Stig H:s ord är lag.

Så brukar vi lite skämtsamt uttrycka det. Samtidigt ligger det en hel del i uttrycket. När Stig H Johansson säger något brukar de som styr i svensk travsport lyssna – väldigt noga.

Ingen annan aktiv har så mycket makt som Stig H Johansson. Respekten för honom är enorm och det är sällan någon är tillräckligt modig för att opponera mot Stig H.

När Stig H tar till orda angående starttiden för V75 börjar nog många hoppas att även ATG:s vd Hasse Skarplöth lyssnar. Stig H är nämligen tydlig. I sin senaste krönika i Aftonbladet säger landets genom tiderna mäktigaste tränare att det för tränarnas skull, och all personal, skulle vara väldigt bra om ATG återgick till den gamla starttiden. Han säger sig också veta att han kan föra deras talan:

”För vi är helt överens”.

Att de aktiva är mycket missnöjda med den sena starttiden har vi fått många bevis på under de senaste veckorna. Det har till och med pratats om strejk.

Sådana hot lär dock väga lika lätt som Nordeas hot att lämna landet om det blir höjda bankavgifter. Finansministern Magdalena Andersson har iskallt viftat bort de hoten. Samma sak med Hasse Skarplöth som med siffror, som han kanske inte ens tror på själv, försöker leda i bevis att starttiden 16.20 är nödvändig för att det ständigt närvarande pokalåret skall bli av.

Alltid detta förbannade pokalår.

Stig H Johanssons lilla utspel föder för många en strimma av hopp om att Skarplöth för en gång skall lyssna till fotfolket.

Som sagt: Stig H:s ord är lag.

LP

13 KOMMENTARER

 1. Skarplöth lyssnar inte på någon. Så enkelt är det. Jag tror inte har har förmågan att sätta sig in i andra människors åsikter. Han har definitivt inte intresset. Det är för honom fullständigt likgiltigt vad andra tycker och tänker. Han kör sitt race med ett leende på läpparna, skygglappar för ögonen och proppar i öronen. Enda sättet att få till en förändring är att avsätta Skarplöth med omedelbar verkan. Först då finns det en chans att någon lyssnar och bryr sig.

 2. SHJ är en 74 år gammal pensionär/travtränare varför ska Skarpen lyssna på det som har varit ??

  Mycket ….nostalgi här …
  Framtiden är en brutal spelmarknad och ATG kan få kämpa för sin överlevnad.
  Vi är i början på digitaliseringen…
  ATG och V 75 går mycket bra.
  Ni olykeskotpar sitter i era gungstolar och väntar på allt ska gå åt skogen ….

  Vi är många nöjda spelare med 16 20

  • Är ni? Hör bara dig likt en raspig LP-skiva tala gott om 16.20. Du uttalar dig svepande om det mesta utan belägg.

   Det är inte du som kommer hem mitt i lördagsnatten när många festar som bäst eller för länge sen gott och lagt sig för en natts god sömn. Det är skötare, kuskar, tränare och hästägare. Publiken behöver vi inte räkna med för 16.20 var den sista kniven i ryggen.

 3. Tror faktiskt att det finns en chans att Skarplöth kommer att lyssna denna gång. Om det är som Stig H säger ”vi är helt överens” så är nog annars möjligheten till en anmälningsstrejk större än någonsin…

 4. Men Macken!!! Att atg går väldigt bra??!!
  Vilken skola gick du?

  ”Vi är många som gillar 1620” ~ skitsamma Macken, den absoluta majoriteten vill ha tidigare tävlingar. Kamma till dej nu!

 5. Vi som spelar gillar 16.20!! Nu hinner vi även med familje shopping vid lunch + lite kul med barnen innan travet börjar

  • Det finns naturligtvis en liten minoritet av spelare som gillar 16:20. Det är ofrånkomligt. Det finns ingenting i hela världen som har 100% uppslutning. Men uttala dig inte om ”vi” för du representerar inte hela spelarkåren. Du kan säga att Du i egenskap av spelare gillar det, men dra inte in oss andra i det eftersom det är en väldigt stor majoritet som inte alls tycker det är bra. För de flesta av oss börjar våra familjeaktiviteter, med umgänge, middagar och annat vid 17-18-tiden. Men grattis till dig som gillar det. Du och Macken kan bilda en klubb.

 6. ATG V75 på lördagar går bra.
  Närmare 100 mille varje lördag starkt ..
  16 20 har varit lyckat och ökat omsättningen rejält 20 mille ?

  Skarpen har fått rensa upp i träsket efter Simmaren och Remy avtal över hela klotet som ingen fatta.
  Och ingen av dessa är polisanmäld ???
  Och Johansson var med i styrelsen?
  I princip har Skarpen fått börja på 0 i ett bolag som var nedkört i botten.

  Men Skarpen är en outsider det tål ni ej.

 7. Höftar du inte lite väl mycket nu? Var hittar du siffrorna på den ökningen av omsättningen på lördagar? Vilken styrelse satt Johansson i, inte i ATG:s i varje fall. Och att ATG var kört i botten är väl heller inte sanningsenligt.
  Att inte ständigt komma med falska uppgifter gör dig inte särskilt trovärdig.

 8. Kan hålla med dej Macken. De som styrde o ställde före Sparlöt, njöt av goda dagar, massor av mat på deras dukade bord, Skarplöt fick ta disken.

 9. Bort m 16:20 tillbaks till goda gamla tiden.
  Oanständigt att bjuda trav personal på dessa sena arbets tider på lördagen.
  Tror oxå ett flertal kunder (häst äger och spelare) föredrag detta.

 10. Varför inte fortsätta med Bollnästiden och göra den permanent istället så hinner alla leka med barnen hela lördagen innan dom tar groggen vid 19.00 och ändå hinner lämna in till sina virituela travlopp så slipper personalen jobba hela nätterna Harald dödar travet men Skarplöth skrattar hela vägen till banken när han slutat !!!!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar