Vi har vetat det. Att han, som det brukar heta, är folkkär.

Att han berör. Gillas. Älskas. En vinnare gör nästan alltid det.
Men även bortom det stadiet är det liksom någonting ytterligare, ja ett snäpp till … helt uppenbart.

För att han till exempel alltid gör sitt, trots att allting kanske inte alltid till hundra procent stämmer, ja även det har vi på sistone diskuterat, debatterat, ältat, in i minsta molekyl nästan och det är inte vilka hästar som helst vi gör det med.

Och att han aldrig har varit sämre än trea, och att han ifjol vann varenda jädrans lopp han startade i och han har vunnit ett av de mest spektakulära Elitlopp världen skådat.

För – att han är Nuncio.

Ja, häromveckan hade Stefan Melander ju besök av en familj som gått så långt att de döpt sin son efter denna unike individ.
Pappan Thomas Hultin var lyrisk över att äntligen få träffa sin favorithäst tillsammans med sonen Nuncio.
– Vi har väntat till pojken är någorlunda stor, så han är lite mer medveten. Han är drygt tio månader gammal nu. Jag har följt hästen Nuncio sen Stefan köpte honom. Jag vet inte varför det blev så här, det har spårat ur, det är någon bisarr kärlek jag känner till hästen, sade pappa Thomas Hultin till Trav365.

Men därifrån till att Nuncio, hästen alltså!, också lyckas med konststycket nästla sig in på familjesidorna i Dagens Nyheter, det är trots allt ytterligare ett snäpp upp på stegen. På platsen normalt Jan Malmsjö, Therese Alshammar, Bruno K Öijer och Svenska Akademins just för tillfället ständige och den typen av knickedicker huserar.

Denna torsdag nämligen alltså; Nuncio, som i ett ”hemma-hos-rep” av DN:s Hans Kronbrink på gården i Enköping gratuleras för att han den 17 april blir – sex år.

Folk får gärna rätta och påminna, men ingen annan travhäst har väl lyckats med detta konststycke. Inte ens Legolas väl…

Nuncio, till och med kanske större än vi själva – vi förblindade i travet – förstår.

Henrik Ingvarsson

Foto Nuncio på Nuncio: KANAL75

EN KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar