Efter några kaotiska dagar, tveksamheter och märkliga turer, hävde Rommetravet idag den omtalade licensindragningen för amatören Natalie Örtlund. Den licens som i måndags drogs in av Dalatravet Rommes licenskommité; ett faktum och händelseförlopp som vi på trottosport plockade upp till ytan och var första medie att rapportera om.

Beslutet fattades efter ett möte tillsammans med Svensk Travsport (ST), detta enligt Expressen.

Det officiella beslutet till hävandet, som 22-åriga Natalie Örtlund fått via ett telefonsamtal under dagen, är att det anses finnas en jävsituation mellan Örtlund och veterinären Lars Åslund, vilken via Dalarnas Hästägareförening var en de fyra som var med och fattade beslutet i måndags. De övriga i kommitén var Kai Närhinen, sportchef, John Byström, Dalatravets tränarförening, och Britt-Marie Johansson, suppleant Dalatravet.

Ett smula märkligt skäl i sig, kan tyckas, av alla detaljer som känts konstiga i detta spektakel; Åslund har visserligen nyttjas för veterinära tjänster av Örtlund, men har bara varit en av flera olika veterinärer Natalie Örtlund använt sig av under sina år som amatör.

– Det var Sven Eriksson (operativ chef, Dalatravet, reds anm.), som ringde till mig och berättade om beskedet. Och vilket skälet var till att man hade ändrat sitt beslut. Jag tycker också att just anledningen är lite konstig, men är såklart jättejätteglad över beslutet. Det har varit en hemsk, omtumlande vecka som har påverkat mitt vanliga jobb som anställd i en skobutik mycket och på ett negativt sätt – och nu vill jag bara fortsätta med det och att ta hand om mina hästar igen, säger Natalie till trottosport.

Det hela bekräftas också på Svensk Travsport:
– Vid en granskning av beslutet uppkom att en av ledamöterna i den lokala licenskommittén som drog in Natalie Örtlunds licens kan misstänkas vara jävig. Det gäller den lokale veterinären som också behandlat Örtlunds hästar. Det får anses att han därmed inte kunnat fatta ett helt opartiskt beslut varpå vi från Svensk Travsports sida anser att beslutet bör upphävas, säger Göran Wahlman, förbundsjurist på Svensk Travsport.

En ny kontroll och prövning av Örtlunds licens ska nu ske framöver, och enligt Natalie har hon redan åtgärdat fem av de totalt sju punkter hon fick anmärkningar på när det gällde stallmiljön.

Expressen skriver att omprövingen av beslutet handlar om påtryckningar från ST:s sida, och att Romme fortsatt anser att det tidigare beslutet om indragen licens var det rätta.
– Vi står fast vi vårt beslut och ångrar oss inte, men nu vill ST ha det så här och därför blir det så, säger Kaj Närhinen till SportExpressen.

Henrik Ingvarsson

Läs också:

http://www.trottosport.se/2017/03/20/22-arig-amator-fick-licensen-indragen/

Rommes agerande är ett övergrepp

Foto: PRIVAT

7 KOMMENTARER

  1. Ingen kan iallafall anklaga ST:s berömde jurist för att sakna fantasi och uppfinningsrikedom när det gäller juridiska krumbukter för att slippa besvär.

  2. Cirkus Scott.

    Ju fler sådana här episoder travet involverar sig i desto mindre förtroende från de utomstående. Är det så man vill att travet skall uppfattas? Pinsamt…

  3. Jag har tyvärr en känsla av att hon inte får det så lätt nu, då Kaj och Burr blivit överkörda kommer dom leta efter alla möjligheter att ge igen. Jävfrågan har jag svårt att se, om Åslund inte skrivit under p.g.a hon är kund hos honom hade jag förstått. Att Kaj inte förstår att dom gjort fel och ger henne en ursäkt tyder på att han likt Trump går sin egen väg oavsett.

  4. Påminner inte Göran Wahlman om en annan Göran när det gäller att vara enfaldig och ryggradslös….nämligen Lambertz ?

  5. Offerkoftan fungerar fortfarande. Vi gråter ut lite, så kommer pöbeln till försvar. ”Högafflarna” har och kommer alltid att ha en sida på myntet…

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar