Långfredagen, som förr i tiden var hur tråkig som helst, bjuder idag på många godbitar, framför allt V75-omgången på Färjestad. Den har ju av tradition blivit en av vårens största travdagar där en och annan Elitloppshäst har fötts.

Kanske kan det bli så även idag. I den avslutande V75-avdelning, Prins Carl Philips lopp, finns nog några tränare som har elitloppsambitioner.

Det har snöat i Värmland och just nu är det ovisst hur banan blir. Det kan tvinga tränarna att ändra på sina planer när det gäller balansen på hästarna.

Här är i varje fall lite spekulationer inför dagens tävlingar:

 

Nyckeltränare

Veijo Heiskanen åker till Färjestad med flera topphästar och det skulle förvåna om han inte återvänder hem till Västkusten med en eller ett par segrar.

Singelstrecket

Det hämtar jag ur Veijos hästbuss, nämligen Schatzi Fayline i den femte avdelningen. Det fyraåriga stoet satt fast senast, fick ett blytungt lopp i starten innan och vann övertygande för tre starter sedan. Stoet har mött stenhårt motstånd i sina senaste starter och den här gången går hon ned i klass. Jag tror inte någon kan stå emot hennes styrka här.

Låset

Här är Veijo Heiskanen åter inblandad. Hans R.K. King borde runda hela gänget i den andra avdelningen. Jag räknar med att hästen passar fint med offensive Jens Laursen i sulkyn. Dock vill jag gardera med Stefan Melanders USA-import Dice Man som nu gör debut på svensk mark. Träningsrapporterna är i varje fall goda.

 

Måstestrecken

Mjölner Fokus är ganska lite streckad i den tredje avdelningen. Jag blir inte förvånad om han leder det här loppet från start till mål.

Veijo Heiskanen igen, det här gången med Lubeck i den fjärde avdelningen. Fyraåringen har siktet inställt på Kungapokalen och kan mycket väl räcka i det här loppet.

Target Kronos har nu två lopp i kroppen och om det går att köra barfota idag blir han mycket intressant i den sjunde avdelningen. Här har vi ju en häst som har nämnts i elitloppssnacket. Jag tror läget kommer att passa Adrian Kolgjini och hans häst ganska bra.

Roliga streck

Gematria (V75-1) var klen i V75 på Momarken. Hon kan betydligt bättre och om det här loppet går utanför Pasithea Face och Otrobanda är Gematria det givna tredjestrecket.

Ulsrud Troll är ute över rätt distans i den tredje avdelningen. Han kan bjuda på en jätteskräll.

Mellby Espri är lite borttappad bland spelarna. Från ett fint läge kan han han skrälla.

Överstreckad

Iona Hanover har visserligen vunnit i åtta av sina 13 starter men möter tufft motstånd idag. Även om hon kan vinna tycker jag nog att hon lite väl mycket streckad. Just nu på 44%.

Till sist: Missa inte Prix Jean Riaud på Vincennes med hästar som Belina Josselyn, Up And Quick, Lionel och Your Highness. Starttid är 20.15.

LP

 

 

 

EN KOMMENTAR

  1. Jag blev lite paff idag – var på plats på Färjestad och skulle spela en lunchdubbel. Det gick inte att spela i lopp 2 och 3 som det ju brukar vara. Leta upp LD på mobilen och det visar sig att de två loppen hade gått på Eskilstuna tidigare samma dag. Varför vill inte ATG att vi ska spela på lunchdubbel längre på V75-dagar?

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar