Som vinnare av Olympiatravet ifjol har Your Highness en friplats i årets upplaga. Frågan är om Björn Goop kommer att utnyttja den möjligheten?

I dagens genrep på Vincennes (Prix Jean Riaud) svarade Your Hihgness för en ganska blek insats när hon blev sjua i ett lopp som Prix d´Amerique-tvåan Belina Josselyn vann.

David Thomain gav Your Highness ett lugnt och fint lopp mestadels i tredje par utvändigt. Björn Goops sto blev ändå rejält trött över upploppet och tappade då många längder på täthästarma

Möjligen kan den långa distansen (3550 m) ha missgynnat Your Highness? Ändå är det nog så att hon är en rejäl bit från den form som under en period gjorde henne till en av världens bästa hästar.

Your Highness slutade alltså sjua. Hon kunde inte ens plocka ned Robert Berghs Udos Oilers över upploppet. Det här var den andra starten för Your Highness efter det långa uppehållet och  flytten från Fabrice Souloy till Björn Goop. I den första starten blev hon femma när Jean Michel Bazires Aubrion de Gers vann före Lionel.

Idag vann Bazire igen. Den här gången med sin största stjärna, Belina Josselyn. Bazire körde ett lugnt och städat lopp och över upploppet hade Belina Josselyn inga större problem att plocka ned Valko Jenilot.

Daniel Redéns Lionel inledde med en kort galopp och fick sen ett ganska otacksamt lopp. Hästen höll bra som trea även om han blev rejält slagen av de två första.

Belina Josselyn vann 1.12,8/3550 meter (nytt banrekord). Lionel fick tiden 1.13,2 och Your Highness noterade 1.13,7. Förstapriset i loppet var 51.750 euro. Lionel tjänade 16.100 euro och Your Highness drog in 1.150 euro.

LP

4 KOMMENTARER

  1. Hon gick bättre i den förra starten,dålig dag? Distans? Ta hem hon till svergie så tänder hon nog till. Kanske inte trivs så bra där ändå.

  2. Med det loppet hon fick så tvivlar jag på distansen var ett problem. Har helt enkelt ingen form eller så är hon trött på Vincienne!

  3. Tomt i tanken. Uppenbart vad det beror på. Vann hos souloy med raketbränsle.
    Slut på det nu. Förstår fortfarande inte hur han kunde få behålla första platsern ii Olympiatravet? Nånting gick inte rätt till där…

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar