Så där ja.

Snyggt agerat av Travronden och Solvalla måste sägas. Ytterst vackert. Vaket av i första hand de förstnämnda, som tjusigt ”kuppade” till sig en PR-viktoria. Valla var härligt rappa på tåget och Ronden lever i allra högsta grad…

Ja, alltså, som nappade på förslaget, kravet – det i all sin enkelhet – att John D Campbell naturligtvis ska komma hit och köra en sista gång, han som förförde oss den där högtrycksdagen 1988, med Mack Lobell, med sin svala och som det kändes tvättäkta entusiasm. Hänfördheten kring ”the crowd!”, som han liksom inte kunde sluta prata om. John, som alltså i juni avslutar sin kuskkarriär.

Så. Nu är det bara en sak kvar att lösa, höll jag på att säga. Vem betalar vakterna? Vem stöttar den saken, om nu Solvalla inte tycker det är värt det själva och tar sitt förnuft till fånga?

Jo, för som jag också tagit upp, Vallas knappast – den kan liksom inte vara det – särskilt genomtänkta beslut om att inte öppna upp Solvalla förrän klockan 10 på lördagen, istället för betydligt tidigare som varit fallet, det där morgonvakandet som är själva symbolen för Elitloppshelgen. Snudd på är hela grejen.
Man avbryter frivilligt en tradition, en ritual, en unikitet som byggts upp genom snart ett par generationer. Av sådant som ska gå i arv, ett arv som ska fortsätta rulla, för att man ska behålla det där – travsportsmässigt i denna värld – fullständigt unika. För att uttrycka det bryskt, det är snudd på hål i huvet att göra det.

Om det nu handlar om ekonomiska orsaker, vem kliver in och tar den PR-poängen?
Stöttar med den kostnaden. Travronden ”plockade” Campbell (vem som stått för vad har jag ingen aning om), så … vem tar grindarna – som är snudd på ännu viktigare när jag tänker efter… För Elitloppshelgens fortsatta kultstatus. För framtiden.

Ja, gå till tillbaka till 8.00 lördag och 07.30 söndag till och med när vi ändå är i farten.

Vem tar den bollen?

Henrik Ingvarsson

Foto överst: ERIK WIDÉN

11 KOMMENTARER

 1. Nu är du löjlig Henrik!
  Bara för att Du skrev att Du ville se Campbell så har du väl ingen ensamrätt på det?
  Eller hur skall man annars uppfatta ditt inlägg?

  • Om man verkligen vill missuppfatta något så är det inte så svårt. Du ”Observer” gör nu precis som när fan läser bibeln. Att du kan komma fram till att en sån synpunkt är inte bara löjligt, det är också enfaldigt.

   LP

 2. Det skimrar inte….det är spotlight på självklarheten att öppna kl.8.00 på lördag!
  Skälen är redovisade här. Vill bara understryka betydelsen. Vi är ett troget glatt gäng som ses varje år vid grindarna från 04.00( några ännu tidigare). Detta är en av årets viktigaste mötesplatser för oss. Vi löser inte bara världsproblemen, vi njuter av samvaron, förväntningarna, spekulationerna. En ”gryta” smockfull med positiv energi, travsportens genuina själ inmundigad med den förnöjsamhet som bara kan infinna sig där och då. Så sant Henrik!
  Gör om, gör rätt Solvalla😎❗

 3. Jaja, Tolka som du vill Lennart!
  Men Okej då, hade inga synpunkter på grindöppning men det fattade nog de som VILLE fatta det!
  Annars kan du väl förtydliga var i min text det framgått.

  • Det har varit uppenbart länge att du inte gillar vad vi skriver. Det spelar ingen roll om vad vi skriver eller hur vi gör det, du hittar alltid något att vara irriterad över. Jag brukar numera inte ge folk några råd men här skall jag göra ett undantag: Låt bli att läsa, plocka bort vår sida från din dator. Då kommer du att må mycket bättre.

   LP

 4. Är du full O?

  Vad är det för ensamrätt du pratar om?

  H skriver att det är snyggt agerat av Ronden.

  En del skall inte ha körkort.

  Och en del skall inte ha dator.

 5. Tycker som Henrik… Helt ofattbart att ens komma på tanken att öppna grindarna kl 10. Myroon kanske kan förklara hur man resonerade men det rimliga är att man hade otur när man tänkte… känns som enda tänkbara förklaringen.
  Och faktiskt…det är viktigare än att Campbell kommer att entren öppnar betydligt tidigare än vid 10 !!

 6. Självklart Campbell ska komma.
  När han och Mack gästade valla för många år sedan stod jag m ena benet i travets förunderliga världen och andra benet på väg bort från trav.
  Gud ske tack fick jag uppleva Mack, Sugarcane och Napolitano, då var jag fast.

 7. Tanke från gårdagens V75a:
  Har Ludde satt i system att försena starten?
  För att förstöra för andra ekipage.
  Händer att han gjort det under flertal V75 lopp.
  Ett elände med dessa försenade starter o uppstressade hästar.
  Dags att ST beivrar det hårdare än en femhundring.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar