Är det nu det börjar ändå?

Ja, det är i synnerhet sådana här onsdagkvällar det smärtar, smärtar något kolossalt att sedan länge inte förfoga över någon hemmabana. Att ha blivit fråntagen den. Bestulen. Att det ser ut som det gör. Så fasansfullt som det gör. Jag skulle byta med vilken bana som helst nu för tiden, Skellefteås få men egna riktiga dagar, hit med dom. Jag tar dom rakt av, så får ni Solvalla…

Vadå, det är väl bara att åka ut? Det körs ju lopp, det är ju tävlingar.

Curva Sud före barriärerna.

Nej, det är inte bara att åka ut. Och jag kommer likt en trotsig tvååring inte att ens gå i diskussion om det, jag kommer att likt Romas klacksektion på Stadio Olimpico (snart uppe i två säsonger nu, men snart KAN faktiskt en lösning vara på gång) vägra att ta mig till Solvalla en onsdag innan spektaklet är borttaget.

Curva Sud efter barriärerna.

Så är det bara.

Så en sån här kväll. Med Nuncio. I Kentucky Fibbers lopp. Med treåringar som studsar ut i något börjar likna vårluft, i någon som verkligen känns som en start på säsongen.

Då smärtar det extra mycket. Herre gud vad jag saknar Solvalla en sådan här onsdag.

Just det ja, Nuncio i kväll. Delicious på fredag.

Det här är veckan det faktiskt på riktigt startar.

Det känns så.

_____

Delicious alltså.

För första gången sedan Kriteriehelgen på en tävlingsbana, på Romme nu på fredag. Kriteriehelgen i slutet av september (bilden), när hon sprang under 1.10 i ensamt majestät, fast enligt stallet utan att vara speciellt bra – troligen också med viss infektion i kroppen – och sedan vet vi vad som hände. Krångel, vila och ett tidigt inställt PdA.

Och så träning i Frankrike under vintern.

Nu går rapporterna desto mer i dur.
Det ska finnas en helt annan styrka än ifjol. Vara den gamla Delicious. Världsrekord-Delicious, den hästen.

Ungefär så.

Nu ska det ju bevisas på bana också. Finns – efter allting som varit – glöden kvar? Tävlingskicksteget. Allt som krävs för att kränga sig tillbaka. Till den absoluta toppen.

Ja, jävlar vad spännande det ska bli på fredag kväll.

Årets mest nervpirrande så här långt.

_____

Vi pratar smeknamn i veckans podd. Och det känns som vi fick med en hiskelig massa, lite överdrivet kanske den ena udda fågeln efter den andra, men missade de absolut mest givna och enklaste, det gjorde vi… Typ Tarzan, Kalle på Trappa, Skräcken, Hockey. De var – helt uppenbart – för lätta på något sätt.

Men även fler än så slank bort. Vi följer upp nästa vecka! I ett ämne som visat prov på härligt engagemang. Precis som så ofta förr kring vår podd, och det är något alldeles rasande värmande och roligt.

_____

Efter dagens dubbelseger vid lunchtävlingarna hemma på Jägersro är Lutfi Kolgjini alltså fortsatt över 40 i segerprocent som kusk under 2017.

I mitten av mars. Känns svårslaget.

_____

Och Joakim Thåström, landets störste rockikon, fyllde alltså 60 år i måndags. Sextio!

Här nedan är tre av hans starkaste i ett svep; Den om sin egen far, Den om livet i koncentrat och att för allt i världen inte vilja ta sista vilan på Skogskyrkogården – och så Den om att komma åter till Köpenhamn.

Mycket om just livet helt enkelt.

Och jag längtar redan till höstens liveturné.

Nästan lika mycket som efter Delicious.

Henrik Ingvarsson

12 KOMMENTARER

  1. Delicious kommer jonglera med motståndarna. På fredag. Och sista söndagen i maj. Det kommer smälla. Utav bara helvete. När Örjan, Erik eller Björn låter henne gå 400 kvar. Då får de heta vad de vill.

  2. Ska bli en fröjd att skåda henne igen! Men som ovanstående nämner det kommer smälla utav bara den sista söndagen i maj! Både på Örnen och Delicious, dock kommer det inte spela någon roll för då har Örjan redan sagt tack o hej, Och så har Nuncio vunnit Elitloppet 2017.

  3. Hon är 8 år och bara mött lätt motstånd förra året tippar på hon är 20 meter sämre än när hon var som bäst som 6 åring! Vi får se när hon kommer ut emot lite bättre hästar hur bra hon är. När hon vann på Solvalla sist såg hon inte rolig ut iallfall!

  4. Thåströms smeknamn är: Pimme

    Här en unik video som någon gjort. Oofficiell. Klippen är från filmen den Frusna Leoparden där han spelar huvudrollen. Schuckert!

  5. Birger ”Primus” Widell, Martin ”Tuta” Larsson ,Karl-Erik ”Kacke” Nilsson Algot ”Musen” Scott

  6. Ja. Thåström har en fullständigt överlägsen rockröst jämfört alla övriga svenska fjantar som leker rocksångare. Dock som allra bäst när han använder den i Ebba Grön-låtar, är inte helt imponerad av allt han gjort på senare år.

  7. Ja OM Delicious bara är lika bra som hon var för 2 år sen när hon bombade runt ensam i ledningen på 08,6,och exploderade runt fältet i Sundsvall Open trot och vann mullers utvändigt om ledaren..då får vi härliga lopp att se fram emot..nuncio,Delicious,propulsion..topp 3 i svergie enligt mig.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar