Petri Puro är lite speciell som travtränare. Han brukar låta hästarna få gott om tid på sig, speciellt de han tror mycket på.

Det mest lysande exemplet är naturligtvis Commander Crowe. Puro väntade tills i december, när hästen var tre år, innan han lät honom debutera.

Ni vet hur det gick: Commander Crowe vann direkt i debuten, sen blev det ytterligare 22 raka segrar innan den första förlusten kom, i slutet av femåringssäsongen. I segersviten ingick derbysegern, så klart.

Nu har Petri Puro nya segerstaplare på gång. Master Crowe hade vunnit sex raka vinster innan han blev tvåa i en V75-final på Solvalla den 11 februari. Totalt har halvbrodern till Commander Crowe (bilden) vunnit i 15 av sina 19 lopp.

Cash Crowe är det senaste stjärnskottet. Det fyraåriga stoet efter Ready Cash och Giant Crowe (halvsyster med Commander Crowe) är obesegrad i sina fyra framträdanden så här långt. Igår vann hon lekande lätt på Åby med Johnny Takter i sulkyn.

”Kanske är det en ny Ina Scot!”

Så sa Petri Puro när jag träffade honom i Skövdes tingsrätt igår. Petri skulle vittna i en rättstvist innan han åkte vidare mot Åby för att se sitt nya löfte.

– Hon är fin i sin aktion, har en lätt kropp och inte mycket att bära på, sa Petri.

Nu fattas det en del segrar innan Cash Crowe når Ina Scots makalösa facit, 31 raka. Men att Petri bara tar Ina Scot som en jämförelse tyder på att han har höga tankar om Cash Crowe.

Precis som med Commander Crowe så väntade Petri länge innan han lät Cash Crowe debutera. Den 19 december ifjol gjorde den då treåriga Cash Crowe sin första start. När det gäller Commander Crowe debuterade han den 4 december.

Cash Crowe har ju Ready Cash som pappa, därför har jag varit försiktig med henne. Avkommorna till Ready Cash har ju en tendens till att bli lite vassa, säger Petri.

Igår vann alltså Cash Crowe en enkel seger sedan Johnny Takter kört till ledning tidigt i loppet.

– Jag tycker att hästen har visat egenskaper som gör att jag kan ha en del förhoppningar på henne. Samtidigt vet man ju att det kan vända fort i den här branschen, säger Petri.

Han kommer fortsätta att leta lite ”vanliga” lopp åt henne. Men Petri har också mål som han kallar drömmar.

– Stochampionatet är loppet jag i första hand siktar på för hennes del, säger Petri.

För Petri Puro ser det ljust ut för dagen. I tisdags gjorde USA-importen D.D.’s Hitman årsdebut med att vinna en imponerande seger på Jägersro.

– Jag hade egentligen inte tänkt starta honom riktigt ännu men så hittade jag det där loppet, och jag måste säga att jag var väldigt nöjd när jag såg hur hästen skötte sig, säger Petri.

Ifjol gjorde D.D.’s Hitman nio starter i Petri Puros regi. Och även om det blev två segrar så övertygade inte hästen. Eller snarare, han levde inte upp till sitt rykte.

I tisdags såg sexåringen ut som en ny häst.

– Han hade problem både med halsen och framknäna ifjol. Efter operationerna har hästen visat helt andra takter. I tisdags såg han ju fantastisk fin och harmonisk ut, säger Petri.

Hur det blir framöver är dock inte klart. Kanske kan det bli kval till Oympiatravet?

– Eftersom hästen inte är så snabb från start så passar medeldistans bättre än sprint. Men jag måste prata med ägaren Reima Kuisla innan jag bestämmer matchningen, säger Petri.

Då påpekar hästens livmedikus, veterinären Meeri Rantakallio, att hästen faktiskt fortfarande är kvar i Silverdivsionen

– Segrar i försök och final där ger också fina pengar, säger Meeri.

Till sist: Enligt Travronden så höjs röster för att Solvalla skall försöka få John Campbell till Elitloppshelgen. Kan det vara Henrik Ingvarssons röst dom har hört?

LP

Läs också:

http://www.trottosport.se/2017/03/17/solvalla-campbell-maste-hit-en-sista-gang/

 

2 KOMMENTARER

  1. Dds hitman är en kanonhäst,det såg man förra året redan,så ut och ta er till Olympiatravet,hade varit spännande med en sån häst i finalen.

    • Tror tyvärr du har fel, i mitt tycke är han en ordinär häst.
      Ser jättebra ut mot skithästar, men kommer inte övertyga mot eliten.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar