Foto: Stalltz.se

I onsdags flaggade Stefan Melander för att Nunico skulle starta i Olympiakvalet på Romme på söndag.

Så blir det inte, när anmälningstiden gick ut vid lunchtid igår fanns inte Nuncio med bland de anmälda hästarna.

Det var i sin krönika i Expressen som Stefan Melander berättade om sin plan för Nuncio, att han skulle starta på Romme. Dock med ett förbehåll: ”om träningen är bra under veckan”.

 

Uppenbart är Melander inte helt nöjd med sin ögonsten. Därför ändrades planen och Nuncio får stå över Romme på söndag.

Det väcker förstås farhågor inför Olympiatravets final på Åby den 29 april.

Kari Lähdekorpi har i vår podd framfört synpunkter på hur Nuncio har sett ut i sina starter hittills i år.

– Jag tror inte att Nuncio startar i finalen, sa Kari nyligen.

Det är möjligt att han får rätt. Hur som helst, även om Nunico redan är inbjuden så har matchningen mot finalen inte gått som på räls för Stefan Melander. Att Nuncio förlorade mot Kadett C.D. var förstås en missräkning även om Melander försöker hålla masken.

Inte heller är det optimalt att gå direkt till finalen utan ett lopp under fyra veckor. Stefan tyckte ju efter förlusten senast att hans häst hade fått för enkla lopp tidigare i år. Det tyder på att Stefan gärna vill ha tuffa lopp för att Nuncio skall hitta den rätta formen.

Nu har Stefan Melander fler topphästar än Nunico i sitt stall. Volstead är en god ersättare och han kan mycket väl vinna uttagningsloppet på Romme där D.D’S Hitman också gör en intressant start. Petri Puros häst imponerade ju rejält när han vann på Jägersro i lördags.

Visst finns det många spännande hästar men en olympiafinal utan Nuncio vore som en 100-metersfinal utan någon amerikan.

Till sist: Trodde aldrig att jag skulle sitta upp halva natten för att titta på två golfspelare men det gick helt enkelt inte att slita sig från tv-soffan. Egentligen är det synd att det skall finnas en förlorare i en sådan duell.

LP

Övre bilden: stalltz.se

 

 

 

 

10 KOMMENTARER

 1. Ja, det kommer bli en start i Olympiatravet för Nuncio. Att Tarzan vill försöka kvala in Volstead till loppet är väl helt naturligt med tanke på hur bra han var bakom Nuncio förra månaden. Nuncio kommer dock inte starta innan dess eftersom det inte finns några lopp att starta i förutom gulddivisionen på Umåker veckan efter. Om Tarzan känner att Volstead kan tjäna bra pengar i Olympiatravet så får vi helt enkelt vänta tills den 29 april för att se Nuncio igen.

 2. Jag som brukade älska denna blogg. Tyvärr har vi sett hur journalistiken utvecklats från grävande, granskande till någonting som hör hemma i Se & Hör och dylika blaskor. Ständiga slag under bältet, antaganden, rena och skära spekulationer som presenteras som sanningar. Som Andreas Jönsson nämner i sitt inlägg: ”Varför han inte startar finns att läsa på aftonbladets sida”.. Jag tycker Tarzans förklaring låter både sund och smart.

  Tack och lov finns det skolor som redan börjat utbilda elever från tidig ålder i det så viktiga ämnet ”Källkritik”.
  Jag undrar om ni överhuvudtaget kontaktar tränare/aktiva vid sådana tillfällen eller om ni skjuter från höften vid varje blogginlägg (?).

  Nu återstår att se om dett inlägg blir publicerat eller ej. Jag har fått uppfattningen av att kommentarer som anses obekväma aldrig ser dagens ljus (Hoppas innerligt att jag har fel).

  Mvh Ola nilsson

 3. Mörk anmälan gäller bara vissa? Först gå ut med att Nuncio ska starta på Romme för att skrämma bort så många som möjligt och sedan anmäla Volstead istället. Inte så snyggt tycker jag.
  Olympiatravets final ser riktigt ihålig ut så här långt.

 4. Alla ni som klagar på det som bloggas, mitt enkla råd är att strunta i att läsa Trottosport istället för ständiga klagosånger. Men min syn är att mycket som skrivs här aldrig skulle dyka upp i annat travmedia ( exempelvis det senaste med samarbete med en klart tveksam partner). Travronden är för nära ATG/ST även om jag tycker att man överraskat positivt med skribenter som Richard Hansson. Sulkysport skulle nog kunna gräva men man är i lanseringsfas och måste nog fokusera helt på andra delar för att locka prenumeranter.

  Jag förvånas ofta att just travet har så många som reagerar starkt om något negativt tas upp, oberoende om det som skrivs är obefogat eller ej så är lösningen inte att sopa det under mattan. Flera travtränare ( Uffe O, Robert B etc) har också framfört kritik när negativa åsikter dyker upp och menar att det skrämmer bort spelare. Om en verksamhet ska utvecklas så brukar bästa sättet vara att åsikter bryts snarare än att alla ställer sig upp och applåderar.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar