De flesta har varit eniga: ingen häst från Fabrice Souloy eller hans målvakt Philippe Billard är välkommen till de svenska storloppen.

Nu har Jägersro sett till att dörren öppnas igen med sin nya sprinterserie. En serie som kommer att innehålla tre lopp i Frankrike och så Hugo Åbergs memorial på Jäersro.

Sulkysport. se (Åbergs) har skrivit om den nya serien, Challenge du Trot á Grand Vitesse 2017. Fyra lopp ingår, de två första i Frankrike, det tredje i Malmö och så det avslutande loppet i Frankrike.

Loppen det handlar om är:

Criterium de Vitesse Basse Normandie i Argentan den 29 april där den totala prissumman är 110.000 euro.

Prix Europole de Competitive i La Capelle den 9 juli där det är 100.000 euro i prissumma.

Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 27 juli med 1.750.000 kronor i prissumma.

Grand Prix General du Conseil i Cagnes-sur-Mer den 26 augusti med 180.000 euro i prissumma.
Vinnarna av de två första avdelningarna  i serien blir automatiskt inbjudna till Hugo Åbergs Memorial. Vinnarna i de tre första loppen får en friplats i det avslutande loppet.

Om en och samma häst startar i alla fyra loppen, och vinner i tre av dem, utgår 50.000 euro i bonus.

– Jägersro har alltid strävat efter att ha ett starkt internationellt utbyte och det här är ett led i den satsningen. Samarbetet känns också väldigt naturligt eftersom vi sedan många år haft ett fint samarbete med Cagnes-sur-Mer, på senare år genom World Summer Cup Junior, säger Kent Öhlander, vd på Jägersro, i ett pressmeddelande.

Självklart är syftet gott, men Jägersro bäddar samtidigt för att den avstängde Fabrice Souloy får chansen att vara med i Hugo Åbergs memorial. Någon av hans hästar kan mycket väl vinna något av de två första loppen i serien, eller rent av båda.

LP

11 KOMMENTARER

  1. Om han kommer hoppas jag att det är så mycke stake i dom svenska tränarna arr dom bojkottar loppet.

  2. Menar ni på allvar att svenska banor inte ska ha samarbete med franska banor därför att Souloys målvakt kan tänkas anmäla.Då lär det bli väldigt lite internationellt utbyte framöver. Är det ok att svenska tränare anmäler till lopp ute i europa där Souloys målvakt kan tänkas anmäla? Problemet ligger inte där utan att det inte finns ett regelverk som förhindrar målvakter. Vad gäller sådant regelverk är Norge bäst i klassen.

  3. Kanon!
    Spännande att få se dom franska Monster!
    Alla Hästar i Billards träning har väl inte haft olagliga mängder preparat i sig?
    Un Mec, mfl…

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar