Idag föll domen i Skaraborgs Tingsrätt i Skövde, i det mål som uttryckts som principiellt viktigt fall, var i en hästägare har krävt att återfå träningskostnader på cirka 145.000 kronor från travtränaren Anna Forssell.

Helt enkelt ett skadeståndskrav. I det att ägaren till hästen Crazy Good Pepper; Tina Dale Brauti genom Pepper Aktiebolag, anser att Axevallaproffset Anna Forssell (bilden) har tränat hästen Crazy Good Pepper trots att det enligt deras uppfattning finns underlag som visar att hästen hade en fraktur under just denna pågående träningsperiod. Vilket i sin tur ägarna Pepper AB anser ändat i att den ådrog sig såna sekundära skador att Crazy Good Pepper till sist tvingades avlivas.
Och som sagt – av den anledningen har Pepper AB krävt tillbaka sina nerlagda träningsavgifter av Forssell.

Vilket i sin helhet bestridits av Stall Anna Forssell AB, genom ombudet advokat Annette Johansson.

Och idag föll som sagt domen, där Tingsrätten meddelar att käromålet ogillas.
I domen står att läsa:

”Tingsrätten finner att Pepper Aktiebolag inte har styrkt att Crazy Good Pepper under den tid som hästen vistades hos Anna Forssell visat sådana tecken på skada att Anna Forssell uppmärksammat eller borde ha uppmärksammat Crazy Good Peppers primära eller sekundära skada. Åtalet ska därför ogillas”.

Tina Dale Brauti genom Pepper Aktiebolag ska ersätta Stall Anna Forssell AB rättegångskostnader med 60.330 kronor. Av beloppet avser 56.250 kronor ombudsarvode (advokatens).

Henrik Ingvarsson

Läs också:
https://www.trottosport.se/2017/03/16/uvaback-ett-komplicerat-mal/

 

2 KOMMENTARER

  1. Står det verkligen ”åtalet”? Det borde vara ”käromålet” eller ”yrkandet”? Åtal sker bara i brottmål.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar