När Prix Bold Eagle Sussie kördes i Avanches i Schweiz igår dök Pierre Pilarski upp där. Dock inte som prisutdelare utan som kusk.

Bold Eagles huvudägare var med i hästens eget lopp, ett amatörlopp. Någon framgång blev det dock inte och det höll på att gå riktigt på tok direkt.

Trots att Pilarkis häst Tiennou hade nummer nio ledde han den första volten. Nummer nio startade alltså från det spår som nummer ett har här hemma i Sverige. Från sitt perfekta läge reste sig Tiennou sig på bakbenen och det såg riktigt farligt ut. Pierre Pilarski lyckades dock få hästen på bättre tankar och till slut stack Tiennou iväg med de övriga  i loppet.

Den tioårige valacken hade dock ingen bra dag. Hur än Pierre Pilarski försökte så tappade Tiennou mark undan för undan och till slut kom han i mål som femtonde häst bland de 16 som var med i loppet.

I Frankrike har Pierre Pilarski kört 14 lopp sedan debuten 1982. Någon seger har det dock ännu inte blivit. Det senaste loppet Pilarski körde var i september 2008 då han blev sjua.

Kan det vara så att Pierre Pilarski tränar inför amatörmatchen mellan Sverige och Frankrike på Solvalla som körs på fredagen under Elitloppsveckan?

Samtidigt som Pierre Pilarski var i Schweiz kördes ett intressant storlopp på Vincennes, Prix du Bois de Vincennes där Jean Michel Bazires segermaskin Aubrion du Gers vann enkelt. Det var den sjuårige valackens sjunde raka seger.

Naturligtvis är den här hästen given för ett wild card i Olympiatravet. Dessvärre har Jean Michel Bazire tidigare deklarerat att det enda loppet han är intresserad av i Norden är Oslo Grand Prix.

Men tränare har ju ändrat sig FÖRR.

Däremot är Lionel klar för Olympiatravet. Även om Åbys sportchef Jon Walter Pedersen i mitten av förra veckan sa att han skulle vänta till efter gårdagens lopp på Vincennes innan han bjöd in hästen så kunde norrmannen inte hålla sig. I fredags fick kretsen kring Lionel en invitation från Åby.

Igår spurtade Lionel vasst till andraplatsen, bakom Aubrion du Gers, med Matthieu Abrivard i sulkyn. Det var ett kvitto på att hästen är i fin form.

Your Highness gjorde come back i samma lopp. Stoet som drabbades hårt i Kobolt-affären fick ett snällt lopp av Björn Goop. Hon skötte sig sedan ganska bra som femma. Jag kan tänka mig att Björn Goop var nöjd med hennes insats.

Möjligen blir det ett lopp till för Your Highness, Prix Jean Riaud på Vincennes den 14 april, innan hon få åka hem till Sverige för att försvara sin titel i Olympiatravet.

Till sist: Helt plötsligt vaknade Robert Berghs Opitergium till igen. Den nioårige sonen till Pine Chip hade inte vunnit lopp sedan april ifjol när han slog till på Vincennes igår. Trots en dålig start rundade Opitergium hela gänget i sin mäktiga stil till en säker seger för Tony Le Beller som nu körde hästen för första gången. En seger som är värd cirka 300.000 kronor och inte var särskilt väntad. Vinnaroddset blev nästan 30 gånger.

LP

 

 

4 KOMMENTARER

 1. Kolginis fin underhållning igår på V 75an.
  Det händer lite i loppen då ni är med,

  Travet är i underhållsbranchen ..med race (tävling) går det att locka in nya spelare.
  96 mille igår starkt ATG.

 2. Bandyfinal
  Slutspel i hockey
  VM kval i fotboll
  Lotto
  Alla internet spel
  Lets Dance

  Det var starkt med 96 mille ., fanns mycket att spela på …
  Travet lockar ej ungdomen ..,tyvärr.
  Loppen är stereotyp körda efter en fast mall av toppkuskarna.
  Därför behövs Kolginis

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar