När åtminstone jag trodde att Jon Walter Pedersen spelat ut sitt enda franska kort plockade Åbys sportchef fram ett nytt ur rockärmen.

På kortet står  det Voltigeur de Myrt, och helt plötsligt sitter Pedersen med en betydligt starkare hand inför Olympiatravet.

När Jon Walter presenterade Black d’Avril kändes det lite som om Jon Walter hade en ganska svag hand och försökte bluffa till sig potten. Nu, helt plötsligt, är hans hand mycket mer intressant

Inte för att Black d’Avril är en lanka, men ändå, han är inte i samma klass för Voltigeur de Myrt. Här har Jon Walter tryckt ut ett farligt kort.

Jag minns väl hästen i Prix d´Amerique 2015. Hans kusk, Gabriele Gelormini, gjorde då något som såg ut som en segergest. Troligen kändes den överraskande andraplatsen som en seger när Up And Quick vann?

Även i år var Voltigeur de Myrt med i Prix d´Amerique. Där fick han nöja sig med en undanskymd placering som åtta. Två veckor senare blev han trea i Prix de France, bakom Bold Eagle och Timoko men före hästar som Call Me Keeper, Propulsion, Anna Mix och Un Mec d´Heripré.

Ifjol blev Voltigeur de Myrt tvåa i Lotteriloppet i Neapel bakom Oasis Bi. Tränaren Roberto Donati (bilden) siktade på det loppet även i år för sin åttaåring efter Opus Viervil. Så ändrade Donati sin plan och tackade istället ja till Åbys inbjudan.

Voltigeur de Myrt var med i Olympiatravet redan för två år sedan. Han blev då trea bakom vinnaren B.B.S. Sugarlight och Oasis Bi.

Numera är det tränarens son Lorenzo Donati som kör hästen. Lorenzo har vunnit 34 lopp i sulky och 36 i monté på totalt 1079 lopp. I år har han dock bara vunnit ett enda lopp på 70 starter.

En orutinerad kusk alltså, men en välmeriterad häst.

LP

Övre bilden: Kanal 75.

EN KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar