Den franske tränaren Franck Leblanc vill gärna ha ett wild card till Olympiatravet för sitt yrväder Anna Mix. Hon som blev trea i loppet ifjol.

Samtidigt planerar Leblanc att skicka sitt sto i träning till Sofia Aronsson. Det skrev Travronden om igår (Anna Mix till Sofia). Hos Sofia hade ju Anna Mix fina framgång förra sommaren. Hon vann bland annat EM för ston och ett lopp i gulddivisionen på Axevalla.

För att kunna få plats i Olympiatravet måste dock Anna Mix antingen kvala in via ett av försöken, eller att få ett wild card av Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

– För att jag skall kunna dela ut ett wild card krävs att Anna Mix är i träning utomlands. Hästen kan alltså inte bli inbjuden om hon tränas av Sofia Aronsson, säger Jon Walter Pedersen.

Enligt Pedersen planerar Franck Leblanc att komma till Sverige med Anna Mix två dagar före Olympiatravets final, den 27 april alltså. Om hon blir inbjuden. Efter Åbyloppet den 29 april kommer Anna Mix i så fall att stanna kvar i Sverige för att tränas av Sofia Aronsson.

Anna Mix har haft en vinter med brokiga resultat. I Prix de Bretagne svarade Anna Mix för en makalös insats när hon trots en missad start kom tillbaka och slog av Propulsion till seger. I Prix d´Amerique blev det däremot helt nattsvart. Som flera gånger tidigare vägrade Anna Mix att volta och hon tvingades lämna banan utan att få vara med i loppet.

Nu siktar alltså Franck Leblanc (bilden) på att låta henne tävla i Sverige igen. Och precis som tidigare blir det hos Sofia Aronsson på Bjertorp som hon skall tränas.

Återstår att se om Anna Mix får vara med i Olympiatravet innan hon byter tränare?

Jag vill gärna påpeka att hon är inte inbjuden än, så att det inte blir några missförstånd, säger Jon Walter Pedersen.

Till sist: I fredags blev Lionel inbjuden till Olympiatravet. Dagen efter gjorde den norske hästen ett mycket bra lopp när han blev tvåa i Prix du Bois de Vincennes bakom favoriten Aubrion du Gers. I Olympiatravet kommer Lionel att köras av sin delägare Göran Antonsen.

LP

 

 

 

 

7 KOMMENTARER

 1. Lionel N.O.* (NO)
  NO-10-5395
  Färg
  Kön
  Född
  Ras
  Avelsindex
  Inavelskoeff.
  fux
  hingst
  2010-05-31
  varmblodig travare

  Ägare
  Uppfödare
  Tränare
  Nessl Kjell Arne & Antonsen Göran
  Jensen Terje, Norge
  Redén Daniel, a-tränare, Solvalla

  Ej svenskregistrerad. Tillfälligt i Sverige för träning. Hur kan Lionel få inbjudan & inte Anna Mix ?

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar