avböjde budet och ersattes senare med en halv miljon kronor från ett försäkringsbolag, varav 450.000 kronor var en livförsäkring för hästen Crazy Good Pepper.

Lite cyniskt kan man säga att Tina Dale Brauti gjorde en bra affär som tackade nej till Anna Forssells bud. Åtminstone mätt i ekonomiska termer.

– Naturligtvis valde inte ägaren frivilligt att avliva hästen. Ansvarig veterinär tog det beslutet. Som du vet så obducerades hästen då Anna inte ville medge att han hade någon skada. Obduktionen bekräftade de dubbla gamla frakturerna i vänster framknä, säger Staffan Uvabäck.

Advokat Uvabäck anser att något har blivit väldigt fel oavsett vem som slutligt är ansvarig.

Det är trist att Anna inte kan acceptera det, säger Uvabäck.

Samtidigt påpekar Staffan Uvabäck att han gillar Anna Forssell.

– Men ibland kan man klanta till det. Det gör säkert både du och jag också ibland, säger Uvabäck.

Ett påstående som inte går att säga emot.

När jag hävdar att jag inte kan tro att Anna Forssell tränat en häst i nio månader trots att han varit allvarligt skadad, att hon med berått mod tränat en halt häst under lång tid, håller Uvabäck med:

– Det tror inte jag heller. Men för ansvar krävs inte avsikt, bara oaktsamhet eller på ren svenska, slarv.

Sannolikt får vi vänta på vad hovrätten kommer fram till innan vi kan sätta punkt för den här historien.

Ändå kan jag inte slita mig från tanken hur det hade låtit om Anna Forssell hade hunnit paxa Staffan Uvabäck före Tina Dali Brauti.

LP

Läs också:

Hästen dog i onödan

”Vi överklagar”

4 KOMMENTARER

  1. Är inte det minsta påläst i det här fallet, men är det inte i grund och botten som det brukar vara i sådana här sammanhang – Brautis försäkringsbolag vs Forssells?

  2. Filmen som ägaren har på ett snabbjobb strax före flytt? Intresserad av den! Det borde fler parter vara.

  3. Tina Dale Brauti ersattes redan med 450.000 kronor från sitt försäkringsbolag för hästen. Varför skall hon försöka förstöra sin väninna Anna Forssell sitt liv och verksamhet för 140.000? Hon har även polisanmäld Forssell för djurplågeri! Hämd? Hur skall travsporten överleva om tränare blir stämd strax en häst blir skadad?

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar