V64-omgången på Mantorp igår blev gaska enkel. Ändå tog ett system hem drygt en halv miljon kronor. Det rätta systemet var nämligen en så kallad flerbong med hundra rätta rader. När vinnaren dessutom spelade enbart för sex rätt blev systemet värt 561.500 kronor.

Efter den femte avdelningen på Mantorp var V64-värdet uppe i 1.433 kronor. Då vann Carmine Am, streckad på tolv procent. Ändå steg värdet, och utdelningen, bara till 2.246 kronor för sex rätt. Vilket förvånade många spelare.

Skälet till den lite magra utdelningen var att Carmine Am var streckad (singel?)på den flerbong som nu tog hem större delen av potten för sex rätt.

Carmine Am var 2013 den dyraste hästens som såldes på Kolgjini Sales. Köparen fick betala 1,6 miljoner för sonen till Muscle Hill och Alltid V.G. Hästen gick i träning hos Markus Svedberg.

Några större framgångar har det dock hittills inte blivit för auktionsdyringen. Inför gårdagens start hade Carmine Am vunnit i två av nio starter och tjänat 167.000 kronor. Den senaste segern tog Carmine Am i september 2017, som treåring.

Inför loppet igår hade Carmine Am inte startat sedan den 13 juni ifjol. Men den nu femårige valacken var väl förberedd inför sin come back. Markus Svedberg visste vad han hade att köra med och avancerade tidigt mot täten. Väl där var Carmine Am helt överlägsen. Ingen av konkurrenterna kunde haka på.

Markus var mycket nöjd med sin häst igår och på hans hemsida står att läsa:

Han var nära att kvala in till kriteriet som treåring och efter det har det mest strulat för 5-åringen. Men nu är han tillbaka med besked. Markus var mycket nöjd med honom och han kom i mål med oryckta tussar och krafter kvar. Nu hoppas vi att han får hålla sig frisk för då får han ett mycket fint år!”

Till sist: Lite senare på kvällen hade Wild Honey en ren uppvisning när hon nu gjorde sin första start i sedan i december på svensk mark. Sedan dess har Daniel Redéns häst gjort tre starter på Vincennes, hon var ju bland annat med i Prix d´Amerique.

LP

 

 

 

9 KOMMENTARER

 1. Du glömde skriva vad Marcus gav för info till spelarna innan loppet.
  ”Jag kommer att köra snällt och bryr mig inte riktigt hur han placerar sig. Jag skulle bli oerhört nöjd om han fungerar och kommer i mål på ett bra sätt.”

  • Jag kollade inte sändningen igår, men om han sagt det som Filip skriver så är det hela en klassisk spelstöt.

 2. Var verkligen Carmine Am spik? Det är misstänkt låga eventuella utdelningar på t.ex. 8 Francesko Boko också.

 3. Oavsett om spelkupp eller inte kan bevisas som många misstänker. Det kan väl bara ATG svara på eller hur får ni fram exakta siffror på spelandet?

  Är det ok att uttala sig så här innan loppet ”Jag kommer att köra snällt och bryr mig inte riktigt hur han placerar sig. Jag skulle bli oerhört nöjd om han fungerar och kommer i mål på ett bra sätt.”

  …och sedan nästan direkt styra på i tredjespår, trots att det är en häst framför i tredjespår (vilket är ovanligt att göra), sedan köra för spets och bara köra undan och vinna hur lätt som helst. Visst kan en kusk ändra sig efter hur en häst känns mm men här körde ju Markus som att han visste att hästen skulle vinna oavsett hur loppet kördes, bara han inte blev kvar i kön. Erfarna spelare vet att man ska ta intervjuer mm med en nypa salt men det här fallet är ju extremt.

  Om det är något som skadar travsportens anseende så är det verkligen sådant här. Särskilt bland de hobbyspelare som travet verkligen behöver långsiktigt.

 4. Som svar till er som reagerade på intervjun innan loppet. Jag förstår att det låter korkat så här i efterhand. Men det är bara ett bevis på att allt kan ändra sig när loppet går iväg. Normalt sett är han lite trög i lopp men igår tog han i och blev alldeles för pigg så jag fick dra ihop han för mkt och då får han svårare att trava. Tänkte därför att jag låter han välja tempo och att jag skulle bli släppt till ledningen. Nu tog det tid innan vi kom fram och då fick jag istället köra för att komma förbi Tony Wallin. Väl i ledningen så kändes han så pass stark och fin så det fanns ingen anledning att pulla upp. Hade ALDRIG trott att loppet skulle bli som det blev men jag förstår såklart irritationen. Jag ber däremot inte om ursäkt för vi kuskar och tränare kan inte alltid veta på förhand hur det utvecklar sig i loppen.

 5. Bra Markus Svedberg och gratis att haästen såg så fin ut!

  Om man som spelare tycker att hästar alltid skall springa som förutsett så får man väl hålla sig till virtuella hästar. Om det skulle vara en ”spelstöt” som någon skriver så hade väl det varit en spik och inte garderat.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar