Tänk, ja tänk … att det en gång i tiden kördes kändislopp.
Vadå, skulle det vara så himmelens märkvärdigt, det görs det väl även numera?

Jovisst, men att det var på en nivå där det genomfördes som vore det vilka totalisatorlöpningar som helst; ja ibland även ingående i V5-spelet. Och det var heller inte inkluderat vilka personer som helst, inte – om uttrycket tillåts och det förstås vad som menas – på C-kategorinivå. Direkt.

Den av av många ansedd som Sveriges största och bästa jazzsångerska genom alla tider, Monica Zetterlund (bilden överst tillsammans med Sören Nordin), tillhörde till exempel de som svingade sig upp i sulkyn i dessa sammanhang under i första hand på 1970-talet, i det som just gick under benämningen – ”kändislopp”.

Kring detta ämne tar vi ett ganska rejält grepp i veckans upplaga av podcasten ingvarsson & persson, men naturligtvis blir det en hel del andra saker också. Som Kari Lähdekorpis utblick från Finland, polotröjor och femhundringar, att ta (drivnings)seden dit man kommer, att gå från tråkmåns till kult – och så har Henrik en inte helt enkel bekännelse kring årets Elitlopp att göra.

Plus lite till, i denna 41:a episod.

Acast:
https://aca.st/00908a

Itunes:
ingvarssonoperssonloggan liten

4 KOMMENTARER

 1. Finns en ofta berättad historia om när Ingo skulle köra kändislopp på Åby. Hans häst blev het i provstarten och vråldrog förbi stallbacken.
  ”Hur får jag stopp på den här?”, panikropade the Champ.
  ”Jag kan spela en tvåkrona på den ,”skrek ”Skuggan”. ”Alla som jag spelar stannar!”
  Kan ha varit i samma lopp som Carl-Gustaf Lindstedt (bakom Flink?) galopperade ledningen från start till mål och vände upp i tron att han vunnit…
  (Kanske redan berättat på podden?)

 2. Min pappa köpte, i podden nämnda Captain Peter, av Stall Grosshandlaren, då hästen var till åren. Fick en nytändning på äldre dagar och tog bl.a. två rikstotosegrar. På den tiden var det möjligt lättare för mindre tränare på orten att köps bantrötta hästar , få dem tända till då de kom ut på landet. Det fenomenet existerar knappast idag då många stallbackar är öde.

 3. Fint att ni nämnde hedersmannen Bernt Sahlin i er podd och uppmärksammade hans 80-årsdag. Det häst som jag kanske mest förknippar med honom är Nisse Blixt, men jag har å andra sidan inte koll på alla hans fina hästar bakåt i tiden.

LÄMNA EN KOMMENTAR

1000 tecken kvar