Vi pratar som sagt kändislopp i veckans avsnitt av podcasten. Lopp, tilldragelser, som lockade stora, stora folkmassor till banorna under 1960- och 1970-talen.

Som skrevs i går, i samband med publiceringen av vårt 41:e avsnitt, jag som inte kände till det eller visste … att Sveriges största jazzsångerska Monica Zetterlund (bilden tillsammans med Sören Nordin) hade kört riktiga totalisatorlopp – och till och med vunnit – har varit en aning svårt att hämta sig från.

Ni får fler detaljer och en riklig genomgång och många detaljer kring detta om ni lyssnar till veckans episod av podden, som finns här (Itunes), och här (Acast), och som kompletterande ”rekvisita” att titta på medan ni lyssnar kan rekommenderas lite bilder som dök upp till redaktionen under tisdagen, efter programmets publicering. Det är Erik Widén som varit vänlig att bistå med dem.


Till att börja med, en viss Gunnar Nordahl, femfaldig skytteligavinnare i Serie A och för sitt AC Milan på 1950-talet, vid tömmarna:

Hela Sveriges Sixten…
Jokkmokks-Jocke tas för övrigt också upp i podden, dock inte gällande nedanstående – och kanske mer oskyldiga än den episod vi förtäljer – tillfälle.

Henrik Ingvarsson

3 KOMMENTARER

  1. En flitig deltagare i dessa lopp var Thore Skogman vill jag minnas som ägde en del hyfsade hästar som ”Mr music” o ngra till . När dom här kändisloppen var gick till o med min mor på trav för o se dåtidens kändisar o många fler med henne som hade travintresse noll men som ville se dåtidens kändisar på 60 talet.
    Det spelades bättre boll på Gunnar Nordahls tid vilken underbar låt som Torson gjorde.
    ”Sången är en form av klagovisa över den samtida fotbollen, och handlar om en Division II-match på Stadsparksvallen i Jönköping mellan Jönköpings Södra IF och Grimsås IF den 20 maj 1973, som Grimsås IF vann med 3-1.”

  2. Och Grimsås som kvalade till allsvenskan 1965, helt otroligt egentligen.
    Om Du råkar blinka när Du kommer körande på vägen där så har Du missat byn.

    • Ja så är det o idag är det väl gärsgårdserien för grimsås! En svunnen tid som som känns nära men ändå så långt bort!

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar