Tine Dale Brauti överlägger med Staffan Uvabäck i en paus under förhandlingarna i Skövde Tingsrätt.

För bara ett par timmar sedan kom domslutet i Skövde Tingsrätt om att åtalet mot Anna Forssell ogillas. Men redan nu står det klart att domen kommer att överklagas.

– Det är självklart, jag har redan kommit överens med min klient om att överklaga tingsrättens dom, säger advokat Staffan Uvabäck.

Staffan Uvabäck företräder Tina Dale Brauti (Pepper AB) som har yrkat på att Anna Forssell skall återbetala träningsavgift för nio månader på totalt 145.000 kronor. Tine Dale Brauti hävdar att Anna Forssell tränade hästen Crazy Good Pepper trots att denne var allvarligt skadad.

Idag kom alltså domen i Skövde Tingsrätt där Anna Forssell frias. I domen står bland annat att  att det inte går att fastslå att de frakturer, som senare upptäcktes, har inträffat under den tid som Crazy Good Pepper vistades hos Anna Forssell.

– Tingsrättens bedömning om var skadan inträffade kan jag till nöds acceptera att det är svårbevisat även om jag är säker på att det inträffade hos tränaren, säger Staffan Uvabäck.

Däremot tycker Uvabäck att det är märkligt att Anna Forssell inte upptäckt skadan under de nio månader när hästen tränades hos henne.

Att Anna Forssell inte märkt av skadan eller borde märkt av skadan så att hon hade låtit en veterinär titta på hästen under nio månaders träning är ju fullständigt nonsens. Enligt min uppfattning, med hänsyn till tränarens vårdplikt, är det direkt i strid mot alla djurskyddsregler, säger Uvabäck.

LP

Läs också:

Åtalet ogillas

Röster om domen

2 KOMMENTARER

  1. Insatserna höjs nu och de totala advokatkostnaderna efter överklagande och hovrättsdom lär förmodligen hamna på kanske uppemot 2 miljoner och sedan tillkommer det övriga ( om det nu blir fällande dom i nästa instans). Antalet skadeståndsmål kring travet växer ständigt och som jag skrev i ett tidigare inlägg så borde man införa skiljenämnd där parterna accepterar skiljenämndens beslut. Att försäkringsbolagen inte kräver detta är konstigt, jag förmodar att Forssell har försäkring och själv inte behöver betala i slutändan.

    Det finns ju en orsak till att skiljenämndsförfarande används mer och mer i komplicerade skadeståndsfrågor och det är just kostnaden, att sedan en erfaren jurist förmodligen gör en bättre bedömning än politiskt tillsatta nämndemän är ytterligare ett skäl.

  2. Tror du skiljedom är billigare? Kostar mycket mer då man även måste betala nämnden. Oftast dömer de heller inte utan det blir förlikning.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar