Att man i yrket som journalist får synpunkter på ett och annat, det är ju inte särskilt konstigt.

Snarare helt naturligt. I synnerhet om man sticker ut en och annan näsa, och till och med kanske nån haka emellanåt, ja något annat vore ju då synnerligen sensationellt. Jodå, dessutom kan vi säkert vara lite känsliga också, för kritik, för mothugg, om någon kommer och ska läxa upp oss. App, app, app.

Och misstag gör vi precis som alla andra människor. De flesta av oss och oavsett vilka vi är och vad vi gör försöker minimera dem. Så gott vi kan.

Däremot, så kommer jag aldrig, aldrig nånsin att gå med på föreställningen, synen, bilden av att jag och eventuellt andra genom så kallade ”negativa nyheter” – skulle bidra till att smutsa ner travsporten. Att vi i sådana fall ger den dåligt rykte och att vi därmed begår något form av fel. Ja, det här om ”negativa nyheter” alltså, jag kan få spader, hjärtsnörp och mardrömmar om Vaxholm av det.

Dels naturligtvis på grund av att hela tanken i sin grundsyn är befängd, om jag som journalist skulle komma över – vi bör dessutom leta den! – information och material och det görs en bedömning att det här bör publiceras; och det sedan inte görs.
Ja, då sköter den journalisten inte sitt jobb. Det är inte svårare än så. Så i största allmänhet fullkomligt självklart, tydligen likväl inte.
Som om en kusk bakom en häst inte skulle visa sig ha minsta intresse av att försöka vinna ett lopp trots att möjligheten ligger mitt framför en. Luckan uppenbarar sig, det är bara att vrida ut, men det görs inte. För att ta en relativt banal liknelse.

Dels för att det naturligtvis snudd på är än mer galet att skylla på den som råkar komma med informationen. Den gamla klassiska devisen om att skjuta budbäraren, istället för de som utför handlingarna.
Som gör att något kan nystas upp. Hittas, komma upp i ljuset – och till sist skrivas eller på annat sätt publiceras. Vilket är denna yrkesgrupps roll. En viktig synnerligen viktig, och elemäntär.

Ett färskt exempel är ju såklart den rättegång mot en åtalad lärling som hölls under tisdagen. Hade inte vi (media, och i detta fall just denna sajt) lyft den stenen hade någon rättegång knappast ägt rum i går, och näppeligen någon annan dag heller.

Kanske är det snarare så att travsportens utövare möjligen haft det, hur ska vi uttrycka det, ”lite för bra” lite för länge. Möjligen, troligen, har travjournalistiken varit lite för dåliga i sitt uppdrag, och cheferna säkert också tyckt att resurserna ska läggas på andra saker, typ spel och tips…

Men som en bekant jag inte träffat på länge faktiskt utbrast igår. ”Om det är ni som gått i bräschen eller om det är något annat, det känns roligare än på länge i travet nu; med fler aktörer som poppar upp och med som det känns annorlunda och bättre journalistik än på mycket länge”.

Det var på alla sätt uppfriskande och uppväckande; att få höra en sådan röst ”från verkligheten” (och hen syftade såväl på det ”onda” som det ”goda”, ska sägas).

Andra tongångar är det däremot inte sällan från andra håll. Och sorgligt nog, inifrån travsporten hör man det ganska ofta. Allt ifrån en del aktiva till, jodå … journalistkollegor, ja, till och med höga tjänstemän i maktpositioner. Att ”det där är väl ingenting att skriva om”, ”vi måste hålla ihop i travet”, ”ni ger den dåligt rykte och skrämmer bort folk”.

Det senaste faktiskt rejält uppseendeväckande i genren kom nyligen från en person ingående i ett stort stall i landet, ett stall som varit involverad kring en tidigare publicering på trottosport. Där just de orden uttrycktes; att vi ”ger travet dåligt rykte”, och att det är jäkligt illa av oss att publicera sådant som dopingavslöjanden och misshandelsanmälningar. Och – att de i sitt stall minsann bara upptäckts vid ett tillfälle för en viss sak, men att de hade kommit undan vid så oändligt många fler, då ingen hade uppmärksammat…

Nu ska verkligen inte hela travsporten dras över en kam här. På långa vägar sannerligen inte. Det slits och rivs och i största del på ärligt sätt dygnet runt i den här sporten. Passionen, glöden, engagemanget är enormt.

Jag kan väl bara tycka att det är dags att snäppa upp en nivå.

Foto: PEO PLOFF

Att komma ifrån den här faktiskt i många stycken smått grottartade synen en del har. Att det möjligen är dags att fundera lite mer över vad som är hönan och ägget. I vissa andetag får man en känsla av det är som om fuskandet för en del på något vis blivit en kultur, och till slut går det så långt att man till och med tror så mycket på det att det känns som om det är rätt att fuska. På ett eller annat sätt.

Nej, vi måste inte hålla ihop. Jo, okej, det är väl såklart jättetoppenbra om det görs i mesta möjliga mån och i de flesta sammanhang – men i första hand måste vi bli bättre. Komma vidare, ta oss framåt, bli modernare.
Det är på DET sättet vi på sikt gör sporten en tjänst. För den i rätt riktning.

Och om ingen längre dopar hästar. Om vi gaskar upp oss kring jämställdhet. Om vi använder tillåten och bara tillåten utrustning. Och så vidare.

Ja, jag släpper bomben här och nu.

Jag kan garantera att det blir väsentligt färre negativa rubriker då. Till och med knappt några alls.

Fiffigt som bara tusan faktiskt.

Henrik Ingvarsson

30 KOMMENTARER

 1. Travet lider faktiskt av att få ”riktiga” journalister följer, gräver och bevakar sporten. Det flesta ”journalister” jobbar bara på ytan med travet. Ofta för egen vinnings skull. Man vill stå nära tränarna, klappa dem på ryggen, i förhoppning om att få exklusive info och tips.
  Det finns undantag, absolut, men dom är inte många.
  Finns ju massor av saker det går gräva bland. Allt från veterinärer, som tjänar storkovan på att ”plocka” hästägaren på lättförtjänta pengar, tränare som kryddar fakturor, misskötseln av Atg/ST, amatörsporten som snart är död, till kostnadsuppföljning på en 1,5 åring där det verkligen framkommer hur dyrt det är att ha travaren i träning. Det finns förstås hur mycket som helst att göra. Nästan alla reportage som travjournalisterna gör är ”glamörösa”. De speglar knappast verkligheten och travjournalisterna kommer aldrig att belönas för sitt grävande.
  Långsiktigt vinner travet ingenting på denna ytlighet.

 2. tycker det har blivit betydligt bättre journalistik kring travet sista året mer öppet och inte så ensidigt det behövs lite grävande och grottande så alla håller sig skärpta. mer media och mer grävande kring travet det mår sporten bra av

 3. Lite off-topic:
  Hur är det möjligt att 2 av 300.000 kronors loppen ikväll INTE går i TV-sända V86.
  Att det brunnit i hjärnorna på ATG-folket vet vi men hur kan detta bara få ske?

 4. Hur många journalister som täcker travet får egentligen jobba bara med nyheter runt travet och inte tips och resultat (som inte har nyhetsvärde)? Ungefär ingen blir svaret… Hur många grejer skulle en grävande journalist på en dagstidning hinna med om denne fick ägna tiden åt att göra vädret, dödsannonserna, TV-tablån och intervjua alla som fyller jämna tiotal? Näe, då blir det inget grävande. Att sedan de som sitter på mycket av makten direkt eller indirekt också har makten över mestadelen av travmedia gör ju inte saken bättre.

  Om det skall bli bra travjournalistik så måste man kunna undvara några journalister som inte sitter och är bundis med alla tränare för att få fram tränarkommentarerna på söndagskvällar. Några som inte inställsamt springer runt på stallbacken för att jaga det senaste om något huvudlag till ”Liverapporteringen”. Några som kanske inte lämnar ens en felaktig oxfordkommatering i tre nummer, för att sedan komma med ett åttasidors som alla sedan pratar om.

  Hur är det t,ex. med travpotentaternas bonuspoäng på SJ, flygbolag och hotellkedjor? Hur är det med upphandlingarna av byggprojekt på banorna? Fungerar attestreglerna, eller hamnar lite av varje på korträkningarna?

 5. De sistlidna decenniernas törnrosasömn som hästsporten invaggats i är förhoppningsvis över , när man kunde utnyttja sin personal på alla upptänkliga sätt, ta genvägar och bryta mot såväl hästhälsa som allmängiltigt vettigt handlande mot sina medmänniskor. Tack vare att ALLA numera har tillgång till kamera, till att publicera oegentligheter på sociala medier, så får gubbarna (det är oftast män) helt enkelt inte bara kamma sig utan också raka sig.
  Det blir alltfler som skriver bloggar, skriver på facebook, twitter och instagram samt snapchat osv vilket tydligen slår ner som en BOMB i förövarnas verklighet. DET gäller verkligen inte bara endast hästsporten utan samhället i stort.

 6. Travronden (läs Svensk Travsports) överkörning av den f.d. krönikören säger väl allt om hur Pravdalikt travets maktfolk vill styra vad som får sägas och skrivas. Nu blev det en osvensk ”man-ur-huse” aktion som ”styrde upp” chefredaktören och styrelsen, men ändå alltför likt det forna Sovjetunionen.

  Men kanske är det just genom det omdömeslösa agerandet som vi nu kan se fram emot en vassare och tuffare granskande journalistik gällande travets maktkorridorer. Så inget ont som inte hade något gott med sig – och gissningsvis ångrar sig nog en och annan hög herre sig. För nog hade det räckt med med Trav 365 i Aftonbladet som intern propagandatidning. Nu är det Sulkysport som gäller för alla oss som tror på sporten…

  • Jag vet att fakta inte är allas starkaste gren när man har en agenda, men när historieskrivningen om hur Linn Andersson artikel i Travronden inte faktagranskades på ett korrekt sätt blir ”Pravdalikt” Och att travets maktfolk vill styra vad som får sägas och skrivas kan jag inte följa med. Jag tror nog att varje journalist många gånger i sin karriär har, som Andersson, skrivet faktafel och inte har haft ett skyddsnät i form av en faktaredaktör som slår larm. Om detta är en konspiration så finns den överallt.

   Själv tycker jag det är utmärkt att Sulkysport finns, många bra journalister där. Och jag hoppas att dom kritiskt granskar sin ägare Legolas verksamhet. Dom kan börja med att titta på om det är förenligt med svensk lag att en ägare till ett spelbolag även har sina hästar till start i sagda bolag. Det är en stor fråga. Eller om Mellby Gård kommer att skaffa sig en bulvan, som Souloy. Eller att Legolas.bet låtsas att Rune A inte äger spelbolaget genom diverse konstruktioner. Här pratar vi om riktiga övertramp eller så går det bra att både äga, spela och ha hästar och uppfödningar som springer i det ägda bolagets lopp. Vem vet?

   • Nu har du gjort bort dig på riktigt Jack!
    Dra paralleller mellan Rune Andersson och Souloy…………..
    Detta var ett bottennapp som borde censurerats av bloggen…..för din skull!

   • Det är väldigt många hypoteser i din text, och en del av dem kändes lite osmakliga, ärligt talat. Kan du inte vänta och se tills det där spelbolaget har lanserat sina spelformer innan du indirekt anklagar det för att vara fifflare och rofflare?

   • Det här var verkligen att inte kunna skilja på äpplen och päron. Legolas.bet är ett renodlat spelbolag som kommer anordna spel på tävlingarna som ST anordnar. Är detta ett problem så lär du haft enorma problem med Unibets Anders Ströms Courant. Inget av dem är dock något hot mot spelsäkerheten. Det är däremot att en av landets mest körande kuskar även är styrelseledamot i både ST och ATG. Erik Adielsson är genom de uppdragen en av svensk travsports mest inflytelserika personer och han påverkar genom sitt körande direkt resultaten både i tävlingarna som hans förening ST anordnar och spelresultaten i bolaget ATG vilket han driver.

 7. Jag håller med om det journalistiska ambitionerna!

  Men vad är detta☺?
  ”Ja, det här om ”negativa nyheter” alltså, jag kan få spader, hjärtsnörp och mardrömmar om Vaxholm av det.”

  Ka1?
  30 år på rindö/skarpö innan jag lämnade ☺Underbar miljö!!!

 8. Rune Anderssons hästar kommer inte att starta i ”hans eget spelbolag”, de kommer att starta i lopp anordnade och reglerade av Svensk Travsport så jag ser inte vad han skulle kunna göra med det. ST (alla som ingår där) äger ju också ett spelbolag och där är väl de flesta hästägare och/eller uppfödare varav många spelar, vad är skillnaden? Alla deras hästar startar i deras eget spelbolag i så fall.
  Såvitt jag förstår av tävlingsreglementet måste ägare spela på sin egen häst för att få spela V/P, alternativt ha med den vid övriga spelformer, men i övrigt är det tränare och kuskar som inte får spela alls på lopp där de har häst till start alternativt kör.

  • Kommer det att vara förenligt med tävlingsreglementet att vara ägare till ett spelbolag och arrangera head-to-head-spel mellan två av sina egenägda hästar från samma stall? Eller förenligt med svensk lagstiftning att arrangera vinnarspel med extra lockande fasta odds på sina egenägda hästar? Vad händer med trovärdigheten för hela sporten och spelet om både ägarna och de anställda i ett stort sanktionerat spelbolag själva är notoriska spelare, samtidigt som de äger spelobjekten, och utan att ST har någon möjlighet att granska vilka av deltagarna i loppen som spelat på vad? Klart att det finns saker som kan vara värda att reflektera kring för någon journalist…

   • Det är väldigt många hypoteser i din text. Kan du inte vänta och se tills det där spelbolaget har lanserat sina spelformer innan du indirekt anklagar det för att vara fifflare och rofflare?

    • Det har du alldeles rätt i Viroid!!
     Men ordvalet det där spelbolaget låter som det var dig ngt helt främmande bolag.
     Är du inte anställd där?

     • Det pekas ju faktiskt inte ut något spelbolag, utan bara antyds… Men jo, jag jobbar för Legolas.

    • Ledsen om jag trampade på någon öm tå, det var inte alls det som var meningen. Bara att påpeka självklarheten i att svensk travsport, och de journalister som skriver därom, reflekterar kring hur svensk lagstiftning ser ut och vad som kan behöva anpassas i travets regelverk, om/när det ska sanktioneras fler spelbolag än sportens eget. Reglerna som idag gäller kuskar, tränare, hästägare och atg-anställda tror jag nämligen att berörda parter accepterar, inser att de är helt nödvändiga för trovärdigheten, utan att de känner sig ett dugg utpekade som fifflare eller rofflare.

     Är det inte bäst att den där reflektionen görs INNAN det lanserats några spelformer?

     ”Vad händer med trovärdigheten för hela sporten och spelet om både ägarna och de anställda i ett stort sanktionerat spelbolag själva är notoriska spelare, samtidigt som de äger spelobjekten, och utan att ST har någon möjlighet att granska vilka av deltagarna i loppen som spelat på vad?”

     • När det är dags för lansering kan du själv läsa vadhållningsreglementet, och det skulle förvåna mig mycket om du då inte är tillfreds med den säkerhet som finns.

   • Påstår inte att någon ska undgå granskning, bara att ST jmf med RA har betydligt större ”möjligheter” att blåsa spelare och hästägare eftersom de både kontrollerar tävlingarna och kan påverka loppresultat OCH äger spelbolag. Som det ser ut kommer det att gälla även i framtiden, även om det då ser annorlunda ut ”på papperet”. Man verkar tänka så iaf.
    Möjligheten att blåsa andra spelare genom att kunna påverka oddsen avhjälps genom att spelbolags ägare/personal inte tillåts spela i sitt eget bolag (jmf Skarplöth m fl som tydligen får spela). Något som regleras av spelbolagets tillsynsmyndighet, ej ST. Det ST kan göra är isf att förbjuda ägare till spelbolag att registrera sina hästar hos dem så de därigenom inte kan spelas på, men det vore korkat.

    Som hästägare kan du rimligen inte se till att just din häst vinner med mindre än att fixa hela loppet. Det du kan göra utan att blanda in övriga deltagare är att se till att din häst INTE vinner eller att genom sabotage se till att en viss häst inte vinner. Samtliga ”möjligheter” finns redan idag.

    Hur var det med Unibets grundare, han ägde väl hästar även under tiden som ägare av spelbolag? ST har väl ingen tillsynsfunktion där?
    När det gäller ”sportens anseende” är det knappast RA som utgör något hot, där kan man börja med att gräva där man står.

 9. Jag förstår inte drevet mot Rune A där signaturen Jack är ledaren. När det gäller det ekonomiska så kan man helt glömma att han på något sätt vill parasitera på travsporten, den som läser ekonomisidorna inser att satsningen på Legolas är en struntsumma för honom och tar förmodligen en hel del tid i anspråk som han kunde använda bättre. Det är svårt att tro något annat än att han brinner för travet och är besviken på ST/ATG och vill agera.

  Jämförelsen Unibet och Legolas haltar också när man säger att Unibet misslyckats så varför skulle Legolas lyckas. Unibet är ett börsnoterat företag och har höga vinstmarginaler på sina produkter. Anders Ström har flera gånger sagt att deras intäkter via hästspelet är minimala, förmodligen skulle man släppa travet helt om inte huvudägaren var så engagerad. Legolas har helt andra förutsättningar och så länge inget annat framgår så får man acceptera det som kommuniceras dvs man vill ha tillbaka investerade pengar och resten går tillbaka till travsporten.

 10. Hmm… Jag undrar åt vilket håll drevet går. Man ropar till och med på censur när man inte helhjärtat tror att farbror Rune, den godhjärtade, öppnar spelbolag av filantropiska skäl. Han behöver ju inte pengarna. Bon!

  Och, jo, jag läser ekonomisidorna och speciellt Rune As husorgan DI där man ofta upplåter utrymme åt honom för hans angrepp på regeringen etc. Sist var det om vinster i vården. Hela näringslivet skulle rasa ihop. Två veckor senare ökade han ägandet i ett vårdbolag med miljoners miljoner. Antagligen för att hjälpa de gamla och sjuka.

  Man måste kunna ifrågasätta när en storhästägare, storspelare och uppfödare startar spelbolag. Ingen tycks veta om detta är okey, bara att jag är dum som inte tror på Rune As Goda Vilja.

  Dom största spelbolagen i världen, som har högst prispengar och en levande hästkultur är Japan, Frankrike och Sverige. De är alla monopolbolag. Om det nu finns monopol när man kan spela online till vad som helst. Jag bortser från USA där hästägarna själva till största delen satsar direkta prispengar via Breeders och annat. Japan har gigantiska prissummor och spelar för över 220 miljarder årligen. Spelet ägs av ett enda bolag som består av sällskap och kommuner och man äger även banor, media och dom famösa dopingkontrollerna. Det skapar trygghet. Och det finns ingen politisk motsättning precis som i Frankrike och Sverige. Höger och vänsterregeringar avlöser varandra och ändrar ändå inget. Tvåa är Frankrike med höga prispengar, öppna för svenska hästarna vilket gör att, trots en halvknackig säsong, Daniel Reden kan hämta hem 5 miljoner i prispengar. Trea Sverige. Litet upptagningsområde, men hög på hästkultur. Att öka prispengarna borde vara STs främsta uppgift nu och framöver. Dom avreglerade marknaderna, som Tyskland, är totalt nedrustade trots över 80 miljoner invånare.

  Därför är jag mycket orolig för Rune As spelbolag. Jag bryr mig inte om hans vandel, om ATG slås sönder eroderar det snabbt. Det gjorde det i Tyskland. Och ingen tycks veta vad det får för konsekvenser. Vi ska bara lita på än det ena än det andra, men minutgranska ST och ATG.

  • Jack.
   Vilka skall minutgranskas om inte ATG/STC?
   Vilka andra befintliga aktörer känner du till som kör under täcket med uppdragsgivarna?
   Vi vet att du läser Di och Forbes och att du har synpunkter på andras förmåga att förstå.
   Din von obenattityd imponerar inte!
   Du pratar om spelbolag och levande hästkultur!?!
   Vill upplysa dig om att antalet fölston i Sverige har gått från 8500st till nuvarande cirka 3000.
   Och detta underen period när spelomsättningen mer än dubblats!
   Och du har mage att ha synpunkter på de som ifrågasätter hur den ekvationen går ihop!
   Dessutom så har B-tränarna snart försvunnit. I alla fall i den verklighet som vi andra lever i!
   Såååå, vad bygger du ditt iakttagande på om levande hästkultur?
   Alla andra i branschen ser ett korthus!

   Och Du Jack, bespara oss dina franska skrivkunskaper, detta är en svensk sida!

   • Bon! Förstår du också. Observer!!!!(svenska? )
    Och STC bytte akronym för sju år sedan till ST, men du är så arg att du inte vill ge dem dess rätta namn ens.
    Och naturligtvis ska ST/ATG granskas. Och gör det. Fram och bak och uppochner. ST ägs ju av 32 travsällskap och 39 travklubbar och sju basorganisationer. Däribland B-tränarnas org och Uppfödarna. Jag tror inte dom sitter stilla i båten hela tiden och ”spelar under täcket”. Och det är därifrån upproret måste komma – inte i form av nya spelbolag som underminerar de spelpengar som ska tillfalla sporten..

    Men man måste även granska det nya spelbolaget, fastän det är en hedersman som äger det.

    • Även i Sveriges Riksdag så är parollen ”All makt utgår från folket”! jojo!
     Rädda ett BB i glesbygd har vi inte pengar till men….

     Jojo, STC ”ägs” av travsällskapen men i en diktatur spelar det ingen roll likväl som Decemberöverenskommelsen inte var förankrad hos ”ÄGARNA”!
     Resultatet har vi sett!
     Travet är kidnappat av spelbolaget om du inte sett det.
     Diktatur är ett hårt ord att använda men det är det enda riktiga epitet på det som sker.
     Du läser Di och Forbes men verkar inte kunna räkna……..
     Försvara du ”systemet” som dränerar sporten men räkna inte med att göra det ostört!
     BON!!
     Vad har du för intresse i Svensk travsport från din franska horisont?
     Du verkar inte värna svensk levande hästkultur eftersom du tycker den utförsbacke som vi är i här bara skall fortsätta………

     Ett serviceorgan som bestämmer sig för att ”byta akronym” behöver nog förklara mervärdet i det!
     Den dag du kan ge mig en orsak till detta namnbyte och en kostnadsbild på vad kalaset kostade så kanske jag böjer mig för fakta men det troliga är att ingen har en aning vad det kostade och till vilken nytta. Men billigt var det garanterat INTE.
     STC var ju knappast konkurrensutsatta!

     Ja du Jack, kör på du och försvara ett misslyckat experiment (VR, Boost, Positioneringssystem, Top7, Grand Slam, SHL, Pokalår) och kom med en rimlig förklaring hur detta skall räknas hem och generera mer pengar till sporten.
     En omsättningsökning från 6 miljarder till 12 miljarder har gett MINDRE medel till sporten!!
     Och Du vill ge dem mandat att fortsätta så??
     Du har säkert nåt klokt svar så kom igen, förklara hur djupt skeppet skall sjunka innan DU tycker att någon bör göra något?
     Eftersom du är så irriterad över att någon försöker göra något så får vi ändå vara tacksamma att du inte fanns på den tiden hjulet uppfanns för du hade nog haft synpunkter på det också!
     Din paroll verkar vara:
     Vi gör som vi alltid gjort. BON!

 11. Jag kan bara säga PASS på Jacks inlägg, det blir lite för mycket politik när vårdbolag, DI m.m. inkluderas. Men uppenbarligen är Jack helt inne på ”girig kapitalist” när det gäller Rune A. Jag känner varken Rune A eller Margareta W ( finansierar bl.a den nya tidningen Sulkysport + en del annat) men detta med ”sko sig på gamla och sjuka” osv känns lite sådär. Är man per automatik ond och har en usel moral för att man är miljardär ?

  Däremot så kan jag ge Jack rätt i detta med spelbolagen utomlands även om min kunskap är begränsad. Men allt grundas ju på att många tycker ATG/ST gör ett dåligt jobb och kostar för mycket relaterat till vad man levererar. Om jag tolkar forumet rätt så är den samlade bilden att ATG helt enkelt saknar spelkunskap och detta har medfört dåliga beslut ( utlandsspelet, dyra investeringar som är svåra att motivera, SHL sponsring på 80 miljoner m.m.) Det handlar mao inte om att krossa monopolet utan helt enkelt missnöje med spelbolaget ( och dess ägare ST).

 12. Ang monopolets vara eller inte vara – det är ST/SG och ATG som själva driver på för att spelmarknaden i Sverige ska avregleras och ett licenssystem ska införas som gör det möjligt för andra spelbolag att erbjuda spel på hästar samtidigt som ATG också får möjlighet att ge sig in på andra typer av spel. Mer info finns på likavillkor.nu som drivs av ATG, inte den omdiskuterade spelbolagsägaren.
  Alltihop förutsätter att svensk travsport, som enda arrangör av travtävlingar, agerar på ett sätt som gör det möjligt för andra aktörer att anordna travspel. De verkar minst sagt långt ifrån mogna för sitt eget förslag.

 13. Jack, att det där med att starta egenägda hästar i sitt spelbolag knappast kan vara något problem eftersom ST äger ungefär 1/3 i de SHL-rikshästar som nu springer runt och de startar i ATG:s spel, där ATG ägs av ST som ägs av travbanorna.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar