Vi har en intressant eftermiddag och förkväll att se fram mot med många bra lopp. Det handlar ju om V75-spel tillsammans med Norge på Momarkens travbana. Som om det inte vore nog med det kryddas omgången med en jackpott.

Eftersom Pontus & Matte är lediga idag för ni hålla till godo med mina tankar och idéer.

Singelstrecket

V75-2. Den Skövdeägda USA-importen Gematria har ända sedan treåringssäsongen visat att hon är en topphäst. I de två senaste starterna har hon imponerat stort och senast slog hon en så bra häst som Patricia Hastrup hur enkelt som helst efter att vasst slutvarv. Gematria har ett passande startspår på tillägg och kommer att hamna bra till direkt. Sen avgör hon med sitt vassa slutvarv. Frode Hamre anser att det här är hans bästa chans i omgången.

Låset

V75-1.Omgången inleds med en storfavorit i Frankie Brodde som imponerade stort när han senast vann ett V75-lopp i Kalmar efter en mycket vass avslutning. Det kan mycket bli seger igen för Peter Untersteiners springare men jag vill gärna gardera med Västerbo Exact. Jag räknar med att Thomas Uhrberg når ledningen tidigt och där brukar den här hästen vara svårslagen.

Måstestrecken

V75-3:Tonicetobetrue hamnade i stora positionsproblem senast på Åby men höll ändå mycket bra till andraplatsen bakom fine Barkevious Mingo. Nu har Jeppe Juul ett betydligt bättre läge än senast med sin häst och det gör Tonicetobetrue mycket intressant i den här omgången.

V75-5: Ferrari B.R. tillhörde de bästa treåringarna i Norge ifjol men galopperade bort sig i Kriteriet. Hästen har gjort en start i år och höll då bra som tvåa på en svårbemästrad bana. Idag blir det barfota runt om och vi kommer att få se en mycket fin fyraåring som utan tvekan kan utmana Ulisse Kronos.

Favoriter i fara

V75-3. Thai Navigator har imponerat ett par gånger när han gästat Sverige. Inför den här starten har hästen bytt regi och flyttat till Danmark. Även om den nye tränaren Marc Baek Nielsen har firat stora framgångar på slutet så kan man sätta frågetecken för hästens form.

V75-6. Mosaique Face såg mycket läcker ut i ett provlopp på Jägersro nyligen och Johnny Takter, som körde då, strödde lovord över hästen. Nu handlar det om tävling och även om motståndet normalt inte skrämmer Mosaique Fade finns ett par faktorer som talar mot honom. Dels var det mycket länge sedan hästen vann bakifrån, dels tror jag att han missgynnas utan körspö.

Skrällbuden

V75-4. Kolnes Kjell är inte så tokig även om han inte vinner så ofta. Nu har han ett perfekt läge och skulle favoriterna ha en dålig dag kan det bli en rejäl skräll i kallblodsloppet.

V75-6: King City imponerade när han vann i årsdebuten efter en vass avslutning. Även om sexåringen möter några mer meriterade hästar är jag inte främmande för att King City kan vinna igen. Det var ju faktiskt så att tränaren Roger Walmann till och med antydde att han funderade lite på Elitloppet för King City.

V75-7: Carlos Milo har varit med i V75 några gånger utan att riktigt räcka till. Jag tycker ändå att hästen har kapacitet för att kunna vinna ett sådan här lopp om han har lite tur på vägen.

Överstreckade:

V75-1: Clemenza Am såg fin ut när han vann på Jägersro i senaste starten. Den här gången är dock motståndet betydligt vassare. Dessutom tror jag att Clemenza Am får svårt att hålla ledningen från sitt innerspår.

V75-4: Myhreng Jerker var mycket läcker när han vann i Bollnäs för en vecka sedan. Visst kan han vinna igen, men 47% (i skrivande stund) är lite väl mycket.

LP

https://tillsammans.atg.se/lagsida/22389?omgang=170318

3 KOMMENTARER

 1. NÄR mosaiqe face är på topp är han en av världens hårdaste hästar och har än sålänge gjort dom absolut tuffaste loppen i stora lopp,och då snacka jag fakta igen 😉 kolla på alla ”dödenlopp” som han har fått i typ 80% av sina starter,och vunnit endel av dom och vissa snöpligt nerspurtad av hästar som fått smyga,stenhård krigare utan dess like,det är bara nuncio som kan matcha och efter några åt förmodligen gått om mosaiqen i antal dödenskrossarlopp 😉

 2. Mosaique spöa dessa djur 9 av 10 gånger
  Och mht Rogers King City, då kan han spekulera Elitloppet från nu till år 2035 hästen har och får aldrig klass för ett elitlopp.

 3. Lördag 25e Jackpot på Mantorp.
  Skarpen sitter i flytet…

  Momarken bör ha kört sin sista svenska V75 omgång…närmare 40 galopper..,,
  Flytta till Bjerke nästa år.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar